Naffsande fiskar

Idag på stranden frågar Katrin mig om jag märkt att det finns fiskar i vattnet som naffsar och småbits.

Hm? Jag berättade om det som hände mig dom senaste gångerna vi var på stranden men att jag då trott det var små stenar som hela tiden kom emot mitt sår på foten.

Då berättade hon att hon blivit biten på benen, inte så att det gör ont utan känns mer obehagligt och att det är något där. En engelska som var där med dom höll på att bli tokig på fiskarna som var på henne hela tiden.

Fick ju också några kommentarer här på bloggen där flera av er blivit bitna av små fiskar när ni badat här.

Aldrig under alla dessa år jag varit och bott här har jag innan varit med om detta förrän nu och att man hör samma sak av flera.

Å inte verkar dom hålla till på bara vissa delar av stranden (havet) utan överallt utmed hela Kleopatra sidan. Katrin och dom hade varit ända borta på Caretta och ni som varit i Alanya vet att det ligger borta vid Havanna och Palm Beach, helt i andra änden mot 0an, närmast berget där vi brukar vara.

Så ni badar inte säkert någonstans *mooahhhaaaa*…

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus. Bookmark the permalink.

12 Responses to Naffsande fiskar

 1. Veiken says:

  Ta och fånga in en massa fiskar och öppna ett fiskmassageinstitut! 🙂 Du kommer att tjäna storkovan på det! 🙂

 2. Veiken says:

  Glömde: Hjortarna vi var och tittade på är inte i något hägn, utan lever helt i frihet! 🙂

 3. Gilla says:

  Det är väl bara att tacka och ta emot. På salonger, finns det ju såna fiskar som knaprar bort dina förhårdnader mot betalning. (Till ägaren förstås) ;-D

  Kram/Gilla

 4. Floyd says:

  Var i Thailand för något år sedan och där var fullt med sådana små jävlar till fiskar,var ganska gulligt när man vant sig,tänk att de var så tama/fräcka/ sugna på Erni att de vågade sig så nära.
  Är det ett nytt fenomen på Kleopatra?
  Ang.värmen så var det 32 grader igår i södra Svedala,det kändes som om värmen tryckte ner en i sandalerna man orkade precis ingenting,jag fick släpa upp vår grävling till poolen för att han skulle få lite svalka.
  Får man önska?
  Isf vill jag gärna läsa om roliga/tokiga turister som du springer på i din vardag.
  Ernie

  • Sand mellan tårna says:

   Dom kanske har flyttat från Thailand och hit 🙂 Konstiga är att man ser ju dom inte. Varje gång jag känt ett nafs har jag försökt se vad det är men inte den minsta lilla fisk har jag sett. Tycker man borde se små stim men nope. Aja, det gör som sagt inte ont och dom är ju helt ofarliga (tror jag), blir ju inga märken eller så.
   Jo jag har sett på de svenska nyheterna att ni haft riktigt varmt på flera ställen i landet. Tänk då på oss stackare som har dom graderna + 5-6 till.
   Tokiga turister…ser och hör ju nåt varje dag. Ska se vad jag kan göra… 🙂

 5. Micke says:

  Låter som hungriga fiskar. 🙂
  sv:
  Tack så mycket! Kändes bra idag, men nu är jag TRÖTT!!! :-O

 6. Fia says:

  Dom jag märkt av har varit på östra stranden. Och det har pågått i flera år. Gör ju som sagt inte ont men det är obehagligt. Men det blir ju gympa samtidigt när jag hela tiden sprattlar med benen. 🙂

  • Sand mellan tårna says:

   Jaha så dom håller till där också. Ingen badar säkert 😉
   Haha sant, bra motion för benen 🙂

 7. Fenixmona says:

  Jag har varit med om detta ett år av alla de gånger som jag varit i Side och då var det extremt varmt i vattnet…Kanske vattnet måste ha en viss temperatur innan dessa fiskar tycker upp?! Kramiz

 8. Ama de casa says:

  Dom hade såna i Grekland också. Anders gillade det. Inte jag….

 9. Michelle says:

  Jag har heller aldrig markt av dessa fiskar under alla ar (och vill helst inte marka dem i fortsattningen heller…). Men nagra kompisar var nere för nagon vecka sedan och tjejen hade ett sar pa halen som precis höll pa att laka och fiskarna kom och bet av hela skorpan, sa istallet för skorpan fick hon nu ett hal i halen!!! hahaha…

  • Sand mellan tårna says:

   Hahaha nä men fy! Mig åt dom inte upp i alla fall. Knockade väl dom med mitt sparkande 😉 Idag fanns det dock inga vad jag märkte.

Kommentera