Yay!!!

Dom hittade varandra…

Alex slängde sig om halsen på Onur och Onur lyfte upp honom i luften och kramade om honom.

Det fick mig att bli alldeles varm i hjärtat och tänka på vilken skillnad det är på tonåringar här och i Sverige. Något jag reagerat på flera gånger förr.

I Sverige försöker tonåringarna vara så coola och tuffa det bara går och att ens ägna en blick åt en liten knatte på 8 år är ju hur pinsamt som helst. Skulle dom små sen börja prata med dom vill dom ba lägga sig ner å dö typ…ahhh ba sååå pinsamt asså!

Minns en gång när vi var i Sverige. Alex var väl 2-3 år och vi var ute och gick. På en bänk vid en lekpark satt ett gäng ungdomar i yngre tonåren. Alex som den sociala pajas han alltid varit ställer sig framför dom och börjar hoppa och dansa. Dom ägnar honom inte ens en blick. I den åldern har ju småfolk inte så mycket förstånd så Alex brydde sig inte om det utan knatade glatt vidare.

Här skulle det aldrig hända. Skulle samma situation uppstå här skulle varenda en som satt på bänken börja prata med Alex, skratta och säga nåt gulligt. Antagligen nypa honom i kinden också.

Just detta märkte jag även idag. Onur som hade sällskap av ett gäng kompisar frågade honom vem Alex var och Onur berättade. De andra killarna började direkt prata med Alex och fråga honom lite saker sen skrattar dom och säger çok tatlı (mycket söt) om Alex och rufsar om honom i håret. Detta kom alltså från killar i 16-17 års åldern och inte en enda smäll fick Alex 😉

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

10 Responses to Yay!!!

 1. Sita says:

  Ja du det är skillnad mot dom coola killarna här. Har ett barnbarn på snart 17 år så jag vet. Kramar

 2. Catarina says:

  Söta goa´ killar båda två 🙂 Så härligt med sådan vänskap!

 3. carola says:

  då har du nog tyvärr träffat fel ungdomar här hemma… de tendenserna har inte jag märkt av här .. tror mer det har att göra m uppfostran trots allt. fast å andra sidan vet jag inte hur det är på skolorna i Gävle men i lilla Skutskär där vi bodde tidigare såg jag aldrig att ungdomarna dissade de yngre, det kanske är skillnad på storstad o småstad. 🙂

 4. De söta goa tonåringarna hittar du inom idrottsversamheterna i Sverige. Där samlas de tonåringar som älskar bar och dessa fungerar ofta både som tränare och förebilder. När J och B seglar t.ex. så är det 6 killar och 1 tjej i åldern 15-22 som ägnar barnen uppmärksamhet. Så himla goa allihopa!

 5. Va sött! 🙂 Riktigt toppen killar båda två på bilden!

 6. Monica says:

  Håller med! Tonåringar här umgås oftast på helt annat sätt med yngre. Minns när Monique precis börjat och de en dag hade något sort försäljning av småsaker (typ böcker, spel och liknande) i skolan så kom tom några elever från gymnasiet fram till Monique bara sådär för att hjälpa henne, bara det att hon blev ju lite rädd då hon inte är van vid att äldre elever bryr sig!

  • Sand mellan tårna says:

   Naw, stackarn. Så ska det ju inte vara att dom blir rädda för att dom är ovana vid hjälpsamhet från äldre.

 7. Fenixmona says:

  Jag har också sett denna skillnad och jag tycker också att det är skillnad även på de mindre barnen och den gemenskap man ser mellan barn o föräldrar. I turkiet känner jag igen min egen uppväxt mer jämfört med hur det är idag. Kramiz

 8. Ama de casa says:

  Så borde det vara överallt 🙂

Kommentera