Man ska inte kasta sten i glashus

I måndags när Alex kommer hem talar han om att fröken sagt att hon kommer ringa mig. Ok, jag frågar varför och får svar att det är om tjafset med BB (kallar jag honom) på fb-chatten.

En klasskamrat (BB) till Alex har både förra året och detta varit på Alex och retat honom, dels för hans namn sen säger han hela tiden att Alex är kär i Senay (hon är som en syster för honom, dom är t om syskon på fb). Jag har sagt till Alex att inte bry sig. Gå därifrån när han sätter igång vilket Alex gjort. Alex blir irriterad och arg men vänder ryggen till och bryr sig inte om honom.

BB och Alex är vänner på fb och det är alltid BB som startar en konversation med Alex på chatten och varje gång skriver han nåt om Senay eller Alex namn.

I fredags var han på Alex igen på chatten och till slut lackade Alex ur och skrev några ganska fula ord till BB. BB var snabb som ögat med att skriva att han kommer minsann tala om detta för fröken. Jag pratade med Alex om detta och sa att det är inte ok att skriva så. Ja men jag blev ju arg sa Alex. Jag förstår det sa jag men det är inte ok att varken säga eller skriva så till någon. Vi valde att blockera BB från att kontakta Alex på chatten. Något Alex ville själv.

I måndags hade BB skvallrat för fröken och fröken hade frågat Alex varför han skrev så och Alex talade om varför han blev arg. Fröken sa väl nåt om att dom inte får använda så fula ord och att hon skulle ringa mig.

Idag på morgonen skickade jag ett sms till hans fröken där jag talade om att Alex sagt att hon skulle ringa men att varken jag eller Alex pappa fått något telefonsamtal så varför sa hon det?

Jag visste ju varför hon sagt så men tänkte att det får hon säga själv när (om) hon ringer. Hon brukar alltid vara snabb med att ringa tillbaka om man skickar sms till henne men jag hörde ingenting på hela dan/kvällen så när kl var strax efter 19 skickade jag ett meddelande till henne på fb.

Skrev först och bad henne vänligen att inte säga till Alex fler gånger att hon ska ringa mig om hon inte har för avsikt att göra det. Hot fungerar inte utan detta ger ju bara signaler om att han har en fröken som ljuger.  Skrev sen att jag visste varför hon sagt att hon skulle ringa, att Alex berättat allt om vad som hänt. Att jag pratat med Alex om att det inte är ok att skriva/säga sådana saker. Frågade henne om hon frågat BB vad exakt han skrivit till Alex eller om BB själv sa något. Tror inte det skrev jag men varsågod och läs nedanstående konversation och så klistrade jag in en fb konversation mellan Alex och BB. Där ser man svart på vitt vad BB skrivit till Alex och det är ord som är fruktansvärt grova, det är flera könsord, ord om vad Alex ska göra med sin mamma, vart han kan dra, vad han ska göra med honom i skolan mm mm, ni kan ju räkna ut själva.

Under konversationen skrev jag att nu vill jag att du ska prata med BB om detta och jag vill att du gör det så Alex hör och får veta att han inte ensam är ”the bad guy”. Om du vill kan jag komma till skolan så vi får rett ut detta men jag tror inte det är nödvändigt: Det räcker nog om du bara pratar med BB.

Sen skrev jag…Sen vill jag också att du ser till att ha hela storyn klar för dig innan du anklagar/skyller på ett barn.

Skrev också att jag är inte arg på henne men en aning irriterad över att Alex fick skulden innan hon hade hela storyn klart för dig. Så jag hoppas du inte tar detta fel, kände bara att i detta läget behöver jag stå upp för Alex avslutade jag med. Han är inte den som springer till fröken och skvallrar, han går till sin mamma och berättar. Något jag är väldigt glad för.

Det tog cirkus 2-3 minuter sen ringde hon mig. Jag behövde ju inte förklara så mycket med tanke på att hon just hade läst mitt mail. Hon talade om för mig att jag är inte den enda föräldern som kontaktat henne om BB´s grova vokabulär utan flera andra har hört av sig så ikväll skulle hon ringa alla föräldrar som också reagerat på detta samt såklart BB`s föräldrar.

Vi hade ett bra samtal och Zeynep sa att hon hade faktiskt tänkt ringa mig i måndags, att hon alltid gör det om hon säger till barnen att hon ska ringa dom så det var inget tomt hot utan hon hade helt enkelt glömt bort det under dan och det köper jag.

När vi lagt på kunde jag inte låta bli att skratta…Den som skvallrar för fröken är den som visar sig vara mest grov i munnen och fått flera föräldrar att kontakta skolan.

Man ska inte kasta sten i glashus!!

