Tala engelska

Att Alex är duktig på engelska vet jag ju. Han har ju inga som helst problem att förstå allt och jag vet att han är super duktig på att även tala engelska. Detta är ju något man dock inte får höra jätte ofta mer än om jag och Hasan pratar och Alex lägger sig i samtalet gör han det ibland på engelska men oftast på svenska eller turkiska beroende på vem av oss han vänder sig till.

När vi i onsdags var på Night Safari hade vi en holländsk familj i vår jeep och sonen Djengo 11 år ville sitta bredvid Alex i jeepen och då hörde jag hur dom kvittrade på engelska med varandra och pratade helt obehindrat båda två. Även Djengo var super duktig på engelska och det var som att dom inte ens tänkte på att dom pratade engelska. För att kommunicera med varandra måste vi prata engelska så då gör vi det kändes det som att dom tänkte. Inte en enda gång vände dom sig till oss föräldrar för att få en översättning.

Det är så himla roligt att höra och det är jätte bra att språket får användas mycket. Även detta år fick Alex 5a i betyg i engelska. Ja han fick 5 i alla ämnen. Stolta föräldrar och stolt Alex.

Alex gjorde ju även ett Cambridge exam dan efter skolan slutade. Vet inte om jag skrivit om det men det var i alla fall ett engelska test genom Cambrigde university som var frivilligt att göra (vi fick betala extra för det) och Alex ville göra det så dan efter skolorna slutade var detta test. Det var läsning, svara på frågor samt samtal med en av lärarna.

När jag hämtade Alex på skolan efter testet frågade jag hur det varit och han sa att det var såååå lätt. Löjligt enkelt enligt honom och när han berättade vad som varit på testet förstår jag att han kände så. Långt under hans nivå men men, nu har han gjort det och kommer få ett diplom. Har inte fått resultatet än men tror det finns på skolan så vi kan få det när som. Ska kolla när vi åker ut dit nån dag nu snart med Katrin och Maya.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

Kommentera