Typiskt

Har varit sugen på Africana i flera dagar. Med kyckling då, fläskfilé finns ju inte här, inte så lättillgängligt iaf. Bestämde mig för att göra det nu ikväll bara för att upptäcka att curryn va slut och orken att gå ner och handla bara det fanns inte. Så det blev en kycklinggryta med lök, paprika, champonjoner o vattenkastanj, grädde (kaymak), kycklingfond och en klick sambal oelek. Slängde lite jordnötter på min portion och provsmakade. MUMS så gott det blev. Skippar dock bananerna och mango chuttneyn. Så ingen Africana men det blev ju bra ändå.

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

6 Responses to Typiskt

 1. Ama de casa says:

  Såg väldans smarrigt ut 🙂

 2. Aurora says:

  Jag säger som alltid, MUMS..

 3. Sita says:

  God kväll. Det ser mums ut. Kram

 4. Ruth i Virginia says:

  Vattenkastanj ar bra for manga ratter. Lite knaprigt i tuna- och aggsallader.
  Vad ar ”sambal oelek”?
  Njuter just nu av en Beefeater Martini innan jag ater left-over lasagna
  .

  • Sand mellan tårna says:

   Visst är vattenkastanj gott. Smakar inte så mycket men ändå så krispigt och gott. Alex älskar det.
   Sambal oelek är en stark kryddpasta från Indien eller Indonesien tror jag. Finns inte här i Turkiet så jag har tagit med från Sverige. Finns även i flera andra länder. Holland bl a då vänner därifrån tagit med hit. Finns säkert hos dig också. Om inte i vanlig matbutik så säkert i en asiatisk.

 5. Ser valdigt gott ut, vad har du for recept pa Africana? Later spannande!

Kommentera