Klagat

Servicetjejen Alex har på sin buss i år är vi allt annat än nöjda med. Jag fick dåliga vibbar från henne redan från början men ofta man kan ha fel.

Mina vibbar visade sig nog dock stämma. En ung snygg tjej i 30 års åldern som ser väldigt snäll och beskedlig ut men det var nåt jag inte gillade med henne men kunde inte sätta fingret på vad det var.

Efter att jag sagt god morgon under hela första veckan när bussen kom och hämtade Alex och hon aldrig svarade gav jag upp. Varje morgon och eftermiddag när Alex hämtas och lämnas tittar hon inte ens upp från sin laptop. Barnen får aldrig ett hej eller ett hej då av henne. Hon ser alltid sur ut. Hon hjälper inte barnen ut ur bussen. Alex är ju så stor så han klarar det själv men det finns en liten flicka som också hoppar av här vid oss ibland och hon är väl 4-5 år och det är inte lätt för henne att ta sig ur bussen men inte får hon en hjälpande hand av servicetjejen. Jag har hjälpt henne ett par gånger om inte flickans mormor varit där. Inte heller hjälper hon barnen över vägen om inte någon står och väntar på dom. Då får dom gå själva. Alex klarar det också men hon ska följa honom och alla andra barn över vägen också och fram till dörren. Även vänta tills dom vet att barnen blir insläppta om det inte är så att dom vet att barnen är själva när dom kommer hem. Skolan har alla såna uppgifter, vem som får möta dom när dom kommer hem, vem som kanske inte har någon hemma  mm mm. Det är hennes jobb. Också där ett par gånger har jag väntat tills flickans mormor kommit ner för att hon inte ska behöva gå över vägen själv.

Barnen kan bli högljuda i bussen och självklart ska servicetjejen ha rätt att säga till dom att tysta ner sig men jag accepterar inte att hon säger håll käften till dom och detta har hänt mer än en gång har Alex berättat. Hon kan be dom vänligt att vara tysta men inte säga håll käften. Detta fick mig att explodera så när vi var ute på skolan igår tog vi upp detta med dom och dom bara gapade av förvåning och bara skakade på huvudena. Dom var helt chockade av det dom fick höra och skulle ta tag i det genast.

En av gångerna när hon sagt håll käften hade Alex sagt att så där säger man inte, jag kan berätta för skolan att du säger så till oss. Till svar hade han fått typ, ja gör du det så ska jag prata med skolan om dig och vi ska se vem som får problem. Detta tog jag också upp med skolan och dom blev vansinniga av att höra att hon i stort sett hotat honom.

Det är bara att konstatera att hon hatar sitt jobb, hon hatar barn, hon vet inte hur man ”hanterar” barn och ska definitivt inte jobba med just barn. Alex sa till mig att han tyckte hon kunde jobba i en källarskrubb med att vända papper och jag håller med honom.

Ska bli spännande att se när bussen hämtar Alex idag hur hon är.

God morgon!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

13 Responses to Klagat

 1. Fia says:

  Godmorgon!
  Jamen fyy..så får man inte bete sig som hon gör! Finns människor som inte ska jobba med barn..och hon är ju ett bra exempel. Bra att Alex berättar så skolan får veta. Jag kan bli servicetjej så får hon sitta på min kontorsstol och vända papper!! 🙂
  Kram och ha en fin dag! <3

  • Fia says:

   Servicetjej är väl fel ord….serviceTANT passar ju in bättre på mig då 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Nä hon ska inte jobba med människor alls. Sitta i en källarskrubb och vända papper passar henne 🙂
   Du skulle passa perfekt 😀
   Kram och ha en fin dag du med 🙂

 2. Aurora says:

  Hon kanske har tagit till sig kritiken eller så blir hon etter värre. Kram

 3. Catarina says:

  Riktigt illa att bära sig åt på det sättet – nä, service det vet hon uppenbart INGET om !!
  Bra av Alex att berätta, men så är han ju inte rädd att säga ifrån heller… en del barn skulle kanske inte våga säga något.
  Tjaaa, behöver de ny/mer personal på bussarna så finns här en till kandidat… 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Ingen i bussen gillar honom säger Alex men jag vet inte om någon mer klagat.
   Du får väl bege dig till skolan och prata med dom 😀

 4. Mamma says:

  Bra att du tog tag i det. Ni betalar ju för servicen så då kan man faktiskt ställa krav också. Herregud, hon borde vara rädd om sitt jobb, finns väl många som skulle vilja ha det. Catarina tex 🙂
  Puss o Kram!

 5. Gilla says:

  Så tråkigt att det blir på det här sättet. Hon bör inte och skall inte ha med barn att göra. Undrar hur hon kan bli som Mamma?

  Kram/Gilla

 6. Då vet jag vad jag ska satsa med när jag fått barnledar utbildningen 😉
  saknar dej och allihopa jättemycket <3

  • Sand mellan tårna says:

   Ja 😀 Ingen skulle ju vara mer perfekt än du för ett sånt jobb 🙂 Tar du dessutom på dig den snygga peruken kommer du göra succé 😀

Kommentera