Dragit ut en tand

Förra året började vuxentänderna bredvid dom två längst fram komma upp. Han gick länge med dubbla tänder där. Båda var lösa och den vänstra ramlade ut efter ett tag. Den högra var lös men vägrade ramla ut och vips så satte den sig igen och gick inte ens att vicka på.

När vi var hos tandläkaren förra måndagen sa dom att dom drar ut den. Normalt sätt ”vittrar” den nya tanden sönder rötterna på mjölktanden och puttar bort den så den ramlar ut men här sitter den nya för långt bort för att kunna göra det så när det händer drar dom ut dom.

Idag har vi varit hos tandläkaren och gjort det och det gick strålande. Alex kände ingenting och sa bara Va?? Redan??? när tanden var utdragen. Gick på 10 minuter!

Så nu kan den nya komma fram och sätta sig rätt vilket tandläkaren garanterade att den kommer göra.

Inte konstigt den inte släppt då hela roten var kvar. På hans andra tänder han tappat har det bara varit jätte lite av roten kvar.

Så inatt kommer tandfen och hon kommer nog vara extra generös med tanke på att han fick dra ut den hos tandläkaren och hur fantastiskt duktig han var.

Biten han fick avslagen förra året på ena framtanden nere gör dom inget åt. Dels har han inte ont av det, dels är den inte skadad, inte vass och inte en stor bit så att börja bygga med plast är bara onödigt då det bara kommer lossa ändå då det måste byggas på uppifrån på en så ”tunn” tand.

This entry was posted in Alex, Sverige. Bookmark the permalink.

14 Responses to Dragit ut en tand

 1. Hebbe says:

  Hej Duktig kille,klart tandfe´n har spenderbyxan på sig..Grattis till att du har solen,den har jag inte hört talas om på ett par dar…Det ska bli bättre säger dom på radion,,fan tro´t..Haé Kram.

 2. Aurora says:

  Det var ovanligt att roten var hel. Nu blir det tandreglering av. En naturlig sådan. Tungan pressar på inifrån och läpparna utifrån och tanden ställer in sig i ledet. Kram

 3. Sita says:

  Oj sådan rot på mjölktand har jag aldrig sett. Kram

 4. eva says:

  Duktig kille som vanligt! En liten fråga har du varit i Marmaris isåfall vad tyckte du? Vet du hur
  priserna ligger där jämförelse mot Alanya? Bodrum är väl det dyraste av de ”vanliga” semester orterna har jag hört. Ska åka till Marmaris en vecka i juli. En fråga till haha vet du hur det är
  storleks mässigt mot Alanya? Förlåt för alla frågor på din semester. Hoppas ni har och får en fortsatt bra tid på er semester:) Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Hej Eva!
   Nej, jag har aldrig varit i Marmaris. Kan dock tänka mig att det är ungefär samma priser som i Alanya. Vet inte heller hur skillnaden är storleksmässigt men mindre än Alanya är det i alla fall, dock inte lika litet som Side. Bodrum är nog dyrast ja, det är dit den turkiska societeten åker.
   Önskar dig en riktigt trevlig resa!
   Kram!

   • Floyd. says:

    Ernie kan kanske hjälpa till!
    Marmaris är mer kompakt än Alanya närmare till allt.Stranden (ganska liten) var vi inte så förtjusta i men det går lokalbussar till Icmeler tar ca 5 min eller så går man ca 20-30 min beronde på vad man har för gångfläsk.
    Marinan har länge legat snäppet över Alanya i resturangmat men kanske det har jämnat ut sig,besvikna blir ni inte om ni inte är allt för ”seriösa” och endast går igång på morotsblast och jäst halm.
    Priserna är som i Alanya om du är Svennebanan.
    Missa inte en båt-tur,boka lokalt.Är jätte vackert.
    Marmaris är annars tillräckligt stort för att passa de flesta,traffiken något lugnare än Alanya (fastän de skärpt sig glädjande mycket 2012).
    Ni får det hur bra som helst.
    Mvh E.Floyd

 5. Ama de casa says:

  Här läste jag inte så noga. Har ju en stooor tandläkarskräck. Han var duktig Alex (tror jag).

  Gomorron!
  🙂

 6. Veiken says:

  Hoppas att tandfen är på ett riktigt gott humör när hon kommer. Det är en riktigt duktig liten man du har! 🙂

 7. Roggan says:

  Han är tuff Alex. Själv blir jag nervös några dagar innan jag ska till tandläkaren. Kram

 8. eva says:

  Tack för svaret. Har kollat runt lite på datan verkar va fint i Marmaris. Kram

 9. eva says:

  Tack igen jätte gulligt med hjälpen:) Tack till Emie Floyd med sin info jätte bra:)
  Hoppas du får en jäääätte bra resa med Alex och din mamma. Kul att ni åker alla. Kram

Kommentera