Oväder

Hela september har varit så varm här. Under ett par dar kom det några droppar regn men dom dunstade ju bort innan dom hamnade på marken.

I måndags var det så varmt, klibbigt, fuktigt och tung luft så det kändes som man bodde i en ångbastu. +36 kl 17 på kvällen hade vi då.

I tisdags mulnade det på lite vid lunch och det kom några droppar regn sen blev det fint igen. På kvällen däremot drog det ihop sig och det blev alldeles svart ut över havet. Det började blixtra och dundra. Ett skådespel att tala om. Hela himlen lystes upp av alla blixtar och äntligen kom en rejäl regnskur eller skur är en underdrift, det öste ner mer eller mindre under ett par timmar och det blåste friskt. Temperaturen sjönk till +23 vilket kändes lite kyligt men ack så skönt och som vi längtat!

Nån som lyckade fånga skådespelet på bild var vår Onur. Han tog några riktigt häftiga bilder.

Igår var solen tillbaka och gassade från en klarblå himmel (likaså idag). +32 grader så det där ovädret kändes som det bara var en dröm. Fanns inte ett spår av att dragit fram.

This entry was posted in Väder. Bookmark the permalink.

12 Responses to Oväder

 1. Sita says:

  Hejsan. Fin bild han fångat på blixten. Nu skiner solen här så grannt, men det är ca 12 grader i skuggan, i solen är det 22. Kram

 2. Eva Olsson says:

  Hej!
  Fantastisk bild, duktig fotograf/Eva

 3. Anita - amas kompis says:

  Åh vad härligt att läsa om vädret i Alanya. På lördag natt kommer jag ner och prognoserna ser ut som att det blir lite kallare med lite regn. Den som lever få se!
  Häftig bild på åskvädret.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det ska väl blir lite ostadigare nu men det är inte säkert att det regnar här nere, ofta det håller sig i bergen. Flera gånger vi legat på stranden och sett blixtar och hört åskmuller i bergen. Så ja, den som lever får se 🙂
   Välkomna!

   • anita - amas kompis says:

    Tack! Ni verkar ha haft rejält varmt så lite svalare väder passar mig bättre. Skönt ska det bli med sol och värme.

    • Sand mellan tårna says:

     Ja det var riktigt jobbigt med denna värmen. Svalnade av några grader i mitten på september men sen slog det till och blev sådär varmt igen med hög luftfuktighet. Tempen ligger på runt 30 och dryga det dagtid nu med men luftfuktigheten är inte alls så hög.

 4. Aurora says:

  Skicka hit. Genast. Kram

 5. Fin bild, inte det lättaste att fång blixtar på bild! Här har vi inte haft riktigt så varmt men ovanligt varmt för säsongen men en dagstemperatur på ca 30 grader. Men tycker det är ganska lagom nu 🙂

 6. Ruth i Virginia says:

  Jättetjusig bild!

 7. Ama de casa says:

  Det är såååå skönt när det blir lite svalare. Snyggt fångat av Onur!
  🙂

Kommentera