Det hade han inte räknat med

Först…Ett stort Tack för alla gratulationer igår här på bloggen, facebook, sms och irl på Alex födelsedag.

Det var en nöjd 8 åring som la sig igår kväll efter en lång händelserik dag som givetvis började redan på morgonen…

När vi sjungande går in och väcker honom med en hög paket. Han öppnar dom och det är lite gott och blandat, mycket Barcelona grejor (ryggsäck, badlakan, plånbok, vattenflaska, pennskrin…) en jordglob, pengar, väggdekorationer också det Barcelona, ett gäng filmer mm

När han var klar ler han stort och är så nöjd när jag plötsligt tittar ner på golvet vid sänggaveln där jag står och säger…Nämen, här är ju två paket till…

Han öppnat och ser bilden…Är det???

Men men säger han och vet inte riktigt vad han ska tro.

Sen blir man såhär glad när man ser att man fått en Ipad. Något han velat ha länge men aldrig trott han skulle få.

Dan innan hade jag laddat den och kopplat upp den på vårt trådlösa, gjort lite inställningar och så så den var klar att använda. Han flög ur sängen och gick och satte sig i soffan med sin Ipad. Resten av presenterna blev liggandes på sängen.

Alex fick bestämma vad vi skulle göra igår och han ville gå till Aquapark vilket vi gjorde och spenderade några timmar. Sen ville han såklart ha tårta. Då han ska ha kalas för klassen nästa helg tillsammans med Şenay sa vi att vi gör inget särskilt nu men klart du ska få tårta. Han ville gå till Chocolate House och äta tårta. Inga problem sa vi. Efter aquapark blev det lunch på BK enligt Alex önskemål sen hem och duscha och vila lite (leka med ipaden).

Vi gjorde oss klara och jag sa till Alex att vi måste bara förbi kontoret och skriva ut en bild till din engelska läxa. Ok, tyckte han, det är ju ändå på vägen men vad han inte räknat med var att när vi kom till kontoret…

Sitter det ett helg gäng vänner där (bl a holländare som varit med på varenda en av Alex födelsedagar)

Hasan hade hämtat dit Umut och jag hade pratat med Onur så dom fanns på plats.

Betty från Tjeckien som jobbar som guide och är en gammal vän till Hasan var där och dom flesta av chaufförerna samt en finlandssvensk tjej som praktiserar hos oss som paparazzi denna veckan genom sin skola i Finland samt hennes mamma. Så vi var ett gäng och det blev en hög med presenter.

Farbror Ahmet kommer med tårta. Två sådana här hade vi och dom tog slut.

Alex blev riktigt chockad av denna överraskningen. Han som trodde vi bara skulle printa ut en bild och sen gå till Chocolate House och äta tårta. Han var stum, han fnissade, han var generad, han skrattade och han var glad.

Då ipad är nytt för mig med lämnade jag över ansvaret för att ladda ner olika appar med spel mm (fb och google grejade jag) till Onur så han hjälpte Alex med massa sånt sen satt han och Umut med ipaden. Något de stora grabbarna tyckte var tråkigt då Alex ju fick en sån fräck radiostyrd jeep av Onur så kunde inte farbror Ahmet hålla sig utan öppnade den.

Sen körde dom

På vägen och under de riktiga jeeparna

Den är inte lika bra på off road och gupp som de riktiga jeeparna men Ahmet ska sätta i en turbo motor i den precis som den vita har så då blir det åka av utanför Sherlock Holmes office.

Jodå, födelsedagsbarnet fick också prova köra sin jeep.

Efter det lilla överraskningskalaset gick jag, Alex, mamma, Catarina och min gamla arbetskamrat Ingela till Yildiz och käkade lite. När vi kom hem fick ipaden som gått nästan hela dan sättas på laddning. Då roade sig Alex med att köra jeepen runt om i lägenheten. Var bästa presenten efter ipaden då den ju kom från Onur och jag tror han kunde tagit den med sig in i sängen och sovit med den om det gått.

Så det var en nöjd nybliven 8 åringen (som inte räknat med att få en ipad i present och inte ett stort kalas) som somnade igår och han kommer bli överraskad även denna morgon när han kommer upp då jag ser att det ligger 3 paket på soffbordet.

God morgon!

 

This entry was posted in Alex, Högtider. Bookmark the permalink.

14 Responses to Det hade han inte räknat med

 1. Nina Siltala says:

  Vilken underbar födelsedag har ni haft och överraskningen var süper!! Och vilken fin bildkollage du har gjort i föregående inlägg, så söt Alex är:)

 2. Catarina says:

  Nog märktes det att han var glad och nöjd med sin dag…. och tänk att det väntar fler paket idag – och mer är på ingång som vi vet, inte minst när det blir kalas igen nästa vecka…
  Ja jösses… men han är värd att bli lite bortskämd ibland, godingen 😉 😉

  • Sand mellan tårna says:

   Ja han är så nöjd med sin födelsedag. Off ya presenter är det inte ont om 😉 Ipaden och jeepen från Onur är det han lekt med idag.

 3. Sita says:

  God morgon. Vilken dag han fick, man blir ju lite avis. Vilken tårta, ser nästan ut som en vulkan. Kram

 4. Aurora says:

  Vilken dag! Den lever han på länge. Kram

 5. Ama de casa says:

  WOW!!! Vilken födelsedag!!!
  😀

 6. Kristina says:

  Vad fint ni gjort det, han måste ju vara hur lycklig som helst!!!

 7. Jenfan75 says:

  Det var ingen dålig födelsedag=). Förstår om han somnade gott igårkväll.=)

 8. Vilken fantastisk födelsedag! 🙂 Den kommer han aldrig glömma!

 9. Roggan says:

  Den minen när han såg sin ipad slog allt. Kram
  Får du lite tid över skulle jag behöva lite hjälp på min sida.

 10. Veiken says:

  WOW! Vilken dag och vilket kalas! Dessutom bilder som visar den lycklige nyblivne 8 åringen. Ett jättegrattis till honom! 🙂

 11. Isabelle says:

  gud vilken härlig blogg! skönt att äntligen har hittat någon som handlar om hur det är att leva i alanya med man och barn!
  har massa frågor, hur träffades ni? var det svårt att fatta det beslutet att flytta från sverige och bosätta sig där? hur är det att leva där nere, hela tiden? och den jag mest vill ha svar på, hur mycket kan man lita på dom turkiska killarna på resturanger egentligen? vore supertacksam för svar! 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂

   Vi träffades här i Alanya när han försökte sälja jeepsafari till mig vilket jag sa nej till. Blev ihop med honom i stället så jag fick åka gratis 😉 Inte särskilt svårt att ta beslutet att flytta. Jag hade varit här så mycket innan själva flytten så det kändes redan lite som hemma. Ingen större skillnad på att leva här och i Sverige mer än att vi har lite bättre väder 😉 annars lever vi ett ganska vanligt Svensson liv med en vardag som vilken som helst.
   Svårt att svara på vilka du kan lita på och inte. En del går absolut att lita på medan andra bara leker men så är det väl överallt i världen mer eller mindre.

   Har du fler frågor och funderingar får du gärna maila mig, sandmellantarna@live.com 🙂

Kommentera