Släkten är värst

Det finns nog inte en enda släkting vare sig på min sida eller Hasans sida som jag avskyr mer än en kusin eller rättare sagt hans fru. Kusinen är ok, likaså barnen, i alla fall den yngsta. Den äldsta (14 år) är bara en liten skit.

Kusinen jobbar som chaufför åt Hasan och varje sommar kommer fru och barn hit och hälsar på. Dom bor annars i Malatya. Två gånger innan har dom lånat vår lägenhet när vi bodde i borgen och jag och Alex var i Sverige. Efter gång nr 2 fick jag ett utbrott värre än ett vulkanutbrott efter deras vistelse hos oss. Allt var flyttat och inte en pryl fanns på sina platser, Alex leksaker var sönder, skafferi helt länsat, saker försvunna…

Aldrig mer att dom får låna vår lgh sa både jag och Hasan men så är ju Hasan för snäll ibland och har svårt att säga nej så han lät dom låna denna lgh nu för ett tag sedan. När han berättade det i telefon skrek jag rakt ut…neeeeeej!!!! Han sa att dom ska inte stanna länge och han har sagt att allt ska se ut som det gjorde när dom kom den dan dom lämnat lgh.

Gjorde det det då när vi kom hem igår??? Nej, självfallet inte!

Våra köksskåp är en katastrof, likaså min garderob där allt är omflyttat, det finns inte ett riskorn kvar, inte en pastabit, inga cornflakes, inga cocopops, inget salt och andra kryddor, tvättmedlet är helt slut, likaså allt rengöringsmedel, det finns 2 disktabletter till diskmaskinen kvar, diskmedlet är slut, toarent, 1/2 toarulle finns kvar, kökspappret är slut, disktrasorna borta, dammtrasorna borta, schampo,duschtvål, balsam lyser med sin frånvaro, både vårt och Alex. T om Alex svenska godis mamma hade med ner är slut. Haribo nappar och han hade 2 stora påsar från taxfree men att det är uppätet gör mig inte så arg då jag vet att det innehåller gelatin och från vad vet alla vi i Sverige. Alex kommer inte vara sen att tala om detta för dom *hehehe*.

Diskbänken var belamrad med saker och jag är sån som vill ha kliniskt rent på diskbänken, det ska inte stå burkar och annat framme. En vattenkokare och knivställ that´s it. Alla bestick i lådorna ligger huller om buller. I badrummet har vi en hylla för duschbadlakan och handdukar, bara vita. Strandbadlakan lägger jag i garderoben. Även där är jag petig, det ska ligga snyggt vikt och bara dessa vita. Nu ligger handdukar och badlakan slarvigt ihop vikt och blandat dusch och strandbadlakan.

I sovrummet i garderoben har jag en hylla för sängkläder men hittade jag dom använda sängkläderna där? Of cource not! Där fanns förklaringen till varför mina kläder låg huller om buller, sängkläderna hade hamnat där.

Bäddat rent i vår säng hade dom gjort, likaså i Alex. Det är ju bra men tanken slog tydligen inte frun att vi vill inte ha spiderman och fotbollspåslakan i vår säng utan dom är till för Alex säng. Vi har ”vuxenpåslakan” till vår säng, flera omgångar så hon kan inte missat att det fanns.

Alex saker på hans rum är undan plockade men i en enda röra, saker bara inslängda i bokhyllan, i sänglådan ser det ut som en bomb slagit ner. Har inte kollat så noga än hur mycket som gått sönder.

På balkongen ligger en hög med kattsand i ena hörnet????? Trots ihärdigt funderande kan jag inte komma på tanken bakom det.

På tv bänken har jag några böcker som prydnad, dom låg undanstoppade?!?

Kan fortsätta rabbla saker som är fel efter att dom bott här men jag blir bara irriterad. Asså, hur svårt kan det vara att lämna ett hem så som det såg ut när man kom???? Å varför plocka undan 2 böcker från en tv bänk???

