Bott på YouTube

Kan man väl säga att jag gjort mer eller mindre under en veckas tid.

Hasan bad mig göra en spellista till jeeparna. Jag tackade gladeligen ja då jag flera gånger klagat på hur kass musik dom haft och undrat vad för spån som laddat ner åt dom (nån datakille). Har också sagt att jag ska göra mitt eget usb stick och ha med mig när jag åker på safari och så får dom spela det. Nu behövs inte det då jag laddat ner massa bra musik.

En safaritur, oavsett vilken är på ca 6 timmar (med stopp) så jag tyckte vi skulle ha minst 6 timmar musik så slipper det gå på repeat vilket det gjort innan.  Hasan tyckte vi kunde ta 8 timmar då grabbarna kör längre än 6, folk ska hämtas och lämnas också.

8 timmar musik tar en stund att ladda ner. Man ska hitta låtar som passar alla åldrar och det får inte vara några lugna ballader, det ska vara actionlåtar.

Ett 20 tal låtar ploppade upp i huvudet direkt men det kommer man inte långt med så jag har googlat topplistor, kollat och lyssnat igenom listor på youtube mm mm. Efter ett tag ploppade massa låtar upp i huvudet, man hörde en låt som fick en att komma på andra så till slut hade jag 136 låtar, 8,5 timme med musik. Det är låtar från 50,60,70,80.90,00-talet. Många riktiga klassiker. Måste säga att det gjordes ju ruskigt bra musik på 60 till första halvan av 90 talet (vem minns inte det ljuva 80-talet?) sen tycker jag det gått utför eller det görs fortfarande en hel del bra musik, tyvärr är det ju inte den musiken kidsen lyssnar på nu för tiden. Fick be om hjälp med vilken musik som dom lyssnar på och ta dom låtarna (tyvärr 😉 ). Lite roligt är dock att när jag lyssnat på musik från dom senaste 10-15 åren är mycket covers på gamla godingar som dom gjort om. Tyvärr gjort om till det sämre enligt mig, dom spelar ju inte ens instrument, all musik görs via datorer känns det som. Dom kan säkert inte ens ta ett ackord på en gitarr. Kan knappt jag heller men jag har kunnat spela riffet till smoke on the water med Deep Purple 😀 och spelade gitarr under några år i skolan.

Alex ville välja en del låtar vilket han fick. Kaxigt säger han till mig att den musiken jag väljer är inget att ha. Nä nä har jag tänkt under denna tiden när han varit hemma och jag grejat med musiken och ser hur det rycker i kroppen på honom och huvudet svänger (han t om sjugnger med) när låtar som Living next door to Alice med Smokie kommer, Sweet Home Alabama med Lynyrd Skynyrd, Surfin usa med Beach Boys,  Staying alive, Eye of a tiger, Sweet child o´ mine, we will rock you, highway to hell mm mm sen när hans val kommer In the club med Danny, Popular med Saade rycker det inte lika mycket i kroppen.

Så…det är alltså detta som upptagit mitt liv det senaste. Låtarna är nu genomlyssnade, nedladdade på usb stick, genomlyssnade igen.

Jag har gjort en likadan spellista på youtube med låtarna så har ni inget att göra under 8,5 timme en dag kan ni alltid klicka på länken och lyssna på go musik. Låt nr 22 i listan går inte att lyssna på då den inte tillåts att spelas i spellistor. Har försökt med fler av yt länkarna men ingen går. Beror säkert på att det är ett hidden track. Synd för det är en ruskigt skön låt men ni kan lyssna på den här…

YouTube Preview Image

Grovjobbet är gjort så inför nästa år behöver jag inte göra lika mycket. Bara ta bort och lägga till lite nya låtar å denna sommaren ska jag njuta av musiken i jeeparna!!!!

This entry was posted in Combi Sherlock, Musik. Bookmark the permalink.

11 Responses to Bott på YouTube

 1. Sita says:

  Många Svenskar modell äldre som jag gilla dansband oxå. Kram

 2. Pia F says:

  Det låter som om du haft ganska roligt under tiden du laddat hem låtarna!

 3. Mamma says:

  Puh, vilket jobb! Du såg väl till att förhandla fram en bra timpeng? 🙂
  Puss o kram!

 4. Lena says:

  Ett riktigt mastodontarbete du gjort! Hoppas komma iväg på nattsafarin när vi åker till Alanya i sommar , inte minst då lyssna till låtarna du laddat ner! Ha en bra helg hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Va kul om ni vill göra det. Hoppas vi är här då (är väl i Sverige från skolorna slutar mitten på juni och nästan hela juli) så åker vi också med. Ha det gott 🙂

 5. gomo says:

  Det var ett digert musikprogram du gjort .Bra när alla kan gilla musiken. Låtar man känner igen gör en glad.
  Puss o kram !

  • Sand mellan tårna says:

   Visst är det så, en låt man känner igen blir man glad av. Om det är en bra låt vill säga 😉
   Puss och Kram!

 6. Vad kul med så mycket bra låtar. Ja, 80-tal och 90-talslåtarna hänger allt med än 🙂 Vi hoppas göra åtminstone en nattsafari i sommar men det blir ju inte förrän 5 juli … jag kommer ner då med en av mina syrror och hon stannar en vecka. Nästa kommer ner 15/7 med sina tonårstjejer, ska se till att de tar sig råd att åka med en kväll också 🙂
  Kram

Kommentera