Stranden vs Poolen?!

Vi hade lika nära att gå till stranden som till poolen. Stranden såg fin ut och jag frågar Alex…

– Ska vi ta stranden en dag?

– Njäää, varför det? Det är ju samma hav som hemma!

– Jo men det hade väl varit kul att vara på stranden här nån dag också.

– Njäää, vi badar ju i samma vatten hemma varje dag.

– Jo men vi kan väl gå ner en liten sväng?

– Ja ok då, en liten sväng då men sen går vi till poolen.

Sagt och gjort, en dag lägger vi handdukarna vid poolen. Man var tvungen att hänga på grindarna när poolen öppnade vid 9 och rusa in och ta platser för att få solstolar sen kunde man gå och äta frukost. Då Alex bodde i poolen behövdes ingen solstol till honom så vi tog hans handduk med oss och gick ner på stranden.

Hotellet hade en privat strand.

Stranden var bred och fin, lite mer grovkornig sand än vad det är på Kleopatrasidan i Alanya.

Tidig morgon så inte så mycket folk har kommit ner än.

Hotellet hade solstolar men det såg alltid tomt ut på dom och när vi kom ner förstod vi varför. 4 rader av solsängar fanns och man betalade pris för vilken rad man ville ligga på. Rad 1, närmast vattnet som ändå inte var nära vattnet då stolarna låg långt upp kostade 13 euro för 2 sängar och 1 parasoll. Sen blev det nån euro billigare för varje rad bakåt. Hutlösa priser!

Å här ser vi Etna igen.

Vattnet var klart och fint och inga vågor när vi var nere annars såg vi dagarna det blåste att det blev såna skojiga vågor, perfekta för madrassurf. Precis såna som det blir på Kleopatrasidan. Men inte ens dom vågorna lockade Alex att tillbringa mer tid än nödvändigt på stranden…

Ett dopp…

Och han konstaterade att det känns samma som hemma, vattnet är lika varmt, lika salt och så var det med det. 10-15 min strandliv blev det innan det bar tillbaka till poolen igen…

Så vi kan väl konstatera att poolen vann med hästlängder!

This entry was posted in Sicilien. Bookmark the permalink.

8 Responses to Stranden vs Poolen?!

 1. Fenixmona says:

  Klart att poolen var mer intressant…hihihi…Alex har ju fin strand hemma så då blir det det som inte är det vanliga som gäller förståss! Fruktansvärt dyra solstolar…hutlöst dyrt! Jag får säga som min pappa brukar säga: ”De vill inte sälja förstår jag”. Kramiz

 2. Sita says:

  God morgon. Jasså han har nog med havet hemma. Poolen lockar mera. Fina bilder men dyra solstolar. Kram

 3. Hebbe says:

  Mors,,130 euro sanslöst,,klart Alex föredrog poolen,havet har han ju hemma..fina bilder.Kramen.

 4. Aurora says:

  13 E för en solstol? Är de inte riktigt kloka. För mig brukar stranden vinna. Men där går gränsen . Kram

 5. Hebbe says:

  Oki,13 euro,,men fortfarande sanslöst..Kramen.

 6. Gilla says:

  Hej igen! Long time no seen! Vi har ju också varit på semester i tre veckor på Kos och sen har det nästan blivit så, att folk inte hittat tillbaka. Ni ser ju verkligen ut att ha haft en härlig semester också.

  Sv: Vi hoppas också få vara med om ett fint och roligt bröllop. Vi reser hem igen på onsdag.

  Ha det så gott. Vi har det bra.

  Kram/Gilla

 7. Lena says:

  Ser härligt ut vid havet……men jag vet när jag hade ”små”/unga barn så vann poolen hela tiden ! Fick köpslå för att få komma ner till havet! Vi var i Barcelona förra veckan där kostade två solstolar och ett parasoll 18 euro! Bara betala och njuta utav tusan…….! Men lite stressande var det på den stranden pga att det är så mycket ficktjuvar vilket är lite trist! Alla år i Alanya har vi lämnat sakerna på stranden hoppat i havet och jodå allt har varit kvar ! Hälsar Lena

  • Sand mellan tårna says:

   Å herre gud, 18 euro för 2 stolar och 1 parasoll. Då var det ju nästan billigt på Sicilien 😉 Nä, tacka vet jag priserna i Alanya 😀
   Trist med ficktjuvar, svårt att koppla av då. Hemma lämnar vi också grejorna och går ner och badar dock med ett öga mot sakerna men sen har oftast strandkillarna bra koll och hjälper turisterna att hålla koll på vad för folk som kommer.
   Ha det gott!

Kommentera