En simpel tjuv och lögnare

På Alex födelsedag togs en våra chaufförer på bar gärning med att stjäla från en gäst. Ett par av chaufförerna har hållit span på honom under 2 månader då dom länge misstänkt att han inte har rent mjöl i påsen.

Det började redan förra året, kort efter att han började hos oss med att gäster i bara hans bil blev av med kameror och mobiltelefoner då och då. Det har hänt att folk tappat sina kameror i jeeparna så dom hamnat på golvet under sätena men det har alltid kommit tillrätta men aldrig i hans jeep. Där hittades aldrig det som försvann. Just då var det ingen som tänkte direkt på det då det inte hände så många gånger men detta året blev det desto mer.

Det började med att vår ena paparazzi blev av med sin iphone han hade i ryggsäcken. Den som såg vad som hände var ingen mindre än Alex. Den tjuven minst anade var den som hade både ögon och huvud på skaft. Underskatta aldrig ett barn! Alex ser O (tjuven) i den vita jeepen och där visste Alex att där ska han inte vara. Det är inte hans jeep och det är inte den jeepen han kör, han har inget där att göra så Alex frågar sin farbror Ahmet sen när alla kommer tillbaka att –Varför var O i den vita jeepen? A tänkte väl inte nåt särskilt om det och svarade väl inte Alex med något särskilt. Några minuter senare upptäcker paparazzi att hans iphone är borta. Då klickar A och lägger ihop ett och ett. A och paparazzi bestämmer sig för att hålla låg profil och inte säga något. Dom vill ta honom på bar gärning.

Några dagar senare kommer O med vad han säger är en nyinköpt iphone som han försöker sälja till paparazzi för han vet att paparazzi blivit av med sin. A och paparazzi håller masken och spelar med. Paparazzi säger nåt i stil med att han inte har råd att köpa en så dyr telefon just nu så länge som han sparat för att kunna köpa den han blivit av med. Man häpnar över fräckheten i detta men denna man har inga skrupler.

Vid ett tillfälle ser en annan av chaufförerna O fiska upp en mobil ur en gästs ficka under en night safari. Han frågar O direkt vad han sysslar med. O blev tydligt nervös och sa stirrigt att det bara var ett skämt. Gästen, som inte var en gäst i hans bil och inte hade en aning om vem O var såg väl måttligt road ut.

Flera av chaufförerna har blivit av med pengar i sina väskor och alla gånger har O varit närvarande. Det har aldrig hänt när han inte kört och det har bara hänt på just dom turerna han varit på, spelar ingen roll om det varit Combi, Sapadere eller Night. Där han varit har det försvunnit pengar eller annat från både chaufförer och gäster.

Så en dag, på Alex födelsedag tog dom honom på bar gärning. Jag kommer till kontoret och H hade precis fått ett samtal av A som sagt att en gäst i O´s bil blivit av med sin kamera. H sa till A att söka igenom O´s jeep när det var lunchbrejk och göra det så han inte såg. A och T (en annan chaufför) sökte igenom jeepen och vad fann dom under förarsätet väl gömt om inte gästens kamera. Fanns inte en chans i världen att den hade kunnat hamna där av misstag. Den kan inte glida in under dynan och gömma sig. Den låg inte på golvet utan man kan lyfta upp dynorna på förar och passagerarsätet och där i ha som förvaring och enda sättet saker kan hamna där är genom att lyfta på dynan.

När dom ifrågasatte O direkt på plats spelade han såklart jätte förvånad och hade ingen aaaaning hur kameran kunnat hamna där. Tillbaka på kontoret väntade en rasande Hasan med polisen. O sa såklart att han var helt oskyldig och inte hade gjort något av detta han anklagades för. Hasan och polisen hade pratat innan O kom tillbaka från turen och H kunde såklart anmäla O och en rapport skrivas men då skulle det gå till domstol och hej och hå. Något H bara kände att han inte har tid för. Han jobbar redan 24/7 och nåt sånt här är det sista han behöver så han bestämde att inte anmäla utan göra upp där och då. Polisen sa till O att du har två val, antingen fixar du tillbaka mobilen till paparazzi eller så tar jag in dig i häktet så får domstolen ta över på måndag.

