Så bra jag har det

Idag tar vi en hemmadag. Alex har Umut här och leker. Jag grejar och donar. Visste redan i morse att vi skulle behöva handla men bara tanke på det får mig att svettas. Jag har ingen ork till att handla i denna värmen men så har jag det så bra att jag skriver en inköpslista. Ger den till Hasan som i sin tur ger den till någon av grabbarna som sen handlar och kommer hem med allt till mig.

Är det inte underbart så bra jag har det!

Ibland får jag lite dåligt samvete när jag ser dom komma kånkande på alla kassar, helt svettiga och andfådda men inte så dåligt samvete att jag hellre går och handlar själv.

Å faktiskt gör jag en del för dom. Jag tvättar t ex ofta deras arbetskläder och ibland i tillfällig förvirring går jag ner med nåt bakverk jag lyckats få till.

Nu när vi har välfylld kyl, frys och skafferi ska jag bara få ork att laga mat också. Den biten är katastrof. Kan väl säga så mycket som att det går väldigt bra för vissa restauranger i år.

This entry was posted in Lyxhustruliv. Bookmark the permalink.

13 Responses to Så bra jag har det

 1. Floyd says:

  Hej.
  Jag brukar gå in på kryddburken.se när inspirationen tryter.Bra enkla recept med bilder.Är mest svensk husmanskost,nu vet jag ju inte om det faller Hassan och Alex i smaken men katten äter väl det mesta om inte annat.
  Ha det bra i värmen
  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Tack för tipset 😀
   Både Hasan och Alex (Alex älskar svensk mat) gillar svensk husmanskost och min mat (blir mycket en mix mellan svensk o turkisk mat). Här får man äta det som serveras och passar det inte får man vara utan 😉
   Katten däremot har blivit kräsen.

 2. Mamma says:

  Det är ju inte klokt så bra du har det……….Men det är du värd! 🙂
  Puss o Kram!

 3. Sita says:

  Härligt liv ni har. Tänk om man haft det så. Funderar på att snart stanna hemma med pension på heltid. Kram

 4. Veiken says:

  Vet du – när jag känner som du, brukar jag tillägga: Jag gnäller inte heller, jag vet hur bra jag har det och uppskattar det verkligen!
  Härligt att det finns fler som har det kanonbra! 🙂

 5. Ama de casa says:

  Ja, du har det verkligen jättebra! En annan får slita och släpa… 😉

 6. Hebbe says:

  Ja för 17:on,,inte vill jag åka och beslkta allt för ofta…Hoppsan,,du håller på att träna som Lyxhustru,nästan :-)..Jag har precis satt in en köttfärsrulle fylld med bacon och mozarellaost,hoppas det ska bli bra..Haé Kram

 7. Ama de casa says:

  sv: Blev ingen semester idag… Men jag skulle ha behövt 😉

 8. Micke says:

  Hahaha
  Det gäller att ordna för sig, eller hur? 😉
  sv:
  Jodå, det här är favorit i repris. 🙂

 9. Fenixmona says:

  Du uppskattar också att ha det bra och jag tror inte att du bara tar det för självklart…Alla har vi våra problem emellanåt och det känns det fint när allt är bra…fast just nu kanske lite svettigt för dig. Kramiz

 10. Ruth i Virginia says:

  Jag vet var du kommer ifrån. I Indonesien hade vi kokerska, chafför, tvättflicka, två trädgårdskillar och en nattvakt. Fantastiska, underbara, intelligenta Mumun, kokerskan, var chef över det hela. Om vi ville ha gäster var det bara att låta henne veta, hur många det skulle bli och så bestämde vi tillsammans, vad som skulle serveras.
  Tänk dej vilken kulturschock det var att komma hem. Det tog mej tre månader innan jag ens kunde tänka mej att bjuda hem gamla vänner på middag.
  Och på morron efter kom jag ut i köket och INGEN HADE DISKAT!!!!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Haha ja det kan jag tänka mig att det blev en kulturchock för dig. Särskilt att all disk stod kvar morgonen efter 😉

Kommentera