Tack för tipset

om Kaymak Annette P.

Grädden här är sån longlife. Runt 2005 började det komma färskmjölk hit, innan fanns endast longlife. Jag klarar inte av det. Mjölken kan jag knappt ha i kaffe, bara om jag absolut måste så jag är så glad att det finns färskmjölk nu.

Grädde är longlife och jag bara väntar på att det ska komma färsk grädde också. Jag använder den i mat och det går men den ger en konstig smak, smakar verkligen konstgjort så jag brukar blanda den med mjölk. Ska jag ha till bakverk använder jag alltid Krem Şanti (pulver man blandar med mjölk och vispar) men den kan man inte ha i mat och inte till våfflor. Smälter som smör i solsken så fort den kommer på våfflan.

Igår fick jag tips av Annette, en svenska som kommer och går om något som heter Kaymak och är som vanlig grädde. Denna är färsk och jag har sett den såg jag igår när jag kollade på Migros men aldrig fattat vad det är. Köpte en för att testa och hade i den nu i en köttgryta och mums. Smakar precis som när man har i vanlig grädde i Sverige. Så nu har jag hittat något som är som färsk grädde. Jippi!!

Finns bl a i detta märket men även i flera andra. Ska prova en annan sort nästa gång.

Så ni här i Turkland som ännu inte hittat denna produkt och saknar grädde som smakar gott och inte konstgjort. Testa denna!!

This entry was posted in Recept. Bookmark the permalink.

8 Responses to Tack för tipset

 1. Tiina Beyaz says:

  Heej 🙂
  Det är jätte gott till frukost också, kaymak, honung och bröd 😉 mums 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Jo jag har förstått att man har det till frukost men nä, det är inget för mig, gillar inte honung mer än i te då och då. Sött och sliskigt 😉 Sen att äta Kaymak som det är var ju inte så gott. Var ju tvungen att smaka lite innan jag hällde det i grytan och det var väl inte så jag hoppade jämfota direkt över smaken 😉 Så jag håller mig till att ha den i mat och till det blev det verkligen mums 🙂

 2. anita - amas kompis says:

  Tack för tipset säger jag också!
  Jag såg Alex när jag var ut på byn idag. Ville inte ge mig tillkänna och hälsa eftersom han inte har en aning om vem jag är. 🙂
  Det var i närheten av turistbyrån och jag känner igen honom från bloggen.
  Lite roligt iaf.
  Idag har jag varit på hamam och sen oljemassage så huden känns hal so en ål. Skönt är det.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja han var ute och lekte med kompisar och vi bor ju alldeles i närheten av turistinfon. Världen är liten och Alanya ännu mindre 😉
   Visst är hamam skönt. Ska också gå på det snart igen tänkte jag.

   Ha det gott!!

 3. Helen says:

  Oj vilket bra tips, ska absolut testa detta. Har kört med grädde blandat med mjölk jag med men nu ska jag ta mig till Migros . Bra blogg du har , jag har följt den ett tag.
  //Helen

 4. Ama de casa says:

  Här har vi färsk mjölk, men färsk grädde har jag ännu inte hittat. Longlife-grädden är dock helt ok.

  (Men jag saknar den svenska färskmjölken, den som finns här är inte alls lika god…)

  🙂

 5. Linda says:

  Den kaymak som Bim har är den godaste tycker jag. Pröva med kaymak och körsbärsmarmelad. Underbart gott 🙂 För jag gillar heller inte honung o detta är fantastiskt gott 🙂

Kommentera