Vad är fel???

3e skoldagen till ända och fortfarande inga läxor!!

Vad är fel??? Kan det vara så härligt att det nya skolsystemet redan börjat fungera. Där det ju sagt att det inte ska vara så mycket läxor åren 1-3. Eller så är det bara lugnet före stormen.

Även idag hade bästa kompisen (tror inte jag behöver tala om vem jag syftar på) kommit förbi Alex klassrum för att säga hej.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

12 Responses to Vad är fel???

 1. Gissar att Alex var lika lycklig idag när han kom hem då! 🙂

 2. Sita says:

  Så trevligt av han att komma o säga hej. Då vet Alex att han inte är glömd. Inga läxor så många som han fått dom andra åren. Kram

 3. Veiken says:

  Härlig kille som söker upp sitt fan på det viset! Väl värd en beundrare skulle jag säga! 🙂

 4. Pia F says:

  Vilken lycka!

 5. Ruth i Virginia says:

  Det has diskuterats mycket om läxor här också. Majoriteten säjer att läxor
  i småskolan är onödiga. Det enda jag kan tänka mej är nånting som stavning.
  Läser Alex turkiska eller engelska? Svenska?
  Nyfiken – är han svensk el. turkisk medborgare?

  • Sand mellan tårna says:

   Nån läxa i veckan är väl okej men här har dom haft läxor varje dag från klass 1 skoldag 2. Läxor varje helg, varje lov å det är inte en sida, det har varit allt mellan 5-15 sidor.
   Jag har undrat många gånger vad dom gör i skolan på dagarna då dom går mellan 8.45-16.10 redan från klass 1 (med avbrott för frukost, lunch, mellanmål och lite raster då såklart). Borde dom inte hinna med det dom ska under den tiden. Vi påpekade detta med läxorna ett flertal gånger. Jämförde det med en vuxen som måste arbeta övertid 1-2 timmar varje dag samt några timmar varje helg och på sin semester. Nu har Alex en så snäll fröken så hon ger läxor och säger att gör dom lite räcker det, gör dom inget alls nångång så är det inte hela världen men hon måste ge. Så är reglerna här.
   Alex går i en turkisk skola men dom har 10 timmar engelska i veckan (i förskoleklass hade dom halva dagarna engelska). Svenska läser han inget extra. Känner inte att han behöver det då svenskan är hans starkaste språk trots att vi bott här i alla år men så är vi ju mycket i Sverige, jag har alltid pratat mycket med honom, jag läser fortfarande böcker för honom, svenskt tv, svenska filmer, svenska pysselböcker så han får öva lite på att läsa och skriva svenska också.
   Alex är både svensk och turkisk men han har bara svenskt pass. Här har han bara ett id-kort. Behövs inte två pass. Han är född i Sverige.

   • Ruth i Virginia says:

    Tack så väldigt mycket för din beskrivning. Jag är alltid intresserad av vad som försiggår på andra platser. Ganska lång skoldag för så unga elever. Tiderna är precis som dom var för mej i realskolan, fast vi hade en timmes lunchrast, då dom flesta gick hem och åt.
    Dessutom hade vi halvdag på lördagarna!

    Mina Vietnam-barnbarn är helt tvåspråkiga. Har gått i Viet-skola, men dom två äldsta (13, 11) har nu börjat på den internationella skola, där min son är lärare, så lektionerna är 100% engelska.
    (dom är amerikanska medborgare)

    Alex får en utmärkt bakgrund med tre språk. Och dessutom kommer mormor!!!! Det ska´ väl bli kul!

    • Sand mellan tårna says:

     Tack själv! Kul att läsa lite om hur du hade det och hur dina barnbarn har det. Alltid intressant att får veta hur det går till i olika delar av världen. Nu går ju Alex på en privatskola och då är det vanligaste att dom har alla måltider på skolan. I de kommunala skolorna går eleverna hem och äter.
     Ja att få 3 språk som liten är ju något man själv önskar man fick och nu att han ska börja läsa ett 4e.

     Nu är mormor här 😀

     Ha det gott!!

 6. Micke says:

  Kanske är Alex så duktig att han gör allt arbete i skolan??? 😉
  sv:
  Oh yes!!! 🙂

 7. Roggan says:

  Så skönt att de kör en mjukstart. Kram

 8. Ama de casa says:

  Men? Vad ska ni då göra??? 😉

Kommentera