Detta var en lördag, på söndagen var både O och hans holländska flickvän långt från Alanya. Då hade dom direkt flytt och begett sig till hans hemstad Adana. Vet inte hur det är med er men att fly så är för mig att erkänna sig skyldig. Hade jag varit oskyldig hade jag stannat kvar i Alanya och med näbbar och klor kämpat för att bevisa min oskuld. Jag hade inte övergett min lägenhet och allt jag har här och bara flytt.

Ett tecken till som tyder på att han är skyldig är att han sa till H att han har inte mobilen kvar men att han kan betala paparazzi och att den lön han inte fått ut kan H ge direkt till paparazzi. Det lilla han hade innestående räcker inte ens till ett mobilskal.

Hans flickvän som kom 2 veckor innan detta hände och som hyrt ut sitt hus i Holland och  tagit tjänstledigt från jobbet för att bo här med honom under 1 år var såklart i chock. Inte bara att han stulit, han ljuger också. Han har sagt till alla på Sherlock att han har en hjärntumör och går på kontroller på sjukhuset, något som inte hans flickvän vetat något om. När hon fick veta detta i samma veva som stölderna blev chocken än större. Alla har ju tyckt synd om honom och hoppats så att det inte var något allvarligt. Nu däremot är det ingen som ens tror att han varit sjuk. Jo att han är sjuk i huvudet vet vi men av andra orsaker. Han har ljugit för henne och bad en dag en av chaufförerna att ta hans tur då dom skulle titta på en ny lägenhet. När Katrin frågade hans flickvän på kalaset (innan O kom tillbaka från turen) hur det gått med nya lägenheten och om den var något att ha hade flickvännen stått som ett levande frågetecken. Vaddå lägenhet? När? Var? Hur? Hon visste ingenting och blev än en gång chockad när hon fick veta att O bett att någon annan skulle ta hans tur för att dom skulle titta på en lägenhet.

Man tycker ju att hon i detta läge borde lägga benen på ryggen och dra men inte då. Hon stannar och är övertygad om att han är oskyldig för det har han sagt. Hahaha ja men har han sagt det så är det väl så. Då är alla bevis vi fått fram och inkoppling av polisen något vi gjort bara för att vi tycker det är roligt att röra om i grytan lite. Å att polisrapporten visade att O redan suttit i fängelse vid ett tillfälle för stöld är säkert bara för att tryckfelsnisse varit framme. Hasan hade också den dan dom tog honom besökt O´s gamla chef för att kolla hur det var där. Dom hade inte märkt något mer än att O ofta hade datorer att sälja. Kan ju undra varifrån dom kom? Att O också sagt till chaufförerna nån vecka efter att O kommit att han inte vill ha henne här utan vill att hon åker hem igen verkar hon inte heller bry sig om. Att han sagt att han vill att hon ska ta en kredit på x antal lira är inte heller något som får henne att dra öronen åt sig.

Så nu har dom tryckt i Adana sen 23e september. Deras plan var att komma tillbaka till Alanya då det är här hans flickvän vill bo. Hon hade planer på att börja jobba och bad alla hålla ögon och öron öppna men O är ganska så körd i Alanya så kommer han hit lär han inte få det lätt med att hitta ett jobb.

O lånade pengar av Katrins man, 200 lira för länge sedan. Pengar dom än idag inte sett röken av. O har tagit bort dom båda två på facebook så den enda dom kan prata med är flickvännen och hon är ju inte till mycket hjälp. Hon lovade Katrin att hon skulle se till att dom fick tillbaka pengarna, att Katrin inte behövde vara orolig, det lovade hon dyrt och heligt. Nu svarar flickvännen knappt på mail när K skriver. Tycker inte hon ska behöva hamna mellan utan det får dom ta med O. Jo men det går ju inte att få kontakt med O. Han svarar inte i telefon, svarar inte på sms… Stoppar huvudet i sanden som en struts och låtsas som om det inte finns nån skuld.

Katrin frågade flickvännen om inte hon kunde lägga ut för O så länge så kan hon ta pengar av honom sen men det gick absolut inte för hon hade inga pengar själv sa hon. Blir inte lätt för henne den dan nu i slutet på november när hon själv måste skaffa visum och igår åkte dom till Ankara för att söka visum till honom för att besöka Holland till jul. Vem blev rånad och står för dom kostnaderna?

