What to say?

Kan inte låta bli att skratta samtidigt som jag blir så frustrerad och aningens irriterad.

Vår kran i köket har läckt lite grann och när även diskmaskinen började läcka vatten när den tömde ut så det blev alldeles blött under diskbänken ringde vi ”vattenkillen”.

Han kom igår och vi slet med att få ut diskmaskinen. Jösses så trixigt det var att få ut den.  Han bytte slangen och så var det fixat. Trodde vi. När jag sen igår kväll kör diskmaskinen och senare går in i köket för att stänga av den då jag hörde att den var klar säger det bara plask under fötterna på mig. Nu läckte det inte ut vatten under diskbänken, där under var helt torrt. Nu hade vatten i stället läckt ut på golvet.

Kranen som läckte bytte han. Han hade lagt silicon runt om vid fästet och då jag såg att det var ganska mycket frågade jag om jag skulle låta det vara så en stund och inte torka där direkt. Nej nej, tyckte han och tog en bit papper och torkade bort det mesta så de nästan inte fanns något kvar. Bra tyckte jag att det inte blev så mycket för det så ju inte så vackert ut med all silicon.

Då var hans jobb klart och han åkte. Efter middagen när jag börjar spola av disken märker jag att kranen läcker. Hasan ringde honom direkt och sa att det där får han komma och fixa imorgon bitti. Sen fick han ju ringa en gång till för att förvarna honom om att han även har en läckande diskmaskin att ta hand om igen.

Han ska även få vrida kranen så handtaget pekar rakt fram och inte är satt på sidan.

20131106-061731.jpg

Varför sätter man den så? Är ju bara jobbigt när man ska sätta på vattnet. Kranen går ju att vrida på så att den kommer rakt ovanför handtaget och tittar man så ser man att det går att sätta handtaget så det pekar rakt fram. Hasan sa att ja men han tycker kanske det är bättre så så att man inte slår i där men saker. Jo han kanske tycker det sa jag men det är väl inte han som bor här och tar hand om vår disk? Så det ska han få fixa till så det blir som jag vill ha det.

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

7 Responses to What to say?

 1. Fia says:

  Ååhh suck, men sånt händer även här. Man blir galen med mindre…

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det kan nog hända överallt men inte som här där det händer typ varje gång något ska fixas 😉

 2. Kaisa says:

  Ja vad säger man,suck!

 3. Mamma says:

  Hahaha ibland undrar man hur ”hantverkarna” i Turkiet skaffar sin utbildning 🙂

 4. Gilla says:

  Visst kan man bli irriterad på att inte jobben görs som de ska.

  Vi har ett annat problem. I snart 14 dagar har vi inte haft nån toadörr. Värden kom och hämtade den för ett tag sen. För man skulle fixa den, kanske måla om den. Jag träffade killen häromdan och frågade efter dörren. Då sa han att den kanske skulle komma nästa vecka och det betyder den här pågående veckan. Det är inte festligt att sitta för öppen ridå och dessutom är toan direkt innanför ytterdörren.

  Kram/Gilla

Kommentera