Till alla elever

Till alla barn och ungdomar som återvänder till skolan: Om du ser någon som kämpar för att få vänner eller blir mobbad för att de inte har så många vänner eller för att man är blyg eller inte klädd i de mest coola kläderna, vänligen ställ upp. Säg hej eller åtminstone le mot dem i korridoren eller på skolgården. Du vet inte hur denna personen har det utanför skolan. Din godhet kan göra stor skillnad i någons liv! Vänligen kopiera detta för att stoppa mobbning…

Texten läste jag nyss både hos Sita och Veiken. Ett viktigt budskap värt att sprida.

Mobbing är hemskt och inget barn, ungdom eller vuxen heller för den delen ska behöva utstå något sådant. Det är inte den som mobbas som det är något fel på utan den som mobbar. Det är den som mobbar som är den osäkra och den med dåligt självförtroende. Det är den som mobbar som ger sig på andra för att ofta trycka undan sin egen osäkerhet och dåliga självkänsla.

Var snälla mot varandra och hjälp i stället för stjälp!

This entry was posted in Allt & Inget. Bookmark the permalink.

4 Responses to Till alla elever

 1. Gilla says:

  Jag läste Veikens inlägg i går och Siitas alldeles nyss. Men jag har aldrig varit med om mobbing. Det ordet fanns inte ens på min tid i skolan. Så det är ju hemskt att höra folk berätta om hur de har råkat ut. Det är jättebra att även du reagerar. Kanske det kan vara till nytta att man slutar att mobba. Du beskrev mobbingens offer väldigt bra.

  Man har tagit upp problemet i TV4as morgonprogram i flera dagar nu. Till och med Carolina Clüft blev mobbad i skolan, men det vände hon på det viset att hon tränade mer än de andra och vart ledde det?

  Sv: Tack för att du tyckte att jag hade gjort en bra Fototriss.

  Kram/Gilla

 2. Ama de casa says:

  Ett mycket bra budskap!

 3. Ama de casa says:

  sv: Jo, Dallas sänds på tv4play. Vi har inga andra svenska tv-kanaler än dom som finns på webben. Jag har dessutom gått med i premium så man slipper reklamen (och kan se ”gamla” program). Det är jättebra och värt dom 79 kr per månad som jag betalar för det.

 4. Carro says:

  Ett bra uppmuntran som de försöker att sprida. Sett den här och var på facebook också. Den riktar sig till barn och ungdomar, men borde även rikta sig till vuxna. Särskilt på stora arbetsplatser. Det finns många medarbetare som skulle bli väldigt glada om fler personer hälsade vänligt på dem. Det kostar ju liksom inget att le, säga hej, önska någon en trevlig helg. Jag förstår inte varför folk ska vara så snåla med så basala ting…

Kommentera