Bra skrubb

Idag har vi varit på välbehövligt hamam med Joanne och Şenay. Gillar normalt inte att gå denna tiden på året då det oftast är mycket folk och det blir gärna löpande bandet men vi hade tur. Var nästan inget folk där alls idag och vi fick super service.

Blev skrubbad så jag trodde jag skulle bli skinnflådd, skummad så hela jag bubblade och masserad så kroppen känns som överkokt spagetti. Även barnen blev ompysslade med både skumtvätt och massage.

Här får Alex massage av Yildiz som är en av dom bästa.

Hamam är det bästa som finns. Man känner sig som en ny människa efter ett hamambesök. Len som en babyrumpa på huden och helt avslappnad.

Med tanke på hur billigt det är är det en lyx man kan unna sig ganska ofta och vi försöker gå 1 gång i månaden. Nu har vi inte varit där sen i början på juni då vi varit ute och flängt precis som Joanne och Şenay varit.

Hinner man inte eller inte har möjlighet att gå på hamam kan man ju skrubba hemma. Finns ju en uppsjö av bodyscrub på marknaden men något som är suveränt att skrubba med är bikarbonat.

Här finns det att köpa i små påsar, ligger 4-5 i en förpackning. Perfekt för ormskinnet på smalbenen eller torra armbågar och flagnande näsa mm mm.

This entry was posted in Lyxhustruliv. Bookmark the permalink.

13 Responses to Bra skrubb

 1. Sita says:

  Jag saknar hamam. Men här finns inget sådant. Bikarbonat använder jag i tandkrämen gör tänderna vitare. Mina är så mörka efter all rökning o kaffe. Kramar

 2. Pia F says:

  Håller med dig, hamam är ljuvligt.
  Kanon tips, ska prova.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja det är så skönt!
   Testa och låt mig veta vad du tyckte. Obs! Ta inte i för hårt om du skrubbar ansiktet 🙂

 3. Ama de casa says:

  Jag tycker det verkar som dom tar i alldeles för mycket många gånger… Men jag har å andra sidan aldrig testat, så det är helt klart en förutfattad mening från min sida 🙂

  sv: Hunden ser faktiskt inte alltför olycklig ut. Han är bara på baren en stund, ägaren och alltid på morgonen när det inte är så varmt och solen inte har kommit fram där. Han sitter snällt och väntar utan att gny eller så.

 4. Gilla says:

  Hamam har jag också varit med om nere i Alanya. Men det var ju många år sen. Jag har för mig att jag har berättat det här förut. Vi var då på Mimoza Hamam. Jag hade för mig att det hette Victoria, men jag kollade i min gamla dagbok från den gången nu. Det var så flott där och vi blev verkligen rena efter behandlingen.

  Karbonat är väl inte detsamma som bikarbonat? Det har jag tipsat om i min blogg, att man kan använda när tänderna har blivit gula efter att ha rökt, druckit kaffe eller te. Det hjälper faktiskt.

  Kram/Gilla

 5. Gilla says:

  Sv: Jag får väl tacka och bocka och buga för komplimangen. Jag brukar göra så att jag blandar tandkrämen med bikarbonaten och har det i en burk med lock. När vi borstar tänderna, så tar vi en lagom klick på tandborsten och borstar tänderna. Men man ska ju inte spotta ut, för då tar varken tandkrämen eller bikarbonaten. Våra tänder har i alla fall blivit något vitare. Vi har ju fått gulare tänder med åldern också och har inte märkt av nåt slitage.

  Kram/Gilla

 6. Roggan says:

  Det verkar inte helt fel. Man får kanske nästan nytt skinn på kroppen. Kram

 7. Micke says:

  Härligt! 🙂
  sv:
  Ja, kvällar och morgnar är rätt sköna och dagarna är mindre behagliga. Läge för att införa siesta även här hemma…? 😉

 8. Fenixmona says:

  Vilket bra tips! Det ska jag prova! Låg i blöt i badkaret igår och skrapade av ormskinn med saxen…det är inte lika behagligt men effektivt! I år har jag blivit fruktansvärd torr, hade nästan läderhud! Kramiz

 9. vivi says:

  Vi kommer til Alanya i september, og vil veldig gjerne ta hamam. Hvilket hamam vil du anbefale oss å gå til? Tusen takk for hjelpen 🙂

  Gleder oss masse!

Kommentera