Vilka bekymmer

I tisdags jobbade Onur sista dan. Han måste ju också få tid att fixa skolböcker och annat och kanske sova ut lite. Han har jobbat hårt i sommar.

Alex tyckte det var så tråkigt när han slutade men berättade för mig att dom bestämt att dom ska försöka leta upp varandra på måndag när det är samling på skolgården på morgonen. Något jag inte tror bli allt för svårt. Det går 850 elever på skolan men det känns inte som så mycket.

Onur hade sagt att Alex kan fråga nån av dom äldre grabbarna efter honom om han inte ser honom. Alex hade då sagt…men då slår dom mig nog. Onur hade skrattat och sagt att det är klart dom inte gör och är det nån som är dum mot dig i skolan så säger du till mig.

Wow, det betydde allt för Alex. Att ha väldens bästa Onur som bundsförvant är få förunnat.

I fredags när vi var på kontoret kommer Onur dit och gissa vem som blev lycklig. Han som trodde att han inte skulle få se Onur mer förrän skolan började. Att Onur sen stannade flera timmar där med Alex (han jobbade lite också) och hjälpte Alex ladda ner lite spel på datorn mm gjorde ju Alex dag.

Även igår hade han fått träffa honom och Alex berättade att Onur också klippt sig. Inte så kort som Alex men bara att han klippt sig gjorde ju att hans egen snaggning kändes bättre.

Nu har han ju såna bekymmer hur han ska hitta honom på skolgården imorn. Tänk om han inte ser honom och inte vågar fråga nån av dom äldre grabbarna efter honom? Å när kommer han få träffa honom nästa gång efter det? Dom börjar och slutar på olika tider och går i olika byggnader. Onur har ju sagt att han kan hjälpa Alex med läxorna då och då men hur ska dom lösa det?  Var ska dom vara och när ska dom få tid till det när dom går olika tider och båda är upptagna på helgerna?

Stora tankar snurrar i Liten Herres huvud. Spelar ingen roll att jag säger att det löser sig. Skolan har inte börjar och vi får ge det lite tid så löser det sig. Nä, detta är bekymmer på hög nivå.

This entry was posted in Alex. Bookmark the permalink.

15 Responses to Vilka bekymmer

 1. Aurora says:

  Gott att ha en sån vän i skolan.

 2. Ama de casa says:

  Coolt att vara bundis med en av dom stora grabbarna! 🙂

  Gomorron!

 3. Fia says:

  va härligt 🙂 Onur e ju en riktig mysig, snäll och härlig kille så jag förstår Alex mkt väl 🙂 tänk om man hade haft en sån ”stor” vän när man själv va ”liten”.

 4. Gilla says:

  Oj! Det måste vara fantastiskt att ha en äldre vän i skolan, som både vill hjälpa till och som vill skydda sig. Onur måste vara en speciell kille, som Alex har fått som kompis.

  Sv. Tack för gratulationen av min vinst på djurbilerna.

  Kram/Gilla

 5. Lena says:

  Alex är för go måste jag säga! Hoppas det går bra med skolan och att han får träffa sin idol Onur! Hälsar Lena

 6. Sita says:

  Vilken tur han fått en äldre vän på skolan, ifall det blir bråk. Hoppas dom kan ses iaf. Kram

 7. Ama de casa says:

  sv: Ja… Lite förtjust är jag nog i den där stalkern. Jag tror det kan vara en släng av Stockholmssyndromet? 😀

 8. Fina Frun says:

  Åh vad fina de är grabbarna! Lycka att ha en sån vän (som dessutom är äldre och någon att se upp till!)

 9. Veiken says:

  Alla, både stor och liten borde ha en Onur vid sin sida. Alltid! Vad mycket elände vi skulle slippa då. 🙂

 10. Micke says:

  Coolt! Idol och beskyddare i ett. Alex har ordnat det för sig. 😉
  sv:
  Ja, det är sant! Det viktigaste är att Maria blir bättre och det blir hon, sakta men säkert. 🙂

 11. Vilken fantastisk kille han verkar vara Onur! Hoppas Alex hittar honom idag 🙂

Kommentera