Sitter på balkongen…

Med en kaffe. Termometern visar på +18 grader. Solen skiner och himlen är klarblå. Ser ut att bli en fin dag idag med.

Vi har fantastiskt fint väder med temperaturer på runt 25 grader dagtid och över det vissa dagar. I torsdags eftermiddag när vi var ute på Alex skola visade termometern i bilen på +30 och i fredags var det +28 grader så vi har fortfarande sommar även om tecken på att hösten är på väg finns. Träden börjar bli gula och löven falla av.

Vi fick ett bakslag i början på oktober då det kom in ett oväder som i och för sig bara höll i sig nån dag men temperaturen sjönk rejält från runt 30 grader till under 20 och allt skedde med en vind. Det hade inte varit så kallt i oktober på 17 år sas det. Vi var inte alls beredda. Från en dag till en annan var det att gå från shorts, linne och flip-flop till långa jeans, långärmat, munkjacka och converse. Från bara lakan i sängen och vidöppna fönster till täcken och nästan helt stängda fönster, från barfota inne till strumpor på. Kändes som att jag blev helt snuvad på den perioden man brukar få gå i trekvarts byxor och t-shirt med en tunn munkjacka/kofta på armen fall i fall man behöver den men det rättade till sig och värmen kom tillbaka efter nån vecka. Så nu har vi trekvarts byxor och t-shirt med munjackan på armen. Fönstren är vidöppna igen dock är täckena kvar i sängen och strumporna på då jag tycker golven är kalla.

God morgon!

IMG_5238

This entry was posted in Väder. Bookmark the permalink.

4 Responses to Sitter på balkongen…

 1. Mamma says:

  God Morgon!
  Ja, det där ovädret i början av oktober slapp jag ju undan med en hårsmån 🙂 Nu har vi det här i stället fast idag blir det nog hyfsat. Inte varmt men kanske något så när uppehåll.
  Ha en skön dag i värmen!
  Puss o kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja dan efter du åkte kom de iskalla vindarna.
   Skönt att ni klarade er undan stormen hyfsat. Hoppas solen kikar fram lite hos dig i alla fall.
   Ha en bra dag du med.
   Puss o Kram!

 2. Anita, amas kompis says:

  Det är min fjärde vecka här och alldeles fantastiskt väder. Man kan vistas i solskenet utan att gå åt. Jag ligger inte vid stranden utan är ute o strosar runt. Stannar vid ett fik eller matställe o pustar ut med jämna mellanrum. Många gråhuvuden här nu! 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Jaha har du varit här så länge. Då var du här när bakslaget kom? Ja nu är det riktigt skönt väder för att strosa runt. man orkar ta sig från a till b utan att smälta bort. Älskar denna tiden på året när vädret är så här. Bästa tiden 🙂
   Ha en bra dag 🙂

Kommentera