När K påpekade detta att det är ju konstigt att det finns pengar till det men inte till att betala tillbaka en skuld fick hon bara sur miner tillbaka. Sen lite blabla och än en gång skrev flickvännen att hon vet att han inte är en tjuv. Då skrev K att jo, han är en simpel tjuv och lögnare. Då skrev flickvännen, jaha men alla saker som blivit stulna efter att O slutade då? Någon har sagt att saker försvunnit.

Eh??? Inte en pryl har försvunnit, inte en mobil, inte en kamera, inte en kuruş (turkiska öre) och den där någon skulle vara rolig att stöta på. Det finns inte någon, det är bara lögn och något hon drog till med. Det är frid och fröjd nu, chaufförer och gäster får ha sina saker ifred.

Chaufförerna har varit riktigt arga men mest bara så besvikna. Att en, vad dom tog som en bra arbetskamrat och pålitlig och schysst vän visade sig bara vara en simpel tjuv och lögnare. Jag själv tog bort O på facebook direkt. Flickvännen har jag kvar och vi har haft sporadisk kontakt sen dom drog. Först tyckte jag bara synd om henne vilket jag till viss del gör fortfarande och inte ville att hon skulle behöva lida för detta då hon inte gjort något fel men nu efter hur hon själv beter sig har jag ändrat uppfattning även där.

What comes around, goes around och en dag kommer han åka dit och det med besked och tyvärr kommer flickvännen då också bli indragen men det är hennes problem. En dag kommer hon se hans rätta jag, hoppas bara den dan inte kommer när det redan är för sent och hon också sitter i skiten på grund av honom.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

12 Responses to En simpel tjuv och lögnare

 1. Mamma says:

  Ja, det där är en trist historia. Men förr eller senare åker han säkert dit och det rejält får man hoppas.

 2. Gilla says:

  Det var ju verkligen en trist historia.

  Kram/Gilla

 3. Yvonne says:

  Trist! att det finns så oärliga människor 🙁 och tyvärr så finns de överallt. Han kommer nog att dit förr eller senare skulle jag tro.
  Hälsningar från ett snöigt och slaskigt Luleå

  • Sand mellan tårna says:

   Ja än är den siste idioten inte född.
   Usch, har ni snöslask 🙁
   Hoppas du får en bra dag trots tråkväder 🙂

   • Yvonne says:

    Hej!
    Oj! så att ett ord hade trillat bort från min text 🙂 det skulle förstås stå åka före dit 🙂
    Idag så var det 1 dm snö ute när jag vaknade och jag som inte gillar snö och kyla alls 🙁 Det blir lite ljusare ute när snön kommer så lite fördelar finns det förstås.
    Ha det gott i värmen! *inte alls avis :D*

    • Sand mellan tårna says:

     Ja snön lyser ju upp. Hellre snö och lite kallt än bara regn och rusk.
     Jag hoppas det blir lite snö när vi är i Sverige över jul.

 4. Fia says:

  Hade ju nästan förträngt detta. Såå himla trist och till på köpet en som man litade på och som även visat endast vänlighet mot en.

 5. roland says:

  var ju bra att ni fick ordning på detta,han kan ju förstöra för alla andra trevliga o hjälpsamma o ärliga chaufförer.+företaget också.man vill ju tro det bästa om alla.hoppas bara tjejen inte blir inblandad i mera elände.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, dom var ju ganska säkra på att det var han men kunde/ville inget göra förrän dom kunde ta honom på bar gärning. Alla tyckte ju jätte bra om honom, en snäll, go och trevlig kille som skötte sitt jobb, en duktig chaufför. Så alla medarbetare blev ju så besvikna och kände sig verkligen lurade och svikna. Jag tror inte han kommer sluta så förr eller senare åker han dit och är hon fortfarande med honom blir hon ju också indragen på ett eller annat sätt men det är hennes problem. Hon har svart på vitt vad han gjort sen att hon lever i förnekelse är, ja hennes problem.

Kommentera