Fastan

Ramadan pågår ju nu och jag fattar inte hur folk pallar att fasta. Mat hade jag väl också kunnat klara mig utan. Har ingen matlust alls i denna värmen men utan vätska. Inte en chans i…. Att jag klarat mig utan det.
Sitter på kontoret nu och har beställt hit durum döner. Första jag äter idag men har nog fått i mig 2 litet vatten däremot.
Haci, vår kontors kille fastar och jag lider med honom som han kämpar. Chaufförerna har fått faste förbud av Hasan då dom måste vara helskärpta. Ingen som protesterat. Dom få av chaufförerna som brukar fasta både äter och dricker duktigt. Ena paparazzin fastar också och med honom lider jag mer då han är ute i gassande sol hela dagarna. Haci sitter iaf inne på ett ac kylt kontor. Aja, deras val och nu är det bara 2 veckor kvar för dom.

This entry was posted in Högtider, Turkiet är Turkiet, Väder. Bookmark the permalink.

5 Responses to Fastan

 1. Junitjej says:

  Det måste vara skitjobbigt att fasta!

 2. Maria Settergren says:

  Hälsa Hasan från mig och säg att jag tycker att han är toppenbra som förbjuder fasta. Det är ju totalt meningslöst och dumt på alla sätt. Islam måste bli modernt och inte en medeltida religion.

  • Sand mellan tårna says:

   Han förbjuder bara den nu när den infaller när det är som varmast. Bara för att chaufförerna måste vara helskärpta, dom har ju ändå 10 liv i din jeep dom har ansvar för. För övrigt och på andra tider på året när fastan infaller har han inga synpunkter på det. Då får dom som vill fasta. Dom flesta fastar inte alls någonsin, bara några få. För mig får fastan gärna finnas så länge jag slipper. Upp till var och en tycker jag.

 3. Maria Settergren says:

  MEN att fasta, att be 5 ggr/dag och andra muslimska bud är inte förenligt med bygget av en modern nation. Det hindrar arbete, tycker i alla fall jag.

Kommentera