9 års kalas

Alex fyllde ju 9 i september och redan för ganska länge sedan bestämde vi att det blir inget kalas för hela klassen. Förra läsåret var det bara Alex och Şenay som hade kalas för klassen. Dom hade ju tillsammans i bowlinghallen. Inte en enda av klasskompisarna hade något kalas. Vet inte varför, kanske slutar man ha kalas?! I både 1 an och 2 an var vi på många kalas hos klasskompisar. I alla fall så bestämde vi att Alex skulle ha kalas för bara svurkar. Ett sånt kalas man hade när man själv var liten med roliga lekar. Ett par dar innan jag skulle gå och boka kalaset på restaurang Filika som är ett perfekt ställe att ha kalas på. Stranden alldeles nedanför och stor gräsmatta barnen kan springa runt på säger Alex att han vill nog inte ha kalas där utan bara ett kalas på kontoret med sina kompisar han har där. Ok, ja det är ju hans födelsedag och hans kalas så han får själv bestämma så så fick det bli.

Han fyllde år på söndagen och på lördagen hade vi kalaset. IMG_5020

Presentöppning och småsnaskande.

IMG_5012

Alex hade önskat sig en cykel och precis om hörnan om kontoret finns en cykelbutik. Där hade han sett ut en cykel och visat både mig och Hasan vilken han önskade sig. Hasan gick dit och köpte den och bad mannen i butiken att behålla den där och bara ställa undan den. Alex såg några dar senare att den var borta och blev alldeles bedrövad över att nån hade köpt hans cykel. På kalasdagen går jag och Onur bort och hämtar cykel. Onur cyklar på den in till kontoret där barnen sitter medan jag går framför och stämmer upp i skönsång. Sen såg vi knappt röken av barnen mer den dan mer än när det skulle lekas och ätas tårta.

IMG_5026

För lekar hade vi ett par stycken ändå. Så som jag planerat hans svurkkalas i minsta detalj med massa kul lekar kände jag att det där ger jag inte upp men då det inte är så gott om plats på kontoret kunde vi inte göra alla lekar men det blev ”pennan i flaskan”. Här är Alex i randigt.

IMG_5028

Glädjen var stor när man fick i pennan först

IMG_5031

Och koncentrationen hög.

IMG_5038

Sen gjorde dom ”äpplet i vatten”

IMG_5041

Ingen av dom ville äta upp sina äpplen så vi sa att dom ska bita av 5 bett och fick spotta ut bitarna i en mugg bredvid.

IMG_5044

Glädje, kämparanda, skratt och blött.

Alex lag vann första leken med pennan och det andra laget vann leken med äpplet. Rättvist!

Dom hade så roligt och vi alla tjöt av skratt.

IMG_5053

Alex ville ha en Ronaldotårta så vi valde att göra en t-shirt i Ronaldos färger med Alex 9.

IMG_5059

Han gillade den, tyckte den var cool.

Efter lekar och tårta for cykelmaffian iväg på sina cyklar.

Söndagen som var hans födelsedag började med sång och presenter på morgonen.

IMG_5091

Då fick han bl a en gitarr som han så hett önskat sig. Nyfiken som han är och vill veta allt fick han även uppslags och fakta böcker/dvd filmer och lite annat smått och gott.

IMG_5097

En nöjd 9 åring.

Vi frågade vad han ville göra på sin födelsedag. Kanske ta med sig Denniz och gå till Aquapark. Det stället brukar han älska men icke. Han ville bara var med kompisarna vid kontoret och cykla så så fick det bli.

Då Hasan fyllde år på måndagen passade vi på att fira honom också på söndagen med tårta och då kom alla vuxna vi bjudit in. En kalas bra helg!

 

This entry was posted in Alex, Högtider. Bookmark the permalink.

3 Responses to 9 års kalas

  1. Gilla says:

    Vilken härlig födelsedag Alex fick. Lekar och allt, fick mig att önska mig själv ett sånt härligt kalas när jag fyller år nästa gång. Jag fyller också i september, så det dröjer ett tag till.

    Grattis förresten till 9-åringen.

  2. Sita says:

    Oj fyller dom dagarna efter varandra. Här ska vi få ett nytt barnbarn, det är beräknat att komma den 9 april, o då fyller min gubbe. Kram

Kommentera