Foursquare

Är en kul app!

Vet inte hur länge den funnits men fick själv nys om den för bara ett par veckor sedan. Har nog funnits ganska så länge då dom har +20 miljoner användare världen över.

Foursquare är en app där du kan checka in dig, precis som du kan göra på facebook men foursquare är mycket bättre tycker jag då man både kan ge och få tips på ställen. T ex om du funderar på att besöka en restaurang kan du söka där och se vilka tips som getts, du kan få tips om olika rabatter ställen har. Som jag t ex tipsade om i förra veckan…Handlar du för 75 lira på Rodi Mood får du 75 lira att ringa för hos Turkcell eller mitt tips att testa Icecoffee på Chocolate House. Man kan få erbjudanden från olika ställen, såg t ex att en H&M butik i Sverige hade erbjudande och rabatter under ett par dagar. När vi var på Paus och fikade en dag behövde jag inte fråga om dom hade wi-fi, koden fanns utlagt på foursquare så jag kunde koppla upp mig direkt. Så, massa bra tips kan man få.

Roligt är också att när du checkar in på ett ställe kan du se hur många fler som är incheckade just där. Som i fredags när jag och Catarina tog en fika på Simit Saray och checkade in där. Två till var incheckade och vi tittade oss runt och funderade på vilka dessa två var. De som lekte med sina mobiler eller dom som inte gjorde det för att dom redan hade checkat in? Samma igår när jag och Alex var på Chocolate House så var det två till som var incheckade där. Lite roligt!

På foursquare får man poäng för varje incheckning, inte att bry sig om då det bara är en kul grej om man vill tävla med sina vänner. Sen får man olika badgets, inte heller det är nåt att bry sig om, bara en kul grej.

Man kan lägga in bilder, välja om dom ska visas för allmänheten eller bara för sina vänner. ja, man kan bli vänner även på foursqure och även dela sina incheckningar på fb om man vill. Jag delar kanske hälften av mina incheckningar där.

På facebook checkar du in för att visa att här är jag. På foursquare checkar du in för att man vill veta vad kan jag göra här.

Har du facebook kan du hämta appen här eller på foursquares hemsida alternativt ladda ner den direkt från ditt appcenter på mobilen.

See you on foursquare!!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

One Response to Foursquare

  1. Ama de casa says:

    Jag brukar tycka att det är rätt skönt att INTE vara uppkopplad när jag är ute. (Eller så låtsas jag bara det eftersom det är så lite utbyggt här i Spanien… 😉 )

    Gomorron!

Kommentera