Dofta jul

Kommer det göra här hemma snart. Kaktusarna jag planterade i denna i våras är ett minne blott. Skulle köpa nya idag men fann dessa hyacinter i stället. Älskar doften när de slagit ut. Fanns i massa olika färger men jag e inte mycket för färger så det fick bli vita. Avskalat , stilrent och natur färger är min melodi.

This entry was posted in Högtider. Bookmark the permalink.

9 Responses to Dofta jul

 1. Linda says:

  Men åh!
  Vart köpte du dem?
  Jag ska till alanya om några veckor o ska stanna ett tag och vill kunna ha lite av ”julandet” i vårat hem fast man inte är i sverige 🙂
  Förresten, sirap finns i turkiet va? O vad ska man använda när det står grädde i våra svenska recept?
  Sorry för massa frågor men hoppas du kan hjälpa mej 🙂
  Tack för en kanon bra blogg
  Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Hej!
   Hyacinterna köpte jag i blombutiken vid Tansaş på Kleopatrasidan. Den som ligger på samma sida som Tansaş. Vill du köpa julsaker, kanske en gran finns det på Koçtaş och Kipa bla. Dom brukar ha massa julsaker.
   Sirap finns inte så det får du packa ner i väskan. Likaså saffran om du vill ha riktig. Den som finns här, den malda är gurkmeja som kallas indisk saffran. Den ger den gula färgen men inte smaken. Man kan köpa den lite rödare som ser ut som tobak typ. Mala den i mortel med socker så ska det tydligen få fram en ok smak. Dock inget jag orkat engagera mig i. Har en snäll mamma som skickat ner saffran så jag har till lussebullarna 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Just det, grädden glömde jag. Det finns grädde, står krema på. Det är sån longlife och står där longlife mjölken står i butikerna. Den ger en ganska konstig bismak så i maträtter brukar jag numera använda kamak. Det är inte grädde men smakar som vanlig grädde vi är vana vid. Den brukar stå i kyldiskarna bredvid färsk mjölk och ayran. Den är hård som smör när du ska få ut den ur burken men låt den stå framme en stund så mjuknar den eller så gör du som jag och vispar ut den i lite mjölk innan du häller i den i grytor/gratänger.
   Till bakverk använder jag krem şanti, pulver du blandar med mjölk. 1 påse ska blandas med 2 dl mjölk. Står där mjöl, kakmixar mm står. Den är den bästa till bakverk om grädden ska vispas. Longlife grädden tar 100 år att vispa även med elvisp. Vet inte varför men en evighet tar det.

 2. Sita says:

  Hej. Dom vita luktar inte så mycket som rosa o blå. Men det är julblomma iaf. Idag fick vi Nazars nya katalog. Får se om vi hittar något. Kram

 3. Junitjej says:

  Jag älskar hyacinter!

 4. Åh så härligt med hyacinter. Då närmar sig julen.
  Jag ska åka hem nästa helg och då ska jag ta med mig ett helt FÅNG tillbaka i resväskan.

  Så din blogg här:
  http://www.bloggportalen.se/BlogPortal/view/Category?id=27
  På 4:e plats, inte illa. Och tänkte att du kanske ville veta det. Eller så visste du redan.

  Hälsningar
  Yohanna

 5. Ama de casa says:

  Undrar just om jag kan hitta några hyacinter här? Aja, jag får nöja mig med julgranarna från Ikea 🙂

 6. Linda says:

  Tack så hemskt mycket för svaren. Detta hjälpte mej kanon mycket 🙂 Så sirap är i allafall något som ska packas ned 🙂
  Kram

Kommentera