Hutter

Vaknade redan 6.30 imorse av att jag frös. Ac stod på +28 men ändå kändes det så kallt. Har de senaste veckorna haft fönstret lite öppet samtidigt som ac´n gått hela natten på 26-28 grader. 26-28 grader låter inte som det ska kyla men tro mig, det gör det. Innan hade vi alltid fönstren helt stängda och ac´n på bara korta stunder under natten men luften blir så torr samt att man vaknar ju varje gång det blir svettigt och ac måste sättas på då så då började vi ha fönstret lite öppet så man får in lite luft och fuktighet och ac´n får gå hela natten.

Igår stängde jag fönstret för att snabbt kyla ner sovrummet men glömde visst öppna det sen och så fick ac´n gå hela natten. Därav frost i skägget. Var riktigt skönt att komma ut ur sovrummet och känna värmen på hela 1,5 grad mer strömma emot en.

En riktigt skön morgon och snart räcker det nog med att sova med öppna fönster och vi kan glömma ac´n under ett par månader tills kylan sätter in.

Dax för en ny mugg kaffe…

God morgon!

This entry was posted in Väder. Bookmark the permalink.

9 Responses to Hutter

 1. Hebbe says:

  Mors,,Ja ett par grader känns nog i skinnet,,Ja det var bra fart på Boppers förra året när dom var här,,så även i år,tror jag..Haé Kram.

 2. Hebbe says:

  Morsning,,Jaha du är vilse på kartan,,starta från senaste stopp (Gnosjö)..Eniro har koll,,hör med dom..Haé Kram.

 3. Fenixmona says:

  Jag tror dig! Jag tror också att det räcker med öppet fönster då vi kommer ner 30 september…Kramiz

 4. Aurora says:

  Morn.
  Så du försöker kyla ner hela Alanya? Kram

 5. Gilla says:

  Det är verkligen inte skoj att frysa om natten. Vi brukar ha balkongdörren lite öppen, så nattluften kan strömma in lite. Både hemma och på semestern. Jag tål inte AC, utan får sån förfärlig hosta, så vi sätter inte på den.

  Sv: Glojärn är gubbens eget påhitt. Så det är inte konstigt att du inte har hört det förut.

  Visst är Baloo fin, men himmel så jobbigt att få honom ovanpå sej när man halvligger i soffan. Så har han gjort med gubben, men aldrig med mej förut.

  Kram/Gilla

 6. Ama de casa says:

  Här känns det som AC-tiden är långt ifrån över. Vi har inte ens lämnat vardagsrumscampingen ännu…
  🙂

 7. Emma says:

  Hehe, det är stor skillnad till oss. Vi hade acn på 21 hela natten när vi var i Alanya men då hade vi ett tjock täcke, typ samma som som jag har i Norge. Våra vänner som vi bodde hos tyckte vi var aningens dumma och väntade på att vi skulle bli sjuka men icket 🙂 Men det handlar jo om vad man är van vid, och några grader hit eller dit gör en väldans skillnad 🙂

 8. Sita says:

  Hejsan. Skulle behöva AC:n om nätterna i sovrummet här just nu. Blir svettigt vaje natt, fast fönstret är öppet. O du jag har inte halv pension bara 25%. Hemma från fred kl 14 till tisd kl 7.00. Kramar

 9. Veiken says:

  Hahahaha! Vi har olika referensramar, den saken är klar! Visst blir det torrt av ac, men 28 grader….du läste inte fel och det var 18 grader istället? Hmmpff…28 grader! 😉

Kommentera