Lånar man någons hem är man ju, i alla fall dom flesta försiktiga och verkligen ser till att inte röra om för mycket. Tar man matvaror och annat ser man till att det finns nytt tills ägaren kommer hem. Eller????

Enda svaret till att dom gör så här är att dom är hjärndöda!! Det är väl vanligt att man gör så här kanske och kanske är det ok hos andra men inte hos mig! Aldrig aldrig aldrig mer kommer dom få låna vår lgh. Det sa även Hasan nu men det sa han ju sist med men när han såg min blick och hörde hur jag ångade på kommer han nog inte låta dom bo här mer.

Ska sätta mig och skriva en lång lista på vad som behövs handlas och sticka under näsan på dom.

This entry was posted in Inte alltid roligt. Bookmark the permalink.

21 Responses to Släkten är värst

 1. Anna Adanir says:

  Jag skulle ha exploderat!!! Grrrrrrrrr
  Jag förstår inte mig på vissa turkar hur dom kan bete sig, de här var ju bara för mycket!!!
  Sen när man tittar på bilder när dom har lägenheter till salu, hur fräscha är toan och kök på dom bilderna, vissa är för bedrövliga, städas inte innan försäljning!!

  Hoppas du får en bra dag trots allt! Kram

 2. Sita says:

  Fy vilken familj. Klart man ska handla det man tar. O även vara försiktig. Hoppas Hasan håller det han lovat denna gången. Kram

 3. Lena says:

  Jag känner nästan av här i Svea hur arg du är! Och jag kan inte säga annat än att jag har den största förstålelse för dig. Utnyttjande av högsta grad av dessa människor!
  Hoppas att det annars känns bra att vara hemma igen ! Hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Känns jätte bra att vara hemma bara jag slipper se släkten 😉 Mer hjärndöda människor får man ju leta efter.

 4. Maria Settergren says:

  Stackare! Det svenska talesättet ”Egen härd är guld värd” eller ”Mitt hem är min borg” är inte lätt att exportera till en orientalisk familjekultur. Om du skäller ut dem har det väl inte så stor effekt som om Hassan gör det. Du får elda honom. Ingen rolig hemkomst, men snart är det glömt och då fredagsfikar vi och har oss igen. Jag kommer inte förrän sent i höst. Men du har alla andra goa Alanyatjejer att hänga med. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Hasan kan skälla på grabbarna men i vissa lägen som att han skulle göra det nu går bort. Det biter mer om jag gör det men att gapa och skrika funkar inte bra. Vet precis vad jag ska göra 😀
   Fredagsfika ser jag fram emot om nån månad eller så. För varmt för min del än så länge för att fika.
   Ses när du kommer i höst 🙂
   Kram!

 5. Anette Englund says:

  Usch & fy, förstår din ilska, själv hade jag blivit skogstokig.
  Om man får låna någons annans hem, lämnar man väl det som det var när man kom dit ?!
  Tråkigt start att komma ”hem” till =(

  Du får be Hasan dra det på ”kusinens” lön för att DU får städa efter dem ;0)

  Hoppas annars det var skönt att komma hem till Alanya.
  Soliga hälsningar fr Kristinehamn/ Anette

  • Sand mellan tårna says:

   Det var hyfsat bra städat så det kan jag inte klaga på men jag fick ju börja ställa allt i ordning innan jag kunde börja packa upp väskorna och massa rentvättade kläder som ju var snällt av dom (henne) att tvätta låg bara i en hög. Inte ihopvikt alls. Hur skrynkligt blir inte det och jag är allergisk mot strykjärnet 😉 så det är bara att tvätta om allt *suck*
   Kram Kram!

 6. Fyyy va irriterande, hade exploderat!! Dom måste verkligen vara hjärndöd för så gör man inte!

 7. Rebecka says:

  Åh, detta har hänt mig också!!
  Bara av att läsa ditt inlägg blir jag irriterad igen!!
  Fattar liksom inte vad vissa tänker med…

 8. Novalee says:

  Ojojoj, blir helt slut. Vad hände med vanligt folkvett. Ha en fin dag.

