Sapadere

Var vi ju till igår och det var lika blött och dammigt och galet roligt som alltid. Lite bilder från vår paparazzi…

IMG_8508

Turen hann knappt börja innan vattenkriget startade. Vi var ju laddade men gästerna i de andra jeeparna var inte sena att offra sitt dricksvatten tills vi kom till påfyllningsställe.

IMG_8509

Gästerna, 99,9% är med på noterna för vattenkrig (finns ju alltid dom som är rädda för vatten) och att de kommer bli blöta och alla blir vid morgoninfon informerade om vad som gäller samt att deras guider vid försäljningen talar om vad som komma skall. Det kommer bli bumby road, dammigt, blött…så stoppa ner kameror, telefoner och annat som inte tål vatten. Gör dom sen inte det, ja då är det deras problem och vi kan inte hållas ansvariga för det men som sagt, dom allra flesta älskar vatten och är med på noterna och stoppar undan allt ömtåligt.

IMG_8534

12 jeepar var vi igår.

IMG_8579

Neco (vår sapadere ansvarige) svalkar oss alla med vattenslang. Fatih (Katrins man och vår chaufför för dagen) försöker komma undan vattnet. Like that will never happen och det vet han vid det här laget men försöka går ju.

IMG_8614

Å här kommer vi till ett litet nomadtält där vi tar ett stopp för att äta gözleme för dom som vill och även här får man en dusch för både dom som vill och inte.

IMG_8708

Här höll jag på att skratta ihjäl mig. Fatih (vår chaufför) och Aytaç, chauffören i jeepen bredvid stannar mitt här på vägen. Alla andra jeepar (10st) är bakom oss. Faith och Aytaç hoppar ur sina jeepar, springer upp på berget där och hämtar en stor stock som dom lägger bakom våra jeepar sen hoppar dom in i sina jeepar och kör. Chaufförerna i dom andra två jeeparna bakom fick hoppa ur sina och bära bort stocken för att kunna köra vidare. Klart dom kunde köra över den ändå, det är ju jeepar men det kör ju privatbilar på vägen också. Asså jag skrattade så jag nästan kissade ner mig. Man har aldrig tråkigt med grabbarna i Sherlock Holmes Teamet. Detta var ju inget planerat utan bara nåt dom kom på just då och det är det som är så roligt med dessa grabbar, man vet aldrig vad som väntar och gästerna uppskattar ju det och skrattar gott. Underbara är dom!

IMG_8732

Tänk er allt detta vatten sen dammiga vägar som denna där dammet bara yr sen mer vatten och mer damm, mer vatten och mer damm…Hur tror ni duschvattnet ser ut sen?

IMG_8883

Mer vatten…

IMG_8921

Sen damm på det…

IMG_8932

Jösses så roligt vi har. En skitig unge är en lycklig unge, en skitig vuxen är en lika lycklig vuxen och jag hoppas vi kan åka snart igen.

This entry was posted in Combi Sherlock. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sapadere

 1. Catarina says:

  Blött, blött, blött och dammigt som tusan…. precis som alltid på denna supertrevliga Sapaderetur – lika kul varje gång 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Ju blötare och ju dammigare desto roligare 😀

   • Catarina says:

    Helt klart är det så 🙂 – blöta och skitiga både ungar och vuxna är verkligen lyckliga, nöjda och glada individer 😉 åldern spelar verkligen ingen roll i detta fall!

Kommentera