Är det inte fiskar…

Som nafsar på mig i havet så är det mygg som biter mig på natten.

Vi brukar inte ha mycket mygg här hos oss. Dom brukar hålla sig i en tjock svärm utanför balkongen men aldrig komma in. En och annan kan förvilla in sig med då är Slash snabb med att ta den.

Inatt vaknade jag av att det kliade lite överallt. Kliade inte dåligt heller. Höll på att bli tokig men trött som jag var tog det väl 1 timme innan jag orkade gå upp och ta på xylocain salva. När jag var uppe kollade jag om jag kunde se vad det var som kliade så, om jag fått nåt märke då jag inte hade en tanke på att det kunde vara myggbett.

På höger skulderblad hade jag 3 stora myggbett, satt så fint på rad, på ovansidan högra handen ett, ett på både ovansidan och undersidan av högra handleden ett och till sist två precis vid fotknölen på insidan av vänster fot. Har fått fler myggbett inatt än jag fått på hela sommaren. Inte ens när vi var i Sverige fick jag så många.

Smörjde på salva och stängde sen snabbt fönstret. Här skulle inga fler myggor komma in. Konstiga är att jag inte hörde nåt surrande. Det brukar man ju annars alltid göra. En liten mygga kan ju väcka en ur djupaste sömn med sitt surrande.

Fattar inte hur vi kunde få så mycket mygg helt plötsligt. Det blåste rejält i går kväll så vinden blåste väl in dom i vårt sovrum.

Dumma mygg!

God morgon!

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

11 Responses to Är det inte fiskar…

 1. Hebbe says:

  Mors,,Usch o fy,inte kul att vara myggmat…Tack,Elis hade sin stuga säkert 1 km från närmaste granne,,han var alltid pigg o glad,trots den tuffa uppväxt han haft…Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Mors,,Ja det var som att vakna i en mjölsäck,,men dimman börjar lätta nu…
  Min brorsdotter med familj ska åka till Turkiet om 2 veckor..
  http://www.nazar.se/kuaqu#
  Blir säkert kul för knattarna…Haé Kram.

 3. Gilla says:

  När vi var nere i Side 1999, så kommer jag ihåg att det var massvis med mygg där. Vi hörde ju det att det var en rik bonde, som dog och efterlämnade sin egendom till sina två söner, medan döttrarna (okänt antal) fick markerna nere vid stränderna. De var vattensjuka, men döttrarna började öppna hotell och blev rikare än sina bröder. Vi fick låna en fläkt andra veckan och ställde den mellan sängarna och slapp mygg sen dess.

  Sv: Visst visste jag att en nysning har hög hastighet, men att den var så stor visste jag inte. Kul att du GILLAde mina tavlor. Jag skrev det nog hos dej, för det var ju hemligt för mina barnbarn tills bröllopet. (Min dotter kommenterade på FB, att hon visst inte tänkte lämna ut tavlan till sin dotter förrän hon var gift.) 😀

  Kram/Gilla

 4. Ama de casa says:

  Dumma SLASH som inte gör sitt jobb!!! 😉

  Gomorron!

 5. gunne says:

  Hej, första gång jag var i Alanya (87) sept, var det massor med myggor och bett därefter. En morgon när jag vaknade var bägge mina händer fulla med bulor, fick på apoteket nån salva så det blev bättre.På senkvällarna åkte det en bil runt omkring ,som sprutade ut nåt ”gift” för att ta död på dessa hemska blodsugare. Ha de så gott,

  • Sand mellan tårna says:

   Dom sprutar fortfarande sånt gift med jämna mellanrum mot både mygg, kackerlackor och andra icke välkomna kryp. Dock går det ju inte att utrota dom helt tyvärr 😉

 6. farmor says:

  Hejsan. Min värsta myggupplevelse var i Istanbul. På kvällen hörde jag EN mygga och tänkte, låt det sticka så är det över. På morgonen började jag att räkna och var uppe i 100 halvvägs upp till ena knät, då slutade jag. Jag hade i värmen legat utan något lakan över mig och var uppäten på hela kroppen inklusive ansiktet. Det var ett kliande helvete.

  Vad jag också förundrades över var att de var så tysta, här brukar man ju höra det enerverande surret.

  Undrar vad ägarna till lägenheten tyckte när vi åkt därifrån, även om vi torkade av väggarna. Vi var på ständig mördarjakt och alla var ju fulla av blod.

  • Sand mellan tårna says:

   Nä men fy 17! Jag har hört att myggor bara biter/sticker en gång och sen är det bra men med tanke på alla myggbett jag fick inatt tror jag inte det stämmer och som du skriver brukar dom ju låta men jag hörde inte det minsta surr.
   Haha ägaren kanske trodde ni mördat någon och murat in i väggen 😉

 7. Hahaha usch då, här har vi inte heller så mycket mygg, kan komma nån här och där. Men brukar sätta in en sån där mygg grej i kontakt uttaget så vågar dom sej inte in. Men när vi är ute med Enzo på kvällen brukar dom ha fri buffee på mina ben och alltid vid fotknölarna där det är så jobbigt att klia!!

 8. Veiken says:

  SÅ irriterande! Jag blir också angripen direkt av myggeländena. Jag har börjat äta antihistaminer när det är som värst.Det kliar inte alls då. Det var en läkare som tipsade mig. Det står på förpackningen att det är bra mot insektsbett också. Finns säkert i Turkiet också….

Kommentera