Dö ditt äckel

Nyss satt jag i soffan i godan ro och läste en tidning. Alex satt på golvet och byggde med lego.
Helt plötsligt skriker Alex och flyger upp i soffan. Jag tittar dit han pekar och då kommer en sån stor vidrig kackerlacka pilandes över golvet. Slash smyger mot den och laddar för attack. Jag och Alex hejar på honom som goda supportrar. Rätt vad det är backar Slash undan och låter kackerlackan springa vidare. Den gömmer sig under dörrkarmen och Alex smyger ut i badrummet för att hämta typ radar. Slash sitter bara och tittar. Jag står i soffan och manar på Slash att ta den och hejar på Alex som är så modig. Jag vågar mig ner på golvet och smyger fram och tänder andra taklampan så vi ska se den bättre när vi ska spreja. Då springer den ut i hallen och stannar utanför badrummet och glor på Alex som skriker i högan sky.
Det skrämde nog den för den fortsatte sin färd i hallen bort mot ytterdörren. Jag efter med radar i högsta hugg och två av Alex skolböcker. Sprayar på den och slänger sen böckerna över den. Alex vars alla böcker från 3e klass som bara ligger i en hög på bordet vi har bakom dörren i vardagsrummet springer dit och hämtar fler böcker och pärmar och bygger ett berg över kackerlackan för att vara säker på att den verkligen är död.

20130806-222736.jpg
Här under ligger äcklet. Visste väl att det var bra att jag inte röjt undan hans gamla böcker än. Dom kom väl till pass nu. Första gången vi har en sån stor kackerlacka här hemma och sista med hoppas jag. Dom är så vidriga så jag mår illa och flyga kan dom ju med. Urk!!!!

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

13 Responses to Dö ditt äckel

 1. Fia says:

  Äckligt!!! Jag hatar dom där krypen 🙁 I sommar fick jag ju igen ett närmöte, hud mot hud, me ett sånt äckelkryp, denna gång på kontoret, och jag fatta ingenting förrän dom andra sa att vet du vad Hasan gjorde…jag satt ju och facebooka förstås..haha. Jag flög upp ur den vita bekväma stolen och lyfte lite på t-shirten och ner på golvet ramlade den. Hasan sken iaf som en sol, det gjorde inte jag!
  Ifjol va de ju ett som kröp upp efter benet åxå när vi va i hamnen och käka glass, I hate them!
  Men gud va modiga ni var 🙂 jag tror jag hade flytt från lägenheten 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Haha nä men fy vilken elak man jag har. Jag hade dödat både honom och kackerlackan.
   På kontoret finns en del. Sprayar ju varje dag där så oftast ser jag bara döda.
   En gång flög en och satte sig på Hasans axel och få var han inte så tuff. Flög upp ur stolen och vevade som en besatt med armarna. Haha jag skrattade samtidigt som jag sprang till framsidan.
   Har aldrig *knackar mig i huvudet* fått nån på mig.
   Usch ja såna vidriga kryp.

 2. Eva Olsson says:

  Har aldrig sett någon kackerlacka på de 8 ggr vi hittills varit i Turkiet. Men minnen poppar upp från när barnen var små och vi bodde en period i Thailand. Då var det till att ”städa” undan ett 15-20 tal varje morgon under ”kvävda skrik” innan barnen vaknade. Hade vi varit borta under helgen så var det fullt i kackerlacksfällorna. Man vande sig, men nu får jag allt lite rysningar när jag tänker tillbaka. Usch och fy!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Åh fy det vet i 17 om jag klarat. Får ju panik över en.
   Konstigt att du aldrig sett någon här. Dom finns överallt och ibland ser man dom komma springande på trottoarer. Ute gör mig inget men in vill jag inte ha dom. Huva!!

 3. Gilla says:

  Kackerlackor är inte kul på nåt sätt. De är ju svåra att bli av med också. Tur att böckerna låg kvar, så Alex kunde gömma kackerlackan under dem

  Kram/Gilla

 4. Mamma says:

  Hahaha full action hos er tydligen 🙂 Men vilken fegis Slash är, han kunde gott tagit tag i situationen. Fast å andra sidan, när man ser bilden så förstår jag att han drog sig undan.
  Tur att ni är så modiga 🙂
  Puss o Kram! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja här händer det grejor. Slash bara stirrade på den och nu i efterhand kan man ju skratta åt att han flyttade på sig. Usch så stor den var.
   Puss o Kram!

 5. Ruth i Virginia says:

  Hade in del kackerlackor i Indonesien. Vi lärde oss att om man fick den på ryggen, dog den ganska snart. På hårda, släta golv kan dom tydligen inte vända sej.
  Visst är dom otäcka, men jissesligen, dom är ju mycket mindre än oss. 🙂

 6. Catarina says:

  Usch ja, de är riktigt läskiga…. har inte haft några hittills hemma i den lägenheten jag bor i nu, men på andra ställen har det funnits en o annan ( och ja, ute ser man dem då och då…)

Kommentera