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

19 Responses to Man ska inte kasta sten i glashus

 1. carola says:

  Bra rutet! Och jag blir så glad när föräldrar verkligen VISAR att de bryr sig om sina barn och visar de hur man ska bete sig lr inte. Tyvärr finns det många föräldrar som bara ”skiter ” i det o säger att ja ja..det där får skolan ta hand om… man har ju hur som haver ett ansvar som förälder åxå. OCH att du tillrättarvisar fröken tycker jag är kanon , finns många som knappt vågar öppna truten när skola osv sagt sitt. kram på´la

 2. Gilla says:

  Det är väl sånt som kan kallas för mobbing. Har han varit dum mot flera i klassen, så är han ju mobbare och då är det ju bra att fröken har fått reda på vad som skett, så hon kan ta hand om honom och ge honom näpst och rättarting.

  Kram/Gilla

 3. Ruth i Virginia says:

  Hade ingen aning om att 8-åringar var aktiva på Facebook!
  Alltför lätt att trycka på ”send-knappen” kanske???

  • Sand mellan tårna says:

   Jodå, det finns alla åldrar på fb. Minst halva Alex klass har fb konto. Jag kollar Alex fb varje dag och skulle gärna vilja hänga honom över axeln när han chattar med vissa av vännerna men samtidigt måste han få vara privat men där såg man hur det kunde gå. Dock är denna BB den enda som varit sån. Alla andra han pratar med har han bara roligt med och nu har vi ju blockerat BB från att kontakta Alex på chatten.

   • Ruth i Virginia says:

    Tänk va´ lätt det var att vara förälder på 50-talet! Det enda man fick säja till om på skarpen, var när 13-åringarna pratade på telefon
    ”for ever”. Det var inte mycket som distraherade dom ”på den tiden”!
    Glad att jag var mamma, när jag var. 🙂

 4. Sita says:

  God morgon. Vilken fröken. Hoppas BB blir snällare. Kram

 5. Aurora says:

  Bra jobbat. Inte lätt att vara BB idag kan tänka. Ge Alex en liten styrkekram från oss alla. Kram

 6. Lena says:

  Härligt att du säger ifrån på bra sätt! Känns som om BB får tänka sig för framöver! Ha det gott / Hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Tack! Kändes bra att fått ta tag i det. Har ju bara väntat på att hans fröken skulle ringa och ta upp det då men när hon inte ringde ville jag ändå inte bara släppa det.

 7. Annelie says:

  Det här var som att läsa om min egen son som är 8 år. Exakt samma sak hände honom på Fb. Det är precis så att de som beter sig sämst och säger de mest grova orden kommer undan tråkigt nog. Ha en bra dag!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja så är det kanske men denna BB kommer inte komma undan. Inte med tanke på hur många föräldrar som hört av sig till skolan och Alex skola ska faktiskt ha en eloge för att dom oftast reder ut saker och ting och har bra koll och hög diciplin innan det går för långt sen är det såklart dom också missar ibland men då får ju vi föräldrar ta tag i det. Vi har ju ett ansvar också, det största ansvaret för våra barn.
   Ha en bra dag du med 🙂

 8. Ama de casa says:

  Hoppas att han skärper sig, BB. Han är säkert osäker innerst inne och behöver bättre vägledning.

 9. Bra att du står upp och säger ifrån, verkligen inte okej att BB ska skvallra och komma undan som the good guy. Hoppas verkligen ett prat med hans föräldrar hjälper och att dom inte bara viftar bort de!!

 10. Floyd says:

  Hej .
  skönt att hettan börjar avta.Här i södra Svedala har hösten så sakteligen börjat ta över vilket Ernie tycker är om.
  När vår store drul var i 5 årsåldern så hittades ett brytningsfel på hans ögon ,vilket innebar att han behövde glasögon under några år för att korrigera felet.
  Klass 1A började bra förutom att där var en andre klassare som tydligen inte gillade glassögon vilket innebar spott och spe för honom,vi hade långa samtal om hur han skulle förhålla sig till honom och det gick väl ganska bra.
  Det blev sommarlov och då sa ögonläkaren att felet var korrigerat så nu kunde han lägga glasögonen.
  Skolan började igen och efter någon vecka så undrade jag hur det gick med han killen som var på honom,då svarade han-Han har fått glasögon.
  Får man vara skadeglad?

  Hur går det med fotbollen?

  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Ja man får vara lite skadeglad i ett sånt läge så länge din son inte gav sig på honom i stället som en hämnd men det tror jag inte han gjorde.
   De har haft fotbollsträning hela sommaren vilket jag tycker är konstigt då det vid 18 tiden när dom haft det fortfarande varit 35-38 grader och planen ligger i sol hela dan så Alex har inte varit med. Har sagt att han får bestämma själv men han ville inte när det var så varmt. Nu ska han väl börja träna igen när vädret svalnat av, skolan börjat och vardagen har infunnit sig.
   Trevlig Helg!

 11. Jenfan75 says:

  Mycket bra jobbat av skolan.
  Men jag reagerade över att han skulle skvallra för fröken när det var på fritiden detta hände.
  Jaja huvudsaken har får höra att han inte är guds bästa barn denna BB.

Kommentera