Frustrerande

Var och varannan dag blir våra (och alla andra som kör jeepturer) stoppade av polisen. Det började i våras med att dom skulle se nåt papper. Ett papper vi inte hade och som Hasan inte visste vad det var för papper så han sprang runt på 100 ställen hos polisen för att få reda på vad det är för papper som behövs. Tala om vad det är för papper jag behöver så fixar jag det tyckte han men ingen visste. Dom fortsatte ge böter för att vi inte hade detta papper som inget vet vad det är för papper.

Hasan krävde ett möte med TURSAB (tourist assosiation blablabla) för att dom skulle reda klarhet i detta. Alla jeep company kom till mötet men inget hände. Inte ens tursab kan ta reda på vad det är för papper.

Fortfarande stoppar dom jeepar var och varannan dag för detta j*la papper som inget vet vad det är för papper och varje gång får vi böter för att vi inte har detta papper som ingen vet vad det är för papper. Vi vet inte, inte heller nåt annat jeep company vet, tursab vet inte, poliserna som stoppar oss vet inte, poliserna som är ansvariga till vad det är för papper dom sagt till trafikpolisen att vi måste ha vet inte heller. Asså, man vet inte om man ska skratta eller gråta.

Allt annat är i ordning, dom har inget att klaga på på våra jeepar, vi har bälten, vi har alla försäkringar, chaufförerna har alla papper i ordning… Ibland har vi för många personer i jeppen, det finns säten och bälten till alla så det är inte så att folk sitter på varandra men på reg.beviset står det att det får vara mindre antal. Det kan stå 7 pers men vi har säten för 10 och blir vi bötfällda för det är det inget att knorra om och så gör alla jeep company.

Bättre dom stoppar alla dom som kör motorcyklar utan hjälm, stoppar familjer som sitter både 3,4 och 5 på en liten skruttig motorcykel, stoppa dom som inte använder bälte, dom som låter barn sitta/stå ospända både i bak och framsätet. En dag när vi blev stoppade körde det förbi en pappa med en bebis sittandes i hans knä. Blev dom stoppade? Nope! Stoppa dom som kör mot rött, stoppa dom som inte stannar vid övergångsställe (lag på det även här), stoppa dom som kör på trottoarerna…Listan på vilka som kan stoppas kan göras lång men att stoppa oss och ge böter för ett papper vi inte har, som ingen vet vad det är för papper är ju ett enkelt sätt att få in pengar till staten.

Så frustrerande!

Turkiet är Turkiet!

This entry was posted in Turkiet är Turkiet. Bookmark the permalink.

7 Responses to Frustrerande

 1. Mamma says:

  Frustrerande är väl bara förnamnet – Stackars Hasan, hade han haft hår hade han antagligen slitit av det för länge sen 🙂
  Puss!

  • Sand mellan tårna says:

   hahaha ja så är det 🙂 Ja han är så frustrerad över detta och fortsätter försöka få veta vad det för papper men verkligen ingen vet. Turkiet i ett nötskal 😉
   Puss!

 2. Sita says:

  Oj vilket öde att hamna i. Ingen som vet o ändå böter. Kram

 3. Lena says:

  Tröttsamt är ordet måste jag säga att de fortsätter bötfälla för något som jag anar inte finns……..det där pappret alltså! Även intressant att få veta att de skall stanna vid övergångsställen även i Turkiet…….det märkte jag inte ! Det första jag gör när jag sätter mig i en taxi är att säga kör sakta så får du mer betalt………på min något knaggliga turkiska men det fungerar! / Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Tröttsamt är bara förnamnet.
   Jo det är lag på det men det är det ju ingen som bryr sig om. Inte ens poliserna.
   Smart sätt att få dom att köra sakta för det gör dom väl då om dom får mer betalt. 🙂

 4. Catarina says:

  Jamen det där är väl hur knasigt som helst, och jag förstår att Hasan blir totalt frustrerad när ingen vet vad det är för papper de frågar efter egentligen (som sagt, förmodligen är det inget som ens existerar…) Men vilken ypperlig ursäkt att skriva ut böteslappar och dra in pengar till staten – hoppas de kan göra något vettigt för pengarna åtminstone 😉

Kommentera