De är smarta…

Men vi är inte så dumma vi heller.

När vi var på skolan och köpte böcker var det i kartongen även med en del annat så som plastmappar, pärm, pastellfärger, häftmassa, lim, penslar, färgpennor mm.

Vi (Jag och Joanne) frågade varför då vi alltid förr fått köpa allt sånt själva innan. Vad är vitsen då vi ändå får en lista med allt annat som vi ändå måste skaffa? Fick väl inget vettigt svar mer än att det är till ”artclass”. Vi sa att vi vill inte köpa det från skolan så dom kan ta tillbaka det. Dels hade både jag och Joanne en del sen förra året som var helt oanvänt dels kostade det 200 lira (ca 800:-) för bara det sen tillkom ju kostnad för böcker och kläder.

Dom kunde inte ta tillbaka det just då sa dom då dom inte kunde bryta kartongerna så vi fick betala men kan sedan lämna tillbaka det och få pengar tillbaka.

När jag var på pappershandeln innan idag bad jag dom plocka fram även dom grejorna som skolan lagt i kartongen samt allt annat vi skulle ha.

Jag fick allt det från skolan (utom 1 grej) samt allt det andra för 132 lira totalt. Mer grejor för mindre pengar.

Klart skolan vill tjäna pengar för överpriser tar dom. En kartongmapp jag betalade 7 lira för i pappershandeln tog skolan 36 lira för.

Hur tror dom vi får pengar att sätta våra barn i privatskola? Genom att betala överpriser och skita pengar?? Knappast!

Så nu kan dom ta tillbaka rubbet och vi få våra pengar tillbaka!

Å nu ska jag roa mig med att namnmärka…

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

7 Responses to De är smarta…

 1. Ojdå det var inget litet överpris. Klart dom lägger ner det i lådorna och hoppas ni köper det men eftersom ni ändå måste köpa till andra saker kan man ju lika väl köpa allt på samma gång!

 2. Ama de casa says:

  Vilket sätt!

  Lycka till där i mörkret nu då 😀

 3. Sverige Bloggar says:

  Kan du mejla mig när du ser detta? Vi har ett erbjudande gällande din blogg.

 4. Sita says:

  Ha en trevlig kväll med att märka allt. Sv. Ena tjejen sa att dom skulle till Antlaja o denn andra sa att dom skulle till Alanja. Jag vet ej ut o in. Kram

 5. Micke says:

  Jösses! Plötsligt känns det ok med kommunal skola i Sverige. Här får vi inte begära en krona från föräldrarna.
  sv:
  Jepp, måndagen har kommit och snart har den gått också… 🙂
  Piggare är vi nog lite, men bara lite…. Hoppas bara det är hösttrötthet.

 6. Fenixmona says:

  Det var rejält överpris…de tyckte nog att det var ett smart sätt att få in extrapengar. De flesta köper säkert och gör inte prisjämförelser så som du gjorde…väldigt bra att kolla priset! Kramiz

Kommentera