Små havsmonster???

Jag har ett litet skavsår på ovansidan foten. Precis där banden på flip flop sandaler går.

När vi var på stranden med Joanne och Şenay tidigare i veckan var det nåt som hela tiden kom emot det där såret när vi badade. Såret är nästan läkt och det gör inte ont men ändå känns det när något kommer emot. Varje gång vi badade var det nåt som kom emot såret. Jag trodde hela tiden det var små stenar som yr upp i vågorna. Är det stora vågor kan man ju få sig en smäll på fötterna av större stenar men det var bara på vänster foten där såret är som det kom. Till slut blev jag knäpp på det och stod på ett ben i vattnet och då var det lugnt. Kom inget på varken vänster eller höger fot.

Idag händer samma sak igen. Varenda gång jag badade och stod med foten på botten så kom något emot såret. Aldrig på höger fot, bara vänster. Rätt vad det är skriker Joanne till och flyger upp ur vattnet. Då hade hon känt något som typ bet till på ena vaden.

Det simmar ju små fiskar man kan se men dom är ju så små och bits knappast. Fattar inte vad det kan vara som va på mitt sår hela tiden men bara när jag stod med foten på botten. Låg jag och flöt eller bara stod på höger fot var det lugnt. Jag tror ju inte vi har så där jätte många havsmonster här utan jag tror det är små stenar som kommit emot och att jag känner av det mer just för att det är ett sår där men hela tiden och varje gång jag badar och vad som dök på Joanne har vi ingen aning om. Man blir ju smått knäpp och nojig till slut.

Jag sa till Joanne att det kanske är någon som tröttnat på sitt Fish Spa (det poppar upp sådana överallt här nu) och släppt ut fiskarna i havet.

De här två havsmonstren roade sig halva dan i vattnet med att dyka efter fiskar och halva dan med att hacka på en sten. De var arkeologer sa dom.

This entry was posted in Strandliv/Poolbad/Lek & Bus, Svenskträffar/Vänner. Bookmark the permalink.

16 Responses to Små havsmonster???

 1. Ama de casa says:

  Jag tycker det är läskigt när det är saker i vattnet som ”attackerar”. En gång nöp en krabba (tror jag) mig i tån. Jag drog upp fötterna och skrek till Anders att han fick komma och bära iland mig. Han vägrade… Så när jag såg ut som ett russin så var det bara att sätta ner fötterna och gå iland. Jag överlevde! 😀

 2. Roggan says:

  Visst är det kusligt ibland när man går ut i vattnet, det kan ju vara små hajar där. Kram

 3. Aurora says:

  Fy sjutton. Något som gillar blodsmaken? Kram

 4. Micke says:

  Små havsmonster växer upp och blir stora havsmonster. 😉
  sv:
  Jodå, jag har nytt på gång. 🙂

 5. Fenixmona says:

  Kan ju var sådan där små ”sugfiskar” minns inte vad de heter, men de kommer gärna när det blir varmt i vattnet. Fiskarna på fiskspan är sötvattensfiskar, Gura Ruffa, Fast jag trodde som du att det var samma fiskarna men fick reda på av en tjej i Side att det inte är samma. Kramiz

 6. Shevil says:

  Vi råkade också ut för småfisk som ville bitas i Bodrum nyligen, för första gången, skumt…

  • Sand mellan tårna says:

   Aha! Har aldrig varit med om det innan men det finns kanske små rackare då som bits. Som tur är gör det ju inte ont, mest obehagligt.

 7. Fia says:

  Jag blir alltid ”attackerad” av småfiskar på ben och fötter när vi badar i vattnet i Alanya. Det är läskigt. Kan aldrig stå still utan måste sprattla med benen hela tiden. =)

  • Sand mellan tårna says:

   Skumt att jag aldrig varit med om det innan. Blev bara irriterad på stenarna som jag trodde det var som hela tiden tvunget skulle komma emot just där 😉 Men då är det små fiskar alltså.

 8. Jessica says:

  Det är små fiskar som biter. Spec på sår. Jag blev biten på hälen flera gånger för att jag hade skavsår där.
  Fiskarna är så små så dom ser man knappt. Men bränner till när dom biter.

 9. Irene Alsterberg says:

  Var i Alanya vecka 39 och badade både på Östra stranden och Cleopatrastanden och där var det fiskar som tog en hudbit på varje fot, 8 mm. Det blev små sår som varade och nu har det gått 5 dagar och det är fortfarande inte läkt. Jag hade inte något sår på någon fot tidigare. Är det någon som vet vad detta är för fiskar?

  • Sand mellan tårna says:

   Oj! Att dom tar bort en hudbit har jag inte varit med om. Bara att dom nafsar och gärna där man redan har ett litet sår (räcker med ett myggbett) men annars också är dom på och nafsar. Vet inte alls vad det är för fiskar men dom är kvar för dom var på mig sist vi var på stranden i söndags. Ska nog forska vidare i vad det kan vara för fiskar. Hoppas dina sår läker snart. Inotyolsalva (finns på apoteket) är toppen att smörja på sår. Snabbar på läkningen och är vattenavstötande.

   • Irene says:

    Hej! Det har blivit sårskorpor på båda fötterna. Har en kompis som varit i Alayna många gånger och han har aldrig upplevt detta tidigare. Har läst om fiskar som heter Gura Ruffa, men vet inte säkert om det är dessa.

    • Sand mellan tårna says:

     Jag har heller aldrig under alla mina år här i Turkiet varit med om detta. I år är det extremt många, inte bara här utan utmed hela Turkiets kust, läst att det även är i Grekland och Spanien.
     Det är inte Gurra Ruffa fiskar. Det är dom man har i fishspa och dom lever inte i saltvatten. Kommer från nån sötvattensjö här i Turkiet.
     Har frågat massor om nån vet vad det är för fiskar men inget vet, alla har bara råkat ut för dom. Några har precis som du fått sår som är svårläkta. Vi har bestämt att det är pirayor 😉

Kommentera