Så funkar det inte…

I fredags kväll tog Hasan och en vän till honom med sig Alex och hans son till Alanyum. Leksaksaffären Toys där är alltid lockande för Alex och han dras som en magnet in i den. Jag vet inte hur många gånger jag sagt att man måste inte alltid köpa/få något. Särskilt inte om man som Alex redan har leksaker så det räcker till ett helt dagis. Oftast är det Hasan som får mina ”utskällningar” för att han aldrig kan säga nej till Alex utan köper allt han pekar på.

När Alex kom hem på kvällen hade han en Toys påse i handen och misstänkte väl vad jag skulle säga om det så han var snabb…

– *håller upp påsen* Mamma, vet du vad detta är?

Ja, det är väl nån leksak.

Ja men vet du varför jag fick den?

För att inte pappa kunde säga nej till dig?!

Nä, för att jag fick så bra betyg. Jag fick ju ingen present då.

Nä det fick du inte men man måste inte alltid få en present varje gång man får bra betyg. Det kan räcka med att man får beröm och det fick du ju massor av både mig och pappa och vi är så stolta över dig.

Ja, men så funkar det inte i det här landet!!

Så nu vet ni det!

God morgon!

This entry was posted in Sagt av Alex. Bookmark the permalink.

6 Responses to Så funkar det inte…

 1. Sita says:

  God morgon. Min lilla tjej nu 23 år fick en slant om hon fick bra betyg på sina skrivningar. Trevligt att en leksak som bara ligger i lådan sen. Kram

 2. Hebbe says:

  Mors,,Svarslös,Alex,,Never,,Så funkar det i detta landet,,Smarting han lär snabbt..Haé Kram.

 3. Pia F says:

  Smartaste ungen i landet? Haha.

 4. Aurora says:

  Sonen kommer att bli en dyr post om han fortsätter visa framfötterna i skolan. Kram

Kommentera