Alex kompisar tycker…

Att jag är en snäll, rolig och tokig mamma som dom gärna skämtar med, gör bus med och fnissar åt.

Sen ibland är jag inte alls så där snäll, rolig och tokig.

Igår hade Alex Samet här hemma. Dom lekte på hans rum och Alex vet att när man lekt klart med en grej så plockar man undan den innan man börjar på något nytt. Något jag ofta hör honom säga till sina kompisar. Ibland lyssnar dom på honom, ibland inte.

Hörde honom säga till Samet flera gånger igår att vi måste städa undan något Samet inte alls kände för. Alex blev ganska frustrerad och jag hörde honom säga att mamma säger att vi måste det. Samet tyckte inte det var nödvändigt ändå.

Innan Samet skulle hem gick jag in på Alex rum och det var inte särskilt städat så jag sa att nu städar ni upp innan han går hem. Ses så, kom igen.

Så stängde jag dörren och stod utanför och lyssnade och jag hörde Samet sucka över att dom var tvugna att plocka undan. När dom ansåg sig klara ropade dom på mig och det såg väl bättre ut än innan men jag skulle ju inte säga att det var städat direkt. Hörn är väldigt bra förvaringsplatser. Man kan stapla massor på hög i såna.

När Samet gick hem var det nog inte med tankar om att Alex mamma är snäll, rolig och tokig utan mer en slavdrivare.

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

9 Responses to Alex kompisar tycker…

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ja du,Samet får tänka vad han vill,men lite förstånd kanske gick in i huvudet ändå…
  <<<<<ja det blev en god anrättning,,har så det räcker till 2 mål till,..Haé Kram.

 2. Sita says:

  God morgon. Så är väl alla mammor här i vårt land. Att dom ska städa efter sej. Röker dom redan där nere? Hoppas Alex inte börjar, svårt att sluta. Jag vet, slutade i feb -07. Kram

 3. Sita says:

  Oj läste fel. det stod tyckerr, jag läste röker

 4. Ama de casa says:

  Dom kunde väl ha skurat golvet i hela lägenheten när du ändå höll på med att bedriva barnarbete… 😉

 5. Hebbe says:

  Mors,,Ja jag känner några Anitor,,sen har vi en Anette i familjen,,jag tror jag ska till skogen en stund,,kanske hittar jag lite svamp..Haé Kram.

 6. Malin Norberg says:

  Jag känner igen det där med att plocka upp saker man lekt med, tin brukar säga till sina kompisar att de ska hjälpa till och städa upp, ibland blir det nästan pinsamt när hon ska ”förmana” och berätta hur det ska vara, jag får rycka in och säga att det inte är så noga.
  Fin frilla lillkillen fick, vilken lite tuffing!
  Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Nä det behöver ju inte ligga exakt som innan men inte heller i stora högar i hörnen 😉
   Tack, du ska veta hur jag fått kämpa för att få honom att klippa sig. Han vill nämligen ha likadant hår som vår ena fotokille som är Alex stora idol och han har lite längre hår.
   Kram och ha en bra dag!
   Hoppas ni hade det trevligt i Gbg.

 7. Ruth i Virginia says:

  Att vara förälder är ju inte precis en populäritetstävling. 🙁
  Vänta nåra (ton-)år bara, ´Nej, det är inte så farligt, faktiskt!
  Hade väldigt kul, när mina flickor var tonåringar. Sonen?
  Well, lite annorlunda.

  • Sand mellan tårna says:

   Weeeyyy ser fram emot tonårstiden 😀
   Alex har aldrig trotsat särskilt mycket. Korta perioder bara så antingen blir tonårstiden a living hell eller så tar vi oss igen det med med förståndet i behåll 😉

Kommentera