Växer

Idag när vi åkte ut till Alex skola med böckerna och det andra skolmaterialet skuttade flåsade vi oss kämpande upp till första våningen (hissen var upptagen) med kartongen och två stora påsar. På första våningen har alltid klasserna 1-3 hållt till men vi upptäckte snabbt att vi får gå vidare till våning 2. Skolan växer och bara årskurs 1 har fått 5 klasser (A-E). Förra året fanns 1 a-c så det har utökats med ytterligare 2 inför denna skolstarten och dom har fått hela första våningen. Det är ju bra att dom gör fler klasser och håller max antalet på 24 elever i varje klass i stället för att trycka in fler i klasserna. Kollade inte så noga om även andra klasser fått utökat. Förra året var dom vid avslutningen i juni 22 barn i Alex klass då 2 flyttade på vintern annars har dom varit max antal i både a och b klassen.

Får väl se när dom börjar på måndag. Passade samtidigt på att fråga vilken tid vi ska vara där. 8.30 är det samling på skolgården sen går dom heldag och servicebussarna kör hem dom på eftermiddagen.  Same procedure as last year och åren innan dess.

Såhär tomt på elever kommer det inte vara länge till. Faktiskt redan idag var det fullt med folk på skolan. Dels alla dom som fortfarande inte köpt böcker mm, del förskoleklasserna som har lite inskolning. Minns när Alex började förskolan, då var dom där ett par timmar om dan under 2-3 dagar så det var fullt med småttingar där idag.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

6 Responses to Växer

 1. Aurora says:

  Koleji är det ordet för skola?

 2. Sita says:

  Oj ska han upp i 4an nu. Tiden går så fort. Ja det är skönt att juntan är igång igen. Kram

 3. Ama de casa says:

  Men, men, men… Finns det hiss SKA man använda den – jag tror det är lag på det! 😉

  Bra att dom gör fler klasser stället för större 🙂

 4. Gilla says:

  Det var ju ett vackert skolhus. För det är väl det du har tagit bilden på.

  Sv: Vi har köpt årskort i många år nu, för vi tycker så mycket om Fredriksdal. Det händer ju också att vi tar med Baloo, vovven, ibland, så han får se kossor, hästar och får bland annat. vi bor ju mitt i Helsingborg, så djur är ju ovanligt här förutom hundar då förstås.

  Kram/Gilla

 5. Veiken says:

  Otroligt smart att inte utöka klassernas storlek! Tänk om det kunde gå in i skallen på dom som bestämmer i detta kalla land! Allt som är bra för barnen är bra för samhället!

 6. Micke says:

  Det finns inget mera stillsamt än en tom skola… 🙂
  sv:
  Ja, det är väl så, jag får känna att jag förtjänar stoltheten. 🙂

  Ha en riktigt bra helg!!! 🙂

Kommentera