Nyttigt, onyttigt och en råtta

Igår var jag på fredags bazaren. Har inte varit där på evigheter, flera år sen sist. Förr var vi där varje fredag efter att vi hämtat Alex på dagis då det låg på vägen hem.

Clementinerna har kommit nu och dom är hyfsat goda redan nu men kommer vara super om ett par veckor. Här äts det mängder varje dag av hela familjen så jag köpte några kilon. Lämnade av ett gäng på kontoret…

Tyckte grabbarna kunde behöva lite nyttigheter och vitaminer.

Men vem bryr sig om vitaminer? Godare med sötsaker…

Så jag gjorde mockarutor (kärleksmums) när jag kom hem och gick ner med när Alex kommit hem från skolan. Då vi hade över 100 pers på safarin igår var alla chaufförerna plus Catarina (som flyttat dit) och Onur där så plåten gick åt snabbt.

Senare gick vi till Tadim och käkade och när vi sitter där säger Catarina att hon såg en råtta springa över vägen och vips kom den springande mellan borden på Tadim. Såg den springa förbi mina fötter men som tur var hade jag dom redan uppe på stolspinnarna på stolen bredvid men skrek ändå till. Fler som skrek och personalen studsa runt. Det var fniss och småtjut lite överallt. Sen kommer den igen, nu med en katt efter sig. Vet inte om katten fick den eller inte. Personalen sa att den var död i alla fall. Usch, tycker råttor är så äckliga. Har inte sett många här, detta var den 2a under alla mina år i Turkiet.

God morgon från ett soligt och +25 gradigt Alanya!

This entry was posted in Äta ute/Fika, Combi Sherlock, Svenskträffar/Vänner, Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

11 Responses to Nyttigt, onyttigt och en råtta

 1. Hebbe says:

  Mors,från ett gråmulet Vreta..Ja det blev en tidig morgon i går,11 mil att köra…Loke är feberfri nu,men hostig fortfarande..Råttor till matbordet har jag råkat ut för en gång,,i Bulgarien för många år sen,,inte så trevligt,,usch o fy..Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Synsk,nä,den frågan har sonen ställt ett antal gånger,så jag gick nog mer på rutin,,behovet brukar vara samma varje gång..så jag har en frivillig Jourtjänst..Haé Kram.

 3. Sita says:

  Hejsan. Sedan vi flyttade hit med katten har vi haft en råtta inne. Den tog katten o bar ut. Sen är det lugnt här, inte ens spring i väggarna som förr. Kram

 4. Carita says:

  Hej!
  Ser gott ut!
  Råttor har jag riktig fobi för Usch!
  Vet du vad det ska bli för väder nästa vecka, vi åker till Side på tisdag och tittar man på yr.no så ser det inte lovande ut. Mest regn och kallare.
  /Carita

 5. Ama de casa says:

  Jag skulle också ha valt mockarutorna, även om clementiner är väldans goda 🙂

  Här är det regn och 16 (!) grader just nu. Skönt, jag ska nog inte lämna soffan idag, tror jag 😉

 6. Lena says:

  Godmorgon från ett självklart regningt Örebro ! Råttor är det värsta jag vet…….! Äckliga så fy för den lede! Ryser när jag läser dina rader. Ha det gött i höstsolen ! Lena

 7. Mmmm har också kilon mer clementiner här hemma nu, älskar dom nu i början när dom är sura och gula. Usch och fy för råttor, tur att du var snabb med att få upp fötterna!!

 8. Junitjej says:

  Så gott det är med clementiner!!

 9. Carita says:

  Tack för ditt svar.
  Vi håller tummarna för att vi får njuta av några dagar med sol och värme.
  /Carita

 10. Gilla says:

  Råtta? Var det inte en mus? Katter äter väl inte så stora som råttor? Men i vilket fall som helst, så gillar jag varken den ena eller den andra sorten.

  Kram/Gilla

Kommentera