Alex cyklar

För några år sedan började Alex öva på att cykla. Det gick jätte bra (om än lite trögt) på gräsmattan hos min mormor. 2011 fick han en ny större cykel och även då gick det toppen att cykla på gräsmattan. Sen när han skulle prova på lilla vägen börjar han med att köra direkt i diket och ville inte cykla mer, någonsin.

Efter det har vi inte övat mer men så bestämde vi oss för att ta upp det i år igen när vi var hos min mormor. Hans cykel var hos mamma i Göteborg men hos min mormor finns det mesta som samlats på hög från alla barnbarnen. Så även en cykel som min morbror fixade till åt Alex.

Han började på gräsmattan och det gick toppen men där kunde han ju inte cykla några längre sträckor plus att det går ju så trögt så vi åkte iväg till en grus (igenväxt) fotbollsplan där han fick fortsätta öva.

Det gick strålande. På 2 timmar hade han lärt sig cykla och cyklade som om han aldrig gjort annat. Några fall blev det såklart och han ojade sig över skrubbsår och blåmärken men jag förklarade för honom att det finns nog ingen som klarat sig undan både skrubbsår och blåmärken när man lär sig cykla. Det hör liksom till och han fick ju båda.

YouTube Preview Image

Hej vad det går och dan efter cyklade han sen på lilla vägen upp till mormors hus. Ner och upp, upp och ner mest hela dan och inte en enda gång körde han i diket.

Så nu har han lärt sig cykla också och då kanske vi kan damma av hans cykel han har hemma. Frågan är bara var han ska cykla då? På gatorna är ju typ lika med självmord och cykelvägar vet dom inte vad det är.

This entry was posted in Alex, Sverige. Bookmark the permalink.

4 Responses to Alex cyklar

 1. Catarina says:

  Heja Alex!!!!!!!

 2. Pia F says:

  Heja, vilken lycka att kunna själv. Jag tycker .ig ha sett en och an an på cykel i turkland men det är inte många. Stor kram till Alex! Applåd! !!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja han var mäkta stolt. 🙂
   Det kommer fler och fler cyklister i Alanya men usch, jag skulle inte våga cykla där förrän det kommer riktiga cykelvägar.

Kommentera