Alex skola

Tänkte berätta om hur det är på skolan i år. Blivit en del ändringar sen föregående år.

Zeynep som dom hade i klass 1-3 har dom inte längre. Hon börjar om med förstaklassare, dessutom har hon blivit kär, ska gifta sig och har flyttat till Istanbul och jobbar nu på en Bahçeşehir Koleji där. Vi saknar henne.

I år har dom en lärare för varje ämne. Detta hade dom i stort sett förra året också. Dom hade Zeynep i 3 ämnen sen olika lärare för dom olika ämnena. Zeynep var typ klassföreståndare och henne vi kontaktade om det var något. Nu har dom ingen klassföreståndare alls så nu vet man inte riktigt vem man ska kontakta eller så illa är det inte. Ringer jag själv till skolan eller vill prata med någon när jag är där väljer jag i första hand att prata med Bilal som är den som tar hand om oss utlänningar eller så pratar jag med Mr. Ata, en av Alex engelsklärare.

Skolan har ändrat tiderna så i år går dom från 8.55-16.40. Höll på att smälla av när dom talade om detta. Tyckte 8.45-16.10 som gick förra året var alldeles tillräckligt. Dock blir det ungefär samma då dom fått längre raster.

Förra året hade dom först en lektion sen åt dom frukost. i år äter dom frukost direkt då dom varje morgon börjar med blocklektion (dubbellektion), 80 minuter utan rast.

Läxorna har ju varit något man fått ont i magen över. Mest läxor hade han i klass 1 och 2 sen va det lite mindre förra året men inte lite. I år däremot är det hur soft som helst. Dom har nästan inga läxor alls. Ett par i veckan och då kan det vara 5-7 sidor men dom kan få läxan på en tisdag eller onsdag och sen behöver dom inte vara klara med den förrän på fredagen, ibland måndagen. Det känns helt ok så i år känns det nästan som han inte har några läxor alls.

Från i år är det även valfritt för skolorna i Turkiet om dom väljer att ha skoluniform eller inte. Föräldrarna har fått rösta och på Alex skola behåller dom uniformerna till min stora glädje.

Nä, nu ska jag sluta babbla och bjuder i stället på lite bilder från första dan i skolan…

IMG_4909

Redo för skolstart. Här ser han ju väldigt glad och förväntansfull ut men han hade innan bilden tog muttrat om att han minsann tycker sommarlovet var alldeles för kort, bara 3 månader ju. Dock gillar han skolan men man ska liksom muttra lite över skolan.

IMG_4911

Alex och Maya. Min kära vän Katrin som bodde här när Maya var liten har nu flyttat tillbaka och Maya går nu på samma skola som Alex. Dock inte i samma klass, hon går i 2 an.

IMG_4916

Piff och Puff, Şenay och Alex.

IMG_4925

Klasskompisar. Jag som tyckte Alex var långhårig och borde klippa sig såg att han var inte den enda.

IMG_4944

Intagit platserna bredvid sina bästisar i klassen, Polat och Hasan. Dock fick dom inte sitta så länge. Lärarna flyttar om eleverna med jämna mellanrum så dom sitter bredvid olika hela tiden.

Till sist ett litet filmklipp från invigningen…

YouTube Preview Image

God morgon från en som är uppe före tuppen denna söndag morgon och allt är en myggas fel.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alex skola

  1. Mamma says:

    Skönt att dom inte har så mycket läxor. Jag har många gånger lidit med Alex när han efter en lång skoldag fått sätta sig med en hög läxor fast han varit så trött, så trött.

Kommentera