Rösta om skoluniform

När vi var ute på skolan idag berättade Bilal som vi pratade med att föräldrarna kommer få ”rösta” om vi vill ha kvar skoluniform eller inte. Det är ändrat sen nåt år tillbaka och börjar gälla nu i september att man får ha vilka kläder man vill i skolan.

Jag sa att jag vill ha kvar skoluniform och han sa att 95% av föräldrarna vill det så det blir antagligen att skolan kommer ha kvar det vilket jag tycker är super bra på alla sätt. Inget tjafs på mornarna, man vet alltid vad Alex ska sätta på sig och han har inget att knorra om samt att alla barn ser likadana ut, ingen som blir mobbad/retad för att dom har ”fel” kläder.

Jag minns sista skolveckan innan sommarlovet. Då fick barnen ha vilka kläder dom ville och det var en pest varje morgon. Alex skulle inte ha det för det var töntigt, inte det för det matchade inte…

Skrattade gott när Bilal, vars dotter går i årskursen under Alex berättade att hon gav både honom och mamman världens problem varje morgon under den veckan över vad hon skulle ha på sig.

Så jag håller tummarna att dom fortsätter med skoluniform på Alex skola men jag tror det för som Bilal sa vill 95% det och sen har skolan redan beställt hem alla kläder så blir det inget står skolan där med uniformer i både dubbla, tredubbla och mer än så uppsättningar för över 1000 elever.

P1140725

Şenay och Alex vid förra årets skolstart. Iklädda sina skoluniformer.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

14 Responses to Rösta om skoluniform

 1. Catarina says:

  De är ju så fina i sina uniformer alla skolbarnen tycker jag – så vi kan ju hoppas att de behåller dem i alla fall på eran skola.

 2. Respelion says:

  Om mobbingtendenser finns, så spelar det nog inte så stor roll att alla har likadana kläder – mobbarna hittar alltid nya sätt.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är sant men faktiskt skulle mobbing aldrig tolereras på sonens skola. Personalen har stenkoll och minsta lilla så rycker dom in.

 3. Pia F says:

  Så klokt tänkt av dig. Jag har hävdat samma argument som du i många år här hemma, men då tittar man bara konstigt på mig och säger aldrig i livet. Håller tummarna!

  • Sand mellan tårna says:

   Jag har alltid tyckt skoluniform vore bra. Så himla smidigt. Förstår inte riktigt varför folk tycker det är dumt?

 4. Mamma says:

  God Morgon!
  Visst är det suveränt med skoluniform. Hoppas verkligen dom behåller det för som du säger är lille herrn väldigt bestämd med vad han ska på sig och dom konflikterna kan man ju klara sig utan på mornarna.
  Puss o Kram! Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja roligare än att tjafsa om kläder på mornarna kan man ju ha 🙂
   Puss o kram och ha en fin dag du med. (såg att det ska dra in ett rejält åskoväder över västsverige)

 5. Lena says:

  Håller med dig enkelt och bra inte något tjafs om kläder på morgonen! Skönt att ordningen är återställd och jag kan börja min morgon med att läsa din blogg……..Hoppas lusten att blogga håller i sig! / Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Ja jätte skönt med skoluniform.
   Ja än så länge känns det kul att blogga. Jag får ju så fin respons av alla er läsare som visar att ni är glada att ha mig tillbaka 🙂
   Ha det gott 🙂

 6. catrin andersson says:

  Tänk vad många konflikter man hade sluppit om vi hade haft skoluniform även här. Var morgon var ju en pärs även om man hade förberett kvällen innan så var det ju inte säkert de kläderna dög på morgonen, så fram för skoluniform även här. ha det gott i värmen!

 7. Efter att ha läst din blogg länge nu, är jag imponerad över Alex skola! Tummen upp för skoluniformerm också. Och vad hände med Alex, när blev han så stor? 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Ja vi är nöjda med skolan på alla sätt. Ja du, det undrar jag med när han blev så stor. Vad hände med min bebis liksom. Han blir 9 nu k sept. Konstigt, jag blir ju inte äldre 😉

Kommentera