Fast i tullen

Alex hade ont i sitt ena öra till och från redan innan vi åkte till Sverige. Det försvann och var borta tills vi kom tillbaka hem. Då började det igen så vi tog honom till läkaren och det var som jag misstänkte att han fått vätska i örat. Han är ju mer under än över vattenytan så inte alls konstigt att han fick det.

Alvedonen jag hade med från Sverige tog ju slut i ett nafs. De smärtstillande som finns här vägrar han ta då dom smakar apa och nästan får honom att kräkas.

Mamma skulle då skicka alvedon och passade på att skicka med lite annat också för att fylla en kartong. Efter 3 veckor kollar Hasan på posten var paketet fanns och fick då veta att det finns i tullen i Antalya då det finns nåt i som inte är tillåtet att skicka. Paketet fick hämtas där inom 30 dar.

Då Hasan har en del transfer till och från flygplatsen passade han på att ta det i samband med det så igår var han där och fick veta att det var Alvedonen som han inte fick ut.

I paketet låg även en av mina höstjackor, snabbmakaroner (som Alex älskar), lasagne o våffelmix, vattenkastanj på burk, sambal oelek, lösgodis och choklad.

Det var ju bara att låta dom ta alvedonen sen ville dom ta chokladen också men Hasan stred för att få behålla den och lyckades. Konstigt att dom inte ville ta allt i matväg. Jag menar, våffelmix=vitt pulver. Kan ju vara vad som helst men det och allt annat sa dom inget om.

Så vi fick behålla allt utom alvedonen men nu kommer ju mamma på torsdag med en ny omgång alvedon.

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

14 Responses to Fast i tullen

 1. Ja, man kan ju undra varför just alvedon är farligt!? Vad innehåller den tabletten som inte finns i turkiska tabletter? Nyfiken!!!!!!

 2. Ama de casa says:

  Alvedon? Det är ju inte särskilt ”farligt”… Konstigt.

  Kul att mamsen kommer igen 🙂

 3. Mamma says:

  Det var ju bra att det bara var Alvedonet dom behöll. Jag kanske inte ska vara så ärlig nästa gång jag fyller i tulldeklarationen 🙂
  Puss o Kram från ett Gbg med riktigt höstväder idag! Ska bli skönt med lite sol o värme.
  Ha en bra helg!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det var bra att vi fick behålla allt annat 🙂
   Här är riktigt skönt väder nu. Fortfarande över +30 dagtid en inatt vaknade jag av att jag småfrös av vinden som kom in genom fönstren. Skönt att slippa ac´n på natten.
   Puss o Kram, snart är du här 😀 😀 😀
   Vi längtar!!!!

 4. Hebbe says:

  Hej,,nu är jag hemma igen,efter den snabba Snoozturen i går Em…Ja du vad vore världen uta våra mammor…Här är det regn o rusk i dag…Haé Kram.

 5. Fina Frun says:

  Vad konstigt att de ville ta Alvedonen. De kan väl slå upp vad det är för ngt? ÄNNU ”konstigare” att de ville ta chokladen ;D

 6. konstigt att dom tog Alvedonen men varför skulle dom ta chokladen, låter konstigt.

 7. Sita says:

  Konstigt att alvedonen inte gick igenom, är ju inget knark. Kram

 8. Ruth i Virginia says:

  Man skall aldrig skicka piller eller tabletter av någon sort till utlandet – spelar ingen roll vad det är. Jag skickade vitamintabletter till en ung vän i Indonesien (flera år sen). Han blev inkallad och förhörd betr. droger. –
  Turkiska tullmännen har säkerligen ingen aning om vad Alvedon är. Det kunde ju ha varit vad som helst i tabletterna.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä, det är ju helt rätt att ta det från oss. Det är faktiskt inte tillåtet att skicka mediciner. Egentligen inte mat heller, en del men inte vad som helst. Mamma har ju skickat massa ”konstiga” saker förr och dom har aldrig tagit något, går det så går det men nu vet vi att Alvedon får komma i resväska 🙂

 9. Fenixmona says:

  Himla konstigt att plocka till sig Alvedon…de måtte väl kunna se att det inte innehåller något otillåtet…Mysko! Kramiz

 10. Jenfan75 says:

  Ja dom hade nog både ont i skallen och var chokladsugna. Och när dom såg det i erat paket så slog dom till.. Men skämt åsido nog är det konstigt att dom tog alvedonen, varenda svensk har ju med sig ett eller fler paket när dom far utomlands..

 11. Ruth i Virginia says:

  Vad hände med Albyl? Det var de enda smärtstillande piller som fanns
  ”på min tid”.

  Fenixmona – Jag tror inte att man kan ”se” vad piller innehåller. Dessutom
  kanske beskrivningen är på svenska. Eller engelska. Och det var turkiska
  tullare ,,,

Kommentera