Building Our Future

Minns att jag för ett par tre år sedan skrev om organisationen Building our future. En organisation som denna är värd att nämnas och lyftas fram många gånger.

Building our future är en norsk ideell non-profit organisation där all stöttning organisationen får oavkortat går till det organisationen väljer att stötta.

Skolan organisationen stöttar heter Özgün Kardelen Özel Egitim Okulu och är en privatskola för psykiskt och fysiskt handikappade barn och den största i sitt slag i Turkiet. Föräldrarna betalar inget för att ha sina barn på skolan. Skolan får ett litet litet statligt bidrag. Eleverna har 120 undervisningstimmar per månad och staten bidrar med medel för 10 av dessa timmar, resterande kommer från de familjer som har möjlighet att bidra och från andra frivilliga. Skolan har idag ca 350 elever i åldrarna 1-39 år och 50 anställda. Här kan ni läsa en intervju med skolans rektor.

På skolan finns en butik. En gratis butik dit familjer som behöver t ex kläder och skor kan gå och få detta. Skolan har även en butik där saker som eleverna gjort säljs.

Building our future har i samarbete med Özgün Kardelen öppnat ett avlastningshem. Avlastningshemmet ligger på skolområdet så eleverna behöver inte åka bort utan kan stanna där dom redan känner sig trygga. För tillfället har dom plats för 7 elever per helg. Detta avlastningshem är det första av sitt slag i Turkiet.

Building our future är verkligen en fantastiskt organisation med fantastiska människor som arbetar med detta. Eldsjälar med ett brinnande engagemang, en enorm glädje och stolthet över det dom gör.

Inte att förglömma alla människor, företag som privatpersoner som stöttar organisationen med gåvor av olika slag. Det finns flera sätt att stötta Building our future på. Dels kan man bli månadsgivare eller bidra med ett engångsbelopp. Dom tar även tacksamt emot kläder, skor och leksaker.

Det finns fler sätt man kan stötta på eller hjälpa till och sprida lite glädje. Att t ex göra som Natalie Restaurant i Oba gör. En gång i veckan bjuder dom in 25 elever på lunch.

Eller bjuda på en liten jeeptur vilket vi gjorde förra veckan. Chris (Alex norska kompis) mamma tipsade Linda, en av de frivilliga som hjälper till om att vi kanske kan ställa upp på något och självklart gjorde vi det.  Det blev ingen heldagstur utan nån timme där dom åkte runt och bl a åkte upp till terrassen (utsiktsplatsen). Eleverna hade tyckt det var jätte roligt och så häftigt att få åka jeep och alla var mycket nöjda. Att sprida glädje ger glädje tillbaka så detta är något vi gärna ställer upp på igen.

20131109-210225.jpg

20131109-210325.jpg

20131109-210428.jpg

20131109-210518.jpg

Bilderna är tagna av Mithat Kara, en av lärarna på skolan.

Mer information om Building our future hittar ni på deras hemsida och på deras Facebook sida.

This entry was posted in Combi Sherlock, Tips. Bookmark the permalink.

One Response to Building Our Future

  1. farfar hebbe says:

    Mors..Visst är det härligt att det finns de som hjälper,utan vinstintresse..Att kunna sprida glädje till andra,ger så oändligt mycket tillbaka..Haé Kram.

Kommentera