Får alltid lite gåshud…

Varje år vid invigningen på skolan. Ganska pampigt faktiskt.

YouTube Preview Image

Å lika imponerad blir jag varje år åt disciplinen dom har på eleverna. När alla ska samlas och ställa sig på led klassvis är det rörigt och snurrigt och alla babblar i mun på varandra sen när dom i microfonen säger att alla ska vara tysta blir det knäpptyst på en tiondels sekund och alla elever står tysta och stilla som ljus.T om de allra minsta 3-4 åringarna. Man kan höra en knappnål falla på en kudde.

Nä vi precis kom till skolan ser jag den svenska killen som jag såg när vi var på skolan i somras med Katrin och hennes dotter. Han kom med sin mamma och kände igen mig också så vi pratade lite. Dom ska vara här fram till jul, äger en lgh och har långsemester.

När invigningen var klar och vi går upp till klassrummet står en blond kvinna utanför klassrummet och hon tittar på mig och Joanne när vi kommer. Hör oss prata engelska och frågar om vi är från England. Jag svarar att jag är svensk men hon från England om Joanne. Själv var hon från Norge och hade nyss flyttat hit. Kom i lördags så det blev snabbt in i vardagen. Sonen som är ett par år äldre än Alex kommer till en början gå i Alex klass då han inte kan någon turkiska. Då brukar dom flytta ner dom några årskurser till att börja med och sen flytta upp dom. Mamman blev verkligen glad över att träffa mig och att det finns en svensk pojk i klassen. Både hon och sonen kände sig aningen förvirrade vilket jag mycket väl kan förstå. Helt nytt skolsystem, nytt land även om dom säkert varit här förr, nytt språk, känner ingen på skolan…så hon tyckte det var skönt att få stöta på en svenska det första hon gjorde. Talade om för henne att det finns ganska många fler skandinaviska barn på skolan i olika åldrar så sonen kommer få hjälp av dom om det är något och Alex erbjöd sig att hjälpa honom i klassrummet.

Idag var även baba med på invigningen.

Piff & Puff! Glada att se varandra igen även om dom setts massor i sommar.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

8 Responses to Får alltid lite gåshud…

 1. Va kul att det finns en del skandinaviska barn på skolan! 🙂

 2. Mamma says:

  Ja, visst är det pampigt. Jag har ju fått vara med 2 ggr och det är verkligen imponerande att se hur väl barnen uppför sig. Där är det minsann inga mobiltelefoner, kepsar på eller tisslande och tasslande i leden:) Och jag tror barnen tycker att det är högtidligt också med en riktig invigning av det nya läsåret.
  Puss o Kram! Snart pussas o kramas vi irl!

  • Sand mellan tårna says:

   Precis! Man ser på barnen att dom tycker det är stort också.
   Nä nä, mobiltelefoner är big no no. Du kommer väl ihåg inlägget jag skrev där jag funderat många gånger varför alla större elever (Onurs ålder) går in i ett rum som en flock får efter skolan. Jo för att hämta mobilerna dom måste lämna in på morgonen 🙂
   Jaaaaa snart får vi kramas och pussas irl (hemskt vad modern du var då 😉 )

 3. Sita says:

  Kul att det kommer fler ner från våra Nordiska länder. Just nu sol o blåst här, i solen +15grader. Kram

 4. Hebbe says:

  Ja så var den igång igen,,vardagen..visst var det en pampig skolstart…
  Jag gjorde oxå så förr,knölade ihop kartongen,,men på detta vis tar dom minimalt med plats..Haé Kram.

 5. Veiken says:

  Det ska vara högtidligt att inviga ett nytt läsår tycker jag. En gång var det så även i Sverige, men det har kommit bort på något vis! 🙁 Mysiga bilder!

 6. Micke says:

  Härliga bilder! Jag blir klart imponerad över disciplinen. Efter många år i det svenska skolsystemet så kan jag inte säga att jag hört en sådan tystnad som du beskriver på någon skolstart någonsin. 🙂
  sv:
  Ja, det blir till att vara hemma ett par dagar till för min käresta.
  Stackaren!

 7. Ama de casa says:

  Vad maffigt det ser ut 🙂

  Men varför hade du en kudde och en knappnål med dig? 😉

Kommentera