4 timmar för att vårda hälsan finns det inte tid för

Nu kommer vi till dessa turister igen. Detta fick jag berättat för mig av Anna i tisdags.

Anna var hos sin läkare för ett tag sedan då hon åkt på nåt magtjafs. En ung danska kom in och fick sängen bredvid. Diagnos – uttorkad. Hon fick dropp och blev tillsagd att det skulle ta ca 4 timmar. Hon talade då om för läkaren att hon minsann inte hade tid att stanna där i 4 timmar. Hon måste tillbaka till hotellet för att göra sig i ordning för dom skulle ut och hej o hå. Mycket viktigare saker än hälsan stod på spel.

Kan ni inte bara ge mig några tabletter tyckte hon. Jo sa läkare och sköterskor, vi kan ju inte hålla kvar dig mot din vilja så hon fick några tabletter. Antagligen vätskeersättning. Den unga danskan stack.

Anna pratar sen med läkaren och skakar på huvudet åt detta. Läkaren säger då att hon kommer tillbaka och då handlar det inte om timmar hon blir liggande här utan dagar.

Nån vecka senare springer Anna på sin läkare och frågar hur det gick med danskan. Jodå, hon hade kommit tillbaka och blev inlagd 3 dagar.

Undrar om hon ångrar att hon inte gav kroppen 4 timmar att återställa sig i stället för att få 3 hela semesterdagar förstörda? Måtte det varit ett bra party hon var på, värd 3 dagar på sjukhuset.

Varje vecka kommer det in mängder av turister till sjukhusen pga uttorkning. Så vad lär vi oss av detta om vi inte vill tillbringa flera dagar av semestern på sjukhuset?

Drick vatten, litervis med vatten och lite mer vatten på det. Drick även när du inte är törstig. Å ta det lugnt med alkoholen.

God morgon!

This entry was posted in Tokigt, Roligt & Knäppt. Bookmark the permalink.

8 Responses to 4 timmar för att vårda hälsan finns det inte tid för

 1. Hebbe says:

  Mors,,Jag har ingen Signe i min krets…
  Den danskan verkade vara mer än lovligt dum,,men hon kanske fattar det nu efteråt..Här kryper hösten allt närmare,hoppas den blir bättre än vad sommaren var..Haé Kram.

 2. Veiken says:

  SVAR: Din mammas vägtullar ÄR den trängselskatt jag skriver om! Se till att hon tar fram papperet och skriver på tillsammans med några grannar!
  Det är ett fullständigt vansinne med trängselskatten och hur den är utformad! 🙁

 3. Ama de casa says:

  Här går det MASSOR av vatten såhär års. Fast igår gick det lite alkohol med 😉

  Gomorron!

 4. Pia F says:

  Tänk att människor aldrig lär sig.

 5. Tess says:

  När jag är utomlands brukar jag faktiskt alltid ta en Resorb innan vi går ner till stranden eller stan för den delen med. Så har man lite extra ”skydd”. Och litervis med vatten går det åt under dagarna med, såklart! Lite limonata slinker också ner, blev beroende av det förra gången jag var i Alanya.. 🙂 Förstår inte varför folk inte tänker mer på att få i sig mycket vätska.. Det är A och O för min del iaf. Godnatt! 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   God morgon!
   Folk tycker inte dom behöver dricka för dom är inte törstiga och så länge man badar känner man inte av hur varmt det är och hur mycket kroppen torkar ut. Sen tycker dom att ett gäng öl på stranden räcker väl, det är ju massa vätska 😉
   Mmm Limonata finns ständigt i vår kyl. Älskar det men måste alltid blanda det med lite vatten annars tycker jag det blir så starkt och svider i halsen men det är så fräscht och gott.
   Ha en bra dag!

Kommentera