Vilket trevligt bemötande?!?

I torsdags berättade Alex att hans klass och parallell klassen skulle besöka en kommunal skola på fredagen. Han tyckte det skulle bli jätte spännande och roligt och hela klassen såg fram emot det. De hade böcker dom skulle ge till den klassen dom besökte, som en liten present.

Alex hade hoppats dom kanske skulle besöka Umuts skola men som jag sa till honom så kanske det inte blir den då det finns så otroligt många skolor i Alanya med omnejd så det kanske blir en i närheten av Bahçeşehir som ju ligger i Oba.

När han kommer hem igår frågar jag hur det varit på skolan de besökte och han suckade och sa att det blev sådär kul. Jaha, varför bara sådär tyckte jag. Var det inget bra?

Nä, jo eller dom var inte så trevliga direkt sa Alex. Sa siktir git (dra åt h…) åt oss och oooohhhh ööözeeeel oookuul çocuklar ooohhhh (ooohhh privatskole barn oooohhh) sen gjorde dom grimaser åt oss och när fröken sa att vi skulle hitta en kompis fräste dom bara sus (tyst/håll käften) åt oss och svor (svärde sa han) massa.

Oj då, ja det låter ju inte så roligt. Vad sa fröken då och vad sa deras fröken? Zeynep sa inget och inte deras fröken heller bara att dom är så.

Vad gjorde ni då när det blev så?

Vi stannade kvar och sen var det några barn som var snälla och vi gav böckerna vi hade med oss.

Ja men det blev dom väl glada för?!

Axelryckning fick jag till svar.

Så det blev lite av en besvikelse för både Alex och resten av barnen från hans skola att få ett sånt bemötande. Dom hade alla sett fram emot det jätte mycket.

Skolan dom besökte blev inte Umuts (han går i centrum) utan det blev en ganska nära Alex skola, en som ligger nära Kipa för er som kan lokalisera er i Alanya. Den på samma sida som Kipa.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vilket trevligt bemötande?!?

 1. Sita says:

  God morgon. Så tråkigt för dom, vilken dålig klass dom hamnade i. Hoppas på bättre nästa gång om det blir något mera besök. Kram

 2. Ama de casa says:

  Men fy… Jag förstår att ni valde att sätta Alex där han går nu. Det gör nog alla som har möjlighet, va?

 3. Men va f**n 🙁 Fy vad dåligt att ingen av fröknarna ens sa något :((
  Vilken besvikelse för Alex och dom andra barnen i hans klass.

  Förlåt att jag inte varit så bra på att läsa din blogg vännen, Men jag är lite kär och galen samt har haft lite väl mycket omkring mej på sista tiden…
  Kul att gå in nu och se och läsa mååånga inlägg i alla fall =)
  Hoppas att allt är bra med dej och familjen.
  Kram M

 4. Ruth i Virginia says:

  Jag vet inte jag, men tror att det nog hade varit bättre om Alexs skola hade bjudit in
  den andra skolan. Det kan kännas lite kymigt att veta att man inte har lika mycket, som barnen i privatskolan. Man får vara väldigt försiktig med välgörenhet, så att man inte sårar
  andras självkänsla. Barnen visste säkert att Alex och de andra är ”rikare” än dom.
  Var i en något liknande situation när jag var 6-7 år, efter min far dog, så jag kan förstå de andra barnens attityd. Ibland är det svårt att svälja.
  Svårt för lärarinnorna att veta vad dom skulle göra.

  Ingen har frågat mej, men jag skulle ha gett böckerna till skolan direkt. Barnen kunde ju ha kommit och bara ha kul tillsammans. Och sjungit ”It´s small world after all …”.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det kanske hade varit bättre. Nu var det inte skolböcker dom fick utan mer vanliga böcker men ja…fel blev det iaf.

Kommentera