Störd sömn

När vi har fönstren stängda på natten störs vi inte av några ljud utifrån. Nu sover vi med öppna fönster då det är så svalt så man inte behöver ac. Ingen av oss har ont av ljud direkt och brukar inte störas av ljud utifrån men sitter det två tyska kvinnor på en hotellbalkong kl 04 och skriker till varandra och den ena gråter så hon hulkar är det inte lätt att sova.

Jag försökte somna men det gick inte. Gick upp och ut på balkongen för att se om jag såg dom. Jodå, dom satt på en av balkongerna som vetter hitåt. Först tänkte jag skrika till dom att hålla k***** men så tänkte jag att jag tänder bara lampan på balkongen. Det lär få dom att reagera på ljuset och säkert titta upp. Jodå, så fort jag tände lampan riktades deras blickar upp mot vår balkong. Å där står jag och hänger på räcket och stirrar ner på dom.

Dom tystnade, jag väntade ett par minuter och gick sen in igen. Då hör jag dom börja igen, mest hon som satt där och hulkade. Ut på balkongen ingen, tände lampan och stirrade på dom. Samtidigt hör jag en man ryta något från en annan balkong. Då gick dom in och stängde balkongdörren. Säkert inte bara jag som blev störd av dom.

Lite nyfiken på vad dom bråkade om. Bannar mig själv att jag inte hängde med mer på tyska lektionerna i skolan.

This entry was posted in Grannar. Bookmark the permalink.

8 Responses to Störd sömn

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ja det är för jäv..gt att vissa människor inte vet vad hänsyn är,hoppas dom fattar vinken nu….Ja du om inte Erika talat om vad lappen sa,,då hade det varit ett vanligt kvitto för mig..Men resultatet var ju bra..Haé Kram.

 2. Pia F says:

  God morgon. Vet hur det hörs, flyttade för snart ett år sen till en liten tvärgata och det tar ett tag att vänja sig. Allt ekar och hörs. Man tycker att folk skulle ta mer hänsyn till andra, men icke. 🙁 Jag blir också nyfiken ibland och förbränner att jag inte hör vad som dags. (Jag hör lite dåligt)

  • Sand mellan tårna says:

   Dom är ju turister och det säger ju allt. Hjärnan och respekten för lokalbefolkningen lämnar dom hemma 🙁

 3. Sita says:

  God fm. Hoppas du kunde somna om. Jag hade inte kunnat lyssna lr svara för jag har aldrig lärt mej Tyska. Kram

 4. Ama de casa says:

  Våra grannar tvärs över gatan har en dotter som har en hund. När hon och hunden är där så skäller den. Oavbrutet! Det är jättejobbigt, men händer inte särskilt ofta och aldrig på nätterna, tack och lov. (Eller så sover jag jättehårt, kan vara så också 😉 )

  Gomorron!

 5. Haha ja ja nån fick tyst på dom till slut! Själv vakna jag av en REJÄL åsksmäll, mysigt det spöregna och åska ute, då kan man somna om gott!

 6. Lena says:

  Håller med dig om man ska lyssna på grälande folk så vill man åtminstonde förstå vad de säger! Men som sagt bäst vore det väl om de insåg att de stör de som vill/behöver sova!?
  Hoppas verkligen att jag har mer respekt för lokalbefolkningen när jag turistar! Ha det gott hälsar Lena

Kommentera