1 månad

Idag är det 1 månad kvar av sommarlovet här. Igår var vi ute på Alex skola med Katrin och Maya då Maya ev kommer börja där nästa år.

Skolan var i full förberedelse inför skolstarten. Det målades, fixades och donades. Alla böcker inför läsåret kom igår så snart får vi väl ett sms att vi kan komma ut och hämta dom.

Vi gick runt på skolan så Katrin och Maya fick se sig om. Skolan har sommarskola i olika ämnen, bl a engelska och turkiska. Turkiska för utländska barn som ska börja på skolan och vi besökte det klassrummet. 7 barn med olika nationaliteter satt där varav 2 svenska barn i 10-11 års åldern som ska börja på skolan.

Som sagt, 1 månads sommarlov kvar som vi ska njuta av till max.

God morgon från ett soligt och fint Alanya.

This entry was posted in Alex skola. Bookmark the permalink.

13 Responses to 1 månad

 1. Aurora says:

  Även jag kan säga God morgon från ett soligt Jönköping. Men jag vet att regnet är på G. Kram

 2. yvonne arvidsson says:

  God morgon från ett soldisigt Göteborg/Lindome, men hoppas på en lika härlig dag som i går. På måndag startar skolan här, så njut av ett underbart lov. Kram 😉

  • Sand mellan tårna says:

   God morgon!
   Såg på nyheterna igår att det ska bli riktigt fint väder i Sverige närmaste dagarna. Ja, nu är det skolstart i Sverige. Höstlovet kommer lagom till dom börjar här 😉 Nästan i alla fall.
   Ha en bra dag, kram!

 3. Gilla says:

  Tänk så lätt det kan vara att luras. Baloo däremot älskar att bli kliad på magen. Han lägger sej på rygg och bara njuter.

  Sv: Vi kommer med all säkerhet att kunna göra av med de 50 kronorna på IKEA också.

  Maten var lite turkiskt/grekiskt influrerad och var jättegod. Han brukar göra den röran för min skull.

  Kram/Gilla

 4. Ama de casa says:

  Gomorron från ett smådisigt Spanien 🙂

 5. Veiken says:

  Oj, en hel månad kvar på lovet. Det är inte dåligt! 🙂
  Här kör vi Göteborgskalaset i parti och minut!
  Det är som vanligt ett fantastiskt väder när det på går! 🙂

 6. Carro says:

  Vad spännande med skolstart snart och kul för Maya att få tjuvkika lite redan nu 🙂
  Vi tänker nog ta en resa till Alanya på senhösten för att kolla på lägenheter. Euron ligger ju så himla bra nu och med den utbyggda flygplatsen… Blir helt klart extra inspirerad när jag läser din blogg 🙂

  Ha en fin fredag!

 7. Mamma says:

  Vill bara önska er en riktigt mysig helg!
  Puss o Kram!

 8. Karina says:

  Hej. Vi planerer att flytta till Alanya. Jag skulle höra om du kan rekommendera din skola? Och kan du säga hur mycket det kostar per barn? (Jeg har hört att privata skolor i Alanya skulle bli extremt dyrt)

  • Sand mellan tårna says:

   Hej!

   Förstå måste jag säga att du har ett mycket fint namn med mycket fin stavning 😀

   Vi är mycket nöjda med sonens skola och han trivs toppen bra där. Priserna varierar lite beroende på vilken skola det är men mellan 40-5000 sek per läsår. Då är det lite olika som ingår. På sonens skola är priset för detta läsåret runt 15000 lira. Då ingår 3 mål mat (frukost, lunch, mellanmål), busservice, en del av det går till utflykter och studiebesök samt undervisningen såklart. Uniformer, böcker och annat skolmaterial får man köpa till. Priset beror också lite på när man betalar. Ju tidigare man betalar inför nästa läsår desto högre rabatt får man sen blir det lägre rabatt ju närmre skolstart man betalar. Rabatten gäller bara om man betalar kontant. Betalar man månadsvis gäller inte rabatten. Hoppas mina svar var till lite hjälp. Har du fler frågor och funderingar får du gärna maila mig på sandmellantarna@live.com

 9. Karina says:

  Hej igen.
  Det är det enda råtta sättet att stava namnet 🙂 Tak for svaret! Jeg verkar 15.000 TL per år är mycket pengar – men det är en investering i fremtiden.

  • Sand mellan tårna says:

   Ja, man får se det så. Som en investering för framtiden och förhoppningsvis slutar barnen inte som sopåkare 😉 även om sådana också behövs 🙂

Kommentera