 9. Roggan says:

  Vad är det för knas-familj, kan bara hålla med dig att de måste vara hjärndöda. Förstår att du inte vill ha dit dem något mer. Kram

 10. Catarina says:

  Finner inga ord för detta…. det är bara såååå………
  Jag hade blivit fullkomligt vansinnigt skogstokig!!!!!!!!!!!!! Och bara att läsa om det får mig att känna att jag skulle ALDRIG NÅGONSIN låna eller hyra ut mitt hem till NÅGON!!!

  Nåja, välkomna hem i alla fall, vi ses imorgon 🙂 Kram!

  • Sand mellan tårna says:

   Typ så och lite mer irriterad blev jag. Har gått och muttrat hela tiden jag plockat och fixat. Bara jag och Slash hemma sedan imorse och Slash håller med mig fullt ut 😀
   Ses imorn 🙂

 11. Pia F says:

  Förstår din ilska. Hade blivit vansinig om jag kommit hem och mitt hem var upp och nervänt + allt annat du beskrev. nej skriv den där listan och se till att de handlar hem de som de har använt, sen var det ett bra förslag att dra från kusinens lön. Jag tror jag hade hotat Hasan med att flytta hem om släkten bar sig åt på detta vis. Skadestånd!!!!!!!

  • Sand mellan tårna says:

   Ja man blir ju mörkrädd när man ser hur dom beter sig i en annans hem.
   Haha jaaaa, skadestånd 😀

 12. Zandra says:

  haha vill mer än gärna veta vad dom svarar när dom få veta vad det är i godiset

 13. Anna Karlsson says:

  Ja vad ska man saga??

  Har en svensk kompıs har ı Alanya, hon aker hem tıll SV nu ı 6 veckor och hon har packat undan allt som hon vıll behalla, satt hanglas pa skap gömt sına och sın dotters klader som de ınte ska ha med sıg, köket ar ganska tomt!! Nagra vaskor med grejer ar har hos oss!

  Hennes mans brors famılj kommer 1 vecka nar hon ar borta vılket ınnebar att allt försvınner om hon ınte haller koll!! Hennes man ar super snall och som andra turkar sager han ınte nej!

  Ibland nar de varıt dar nar aven hon varıt hemma far hon kolla deras vaskor ınnan de aker för de plockar alltıd med sıg ngt!!! Jag hade blıvıt tokıg!!! Tur ar ju att de ınte kommer sa ofta, hans mamma tycker att hon ar lıte för snal, som ınte kan ge bort alla sına saker och klader, hennes mamma köper ju anda nya klader at dem nar de ar ı SV sager de!!!

  Hoppas att era slaktınga mar dalıgt nar de har atıt godıset!!!

  Valkommen hem!

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂
   Hade jag vet att dom skulle komma hade det först blivit a big no no men skulle dom ändå fått låna vår lgh hade jag gjort exakt samma. Jag hade plockat undan hur mycket som helst. Hellre slängt mat än gett dom 😉 Bara så dom skulle få köpa nytt.

 14. Selda says:

  Jag har en gissning angående kattsanden i balkongen. Slash fick säkert inte komma in i lgh, utan fick bo i balkongen under tiden de bodde hos er! Och så okunniga som de är hällde de bara kattsanden i ett hörn så att han skulle få uträtta sina begär.. typisk turkisk inställning mot husdjur tyvärr

  • Sand mellan tårna says:

   Ja men faktiskt skulle det kunna vara så men det finns bevis på att Slash fått vara inne. Jag har aldrig sett en så sprängfylld dammsugarpåse full av katthår. Trodde den skulle explodera för bytte till en ny gjorde hon inte och det är väl det enda dom inte gjort slut på så är det dammsugarpåsarna 😉

Kommentera