Fåniga grannar

Några veckor innan skolan slutade i juni var Alex ute och lekte. Han hade sin klocka på sig så han kunde se när han skulle komma in och äta middag. Han kom i tid och strax efter ringer det på porttelefonen och det är ena grannen. En yngre ensamstående mamma som jag alltid gillat och småpratat med ofta då hon är duktig på engelska.

Nu ber hon mig komma ner för hon vill prata med mig säger hon i porttelefonen. Jag säger att vi precis äter middag men vill hon prata med mig är hon välkommen att komma upp. Tänkte att det är hon som vill prata med mig då får hon väl komma upp.

Då fortsätter hon prata i porttelefonen och frågar om Alex blev rädd för att hon skällde på honom. Va? Vaddå? Han har inte sagt något. Jo men han gick ju upp sa hon då. Ja, för att jag sagt till honom att han ska komma in den tiden för att äta middag. Vad har hänt?

Jo, jag tror Alex kissat i trappan säger hon.

*fniss* Nä, det kan jag lova dig att han inte har säger jag.

Jo men Tula gör det ibland och jag gillar verkligen Alex men du kan väl säga till honom att han inte får göra så mer.

Vem är Tula?? Å jag behöver inte säga någonting till honom för jag vet att han inte har kissat i trappan. Så vem är Tula?

Det är vår katt.

*asg* Er katt?? Alex är ingen katt. Han är en kille på 7 år som aldrig skulle falla sig in att kissa i trappuppgången hur kissnödig han än är. Då skulle han kissa på baksidan i en buske.

Jag blev bara irriterad och ganska så lack då hon säger att andra barn sagt att Alex gjort det men i stället för att prata med Alex hade hon bara skrikit direkt när han var på väg upp för att äta middag. Dom barnen han lekt med har varit äldre och är det nåt äldre barn är mästare på så är det att få mindre barn att ta skiten för nåt dom gör. Jag pratade med Alex och frågade honom och han såg ut som en fågelholk och frågade om han hörde rätt att han skulle kissat i trappan.

Efter det såg jag inte grannen på flera veckor. Inte förrän vi kom tillbaka från Sverige. Då mötte vi henne utanför och jag var på väg att hälsa men innan jag hann det satte hon nästan i vädret och vände bort huvudet. Moget!! Kunde inte låta blir att skratta. Så gör hon varje gång hon möter oss i trappan eller utanför och varje gång har jag börjat skratta eller fnissa så hon hör. Inget kan väl vara mer irriterande. För henne alltså. Hasan är bara skit irriterad på henne och vägrar prata med henne.

För några dagar sedan möter vi en annan granne i trappan. En som också alltid varit jätte trevlig, hälsat och alltid nypt Alex i kinden (som alla turkar gör på barn). Dom har inget internet men har fått lösenordet till vårt så dom får gratis internet av oss tills nu. När vi mötte henne i trappan vänder hon bort huvudet och vägrar hälsa.

Är säker på att det är den unga skatan som sagt något. Alla i huset har bott här många år och känner väl varandra ganska väl så nu har hon också blivit sur på oss av ingen anledning alls mer än det den yngre grannen sagt. Moget!

Så nu kan dom fixa sitt eget j*la internet. Sötebrödsdagarna är förbi och vi har nytt lösenord!

Allt detta bara för att Alex inte kissat i trapphuset!!

 

This entry was posted in Grannar. Bookmark the permalink.

17 Responses to Fåniga grannar

 1. Ama de casa says:

  Men jösses… Vilken anklagelse och vilket beteende…

 2. Inger Rozén says:

  Hej!
  HE,he!
  Skarpt!
  Gör man så mot en granne som man får låna av?Knappast.
  Och,jag har också dumma grannar ovanpå.Vi hälsar inte överhuvudtaget.Människan tror att hon kan piska mattor över min oas och slänga fimpar.usch vilka människor det finns!
  Ha en bra dag!Och när du möter grannen,gör som de gör i Ghana,truta med munnen och säg ingenting.Men truta hörbart!
  Vänligen från mig,Inger i Örebro

 3. Fia says:

  hahaaaa…skojar du? vilken typ!

  • Sand mellan tårna says:

   Helt allvarlig och för mig var ju saken utagerad efter vi pratade för det var liksom inga hårda ord men tydligen var det inte det för henne. Jaja, hon kan väl gå och irritera sig på mig. Could´nt care less 😉

 4. Gilla says:

  Så dumt det kan bli ibland. Jag är glad att mina ungar är uppvuxna, så man slipper höra såna dumheter. Att sen gå vidare och säga till andra vad han INTE har gjort är ju fattigt.

  Kram/Gilla

 5. carola says:

  hahahaha ja jag skulle ha skrattat jag med..helt rätt..;) skulle gärna vilja vara en fluga på DEN väggen när de upptäcker att det inte går att komma ut på nätet..*L*

  Själv håller jag på bli vansinnig på min granntant rätt under… senast idag lekte kattungen med en pinglande boll…(fyra på em) då bankelibankade lilla tanten i elementet igen… varje dag något nytt… o hur 17 gumman hinner med o banka så fort det är ngt är för mig en gåta…antingen har hon ett förlägningsskaft på käppen lr så sitter hon tätt intill elementet hela dagarna o bara väntar på att ngn ska spika, tappa ngt på golvet, lr att ngn hund börjar skälla osv.osv… ..

  Jag o grannen under tanten har iaf gjort en anmälan nu..det tar väldigt mkt på humöret när man inte ens kan leva ett normalt liv utan att ha ngn som bankar..(på dagtid)..hade det varit efter nio kunde jag förstå det…men det är på dan tanten e i farten..

  (ooops ..lite för lång kommentar men dä n´bju ja på..*L*) kram på´la

 6. Jenfan75 says:

  Vad löjligt.. skylla på allex när det är hennes katt som gjort det..

 7. Men fy vilka människor det finns….!! Bra att du bytte lösenordet men nu ska du allt se att hon börjar fjäska och hälsa igen för att få det nya…

 8. Hebbe says:

  Men du,,Vilken jävla surkärring,,som förpestar hela uppgången,,Usch o Fy..Kramen.

 9. Sita says:

  Fy hur kan dom skylla på Alex. Jag tror ha går i buskarna ist. Kram

 10. Ruth i Virginia says:

  Är det bara kärringar som är sura? Finns det inga surgubbar?
  Får man skämmas för sitt egen sex?
  Jädrigt tråkigt med tråkiga grannar. Har haft fördelen att bo i eget
  hus sen jag gifte mej och, tur nog, haft OK grannar.

  När man blir beskylld för nånting idiotiskt, är det svårt att bita tungan!

  • Sand mellan tårna says:

   Det är väl bara kärringar som retar upp sig på allt 😉
   Ja det var så fånigt att ens tro att han skulle kissa i trapphuset för att Tula, en j*la katt gör det haha…
   Ha det gott!!

 11. Fina Frun says:

  Näe?! Alla dessa ryktesspridare som inte bryr sig om att ta reda på sanningen… stackars Alex, klart att han inte skulle kissa i trappan!

 12. Floyd says:

  Ernie löser det åt dig.
  När jag kommer ner förhoppningsvis i september/oktober så spelar jag full turist och pissar i hennes brevlåda då får hon nog mera att prata om,eller spelar och spelar,jag är bara mig själv.
  Jag vet var hennes brevlåda bor.
  Ernie

Kommentera