Väntar

Yilmaz på beach buffé no 2 väntar på att fisken ska nappa…

20130216-154024.jpg
Å surfarna väntar på den perfekta vågen…

20130216-154222.jpg

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

6 Responses to Väntar

 1. Catarina says:

  Den som väntar på något gott…. 🙂

 2. Farishta says:

  Ååh vad härligt att jag hittade din blogg:) Ska ner till Alanya på Fredag så vad har du för tips o ge mig? Bästa shoppingen, platserna, matställena? Och vad ska man packa för kläder osv 😀

  • Sand mellan tårna says:

   Tack för din kommentar 🙂
   När det kommer till shopping så handlar jag aldrig i bazarbutikerna utan bara i vanliga butiker. Avskyr att pruta och ha försäljare flåsandes i nacken så kläder köper jag i Sverige 😉 Nä då, jag handlar här med, på Rodi Mood t ex som är lite som H&M sen finns LC Waikiki som har mycket billigt, lite rörig butik och alltid mycket folk. Shoppingcentret Alanyum har en del butiker, bl a YKM som har mycket fint, likså Seven Hill. Så bazarbutiker med märkeskopior kan jag inte tipsa dig om någon särskild men alla är ungefär samma.
   Äta ska du göra på Ravza inne i hamnomårdet, fråga dig fram, alla vet var det ligger. Sen har du Yildiz och Tadim på Kleopatrasidan. De två är riktiga turkiska matställen, jätte gott och prisvärt. Hotel Kandelor eller Grand Bali har en buffé som är så god, är hur mycket du vill för 15-20 lira. Vet inte exakt vad det kostar nu med 15 var det i somras.
   Kläder behöver du lite av varje. Dagtid när solen skiner har många turister shorts, vi som bor här fryser lite mer och har jeans,t-shirt/linne. Bikini kan du packa ner då det går att ligga på stranden. Temperaturen ligger på allt mellan 15-22 dagtid så i solen blir det varmt. I skuggan är det kyligt så då kan en munkjacka behövas och kvällar/nätter är kyliga. Dunjackan kan du skippa men en tjockare kofta/fleecetröja eller en höst/vårjacka kan vara bra. Vi har haft fantastiskt februariväder detta året. Brukar inte vara så här varmt och fint utan det brukar vara riktigt kallt och regnigt. Vi har fått dagar med åska, hagel, ösregn, storm (senast i fredags) men det ser ut att bli hyfsat framöver.

   Önskar dig en trevlig resa och välkommen hit 🙂

   • farishta says:

    Ååh tack så hjärtligt för alla supertips, jättesnällt av dig! Hehe jo jag förstår dig men skulle ändå vilja strossa runt där för att få uppleva en lite annorlunda atmosfär än den Svenska 🙂 Åååh men det låter ju hur härligt som helst, trodde inte vädret var så pass fint där nu men vad roligt att höra! Och juste ja, hamam bad sägs ju vara ett måste, känner du till något bra hamambad du kan tipsa om? Och något fint ställe som du tycker att man bara måste besöka, någon speciell aktivitet osv. Är det förresten farligt att vara ute på gatorna kvällarna eller det brukar vara mycket liv även under kvällarna?

    Tack så hemskt mycket, ser verkligen fram emot att få komma dit!

    • Sand mellan tårna says:

     Nu har ni haft lite tråkigt väder denna veckan eller 3 dar kanske. Ska regna imorn men då reser ju du sen visar dom fint flera dar framöver 🙂
     Hamam går vi alltid till ett som heter Grand Alanya och ligger på Damlatasgatan, nästan bredvid Grand Bali hotell, nära turistinformationen.
     Nu är det lugnt på kvällarna här, inte alls mycket folk ute, inte som på sommaren så det är ingen fara att gå ute.

     Trevlig resa 🙂

Kommentera