Temperaturskillnad

Då var vi i Göteborg. Kom igår vid lunch och det är så härligt att vara här trots gråväder och bara runt +15 grader.

Igår natt när vi åkte hemifrån 02.30 visade termometern på +30 grader. Äckligt varmt! På dan hade det tydligen varit +41 och det kändes. Ac apparaterna fick jobba hårt kan jag säga.

Resan gick bra även om det blev lite småstressigt. Hade sällskap av Kristin, Deniz och lilla Dilara. Sällskap är alltid trevligt.

På Antalya flygplats när vi checkat in ville Deniz äta så vi sätter oss på ett ställe och fikar, småpratar, går på toa och gör oss ingen brådska sen helt plötsligt står det boarding och vi fick skynda oss.

Framme i Istanbul hade vi 2 timmar på oss så vi går till utrikes, en bit att gå. Vi pratar om att det är ju så tidigt på morgonen så det kanske inte är så långa köer i passkontrollen men tsss, tji fick vi. Det är köer där dygnet runt och inga dåliga köer heller. Det flöt på bra och när vi kommit igenom passkontrollen och säkerhetskontrollen (en av många) var det bara att ta sig den långa vägen till gaten och boarda planet nästan direkt. Så ingen tid att strosa runt fanns. Hade Antalya planet varit försenat hade vi nog missat Göteborgsplanet så att man behöver minst 2 timmar är ett måste. Helst 3.

Flygningarna flöt på bra, Alex sov sig igenom nästan hela sista flygresan.

Frukost på flygning nr 1. Älskar Turkish Airlines, så bra mat och så fint upplagt.

Solen på väg att vakna.

Roade sig med nintendospel på första flygningen.

På väg att landa i Istanbul

Då det var 2 morgonflyg blev det 2 frukostar. Den första med macka och den andra med både varm och kall mat.

Landade i tid och perfekt tajming var att min yngsta ”Pariskusin” kom med flyg från Paris samtidigt som oss. Hon ska vara här 1 vecka då hon ska gå en konstkurs här i Göteborg.

Idag blir det ett tandläkarbesök för Alex och jag ska få tummarna ut och låsa upp min telefon så jag kan använda den med mitt svenska simkort.

God morgon!!

This entry was posted in Flyger & Far. Bookmark the permalink.

8 Responses to Temperaturskillnad

 1. Sita says:

  God morgon o välkomna till Svea riket. Så bra att alltgick bra.Just nu har jag +13 grader o mulet. Ska iväg på em o ficka med dom andra på stick Cafét. Kramar

 2. Ama de casa says:

  Istanbul? Jag tycker precis att det ser ut som Konstantinopel… 😉

  Skönt med lite svalare väder 🙂

  Gomorron!

 3. Åh nu sitter jag här avundsjuk igen!! Va härligt att vara hemma, kan tänka mig att din mamma är glad att ha er hemma. Hoppas ni får en härlig semester hemma i Sverige, ska bli kul att se vad ni hittar på! 🙂

 4. Veiken says:

  Härligt att vara på plats i skitvädret;)
  Vi kom hem från Norra Cypern förra lördagen och då var det fullständigt kaos på Istanbuls flygplats både på ut och hemresa. Ingen rolig flygplats, men Turkish är helt ok!
  Äntligen har du ett mejl från mig med en förklaring. Bara så att du vet! 🙂

 5. Lena says:

  Välkommen hem till sommar Sverige! Tycker att Turkiet kunde dela med sig av sin värme så det blev drägligt både där och här! Hälsar Lena

 6. yvonne.arvidsson says:

  Välkommen till härliga Göteborg,fast vädret inte är som i Alanya 😉 Hoppas ni får en underbar semester,och lite bättre väder än i dag.Ja,nu är det vår tur att åka till värmen i Alanya,ska bli skönt med semester. Ha det så bra,kram yvonne

  • Sand mellan tårna says:

   Tack 🙂 Både igår och idag skiner ju solen och även om det inte är nån värme direkt så är det skönt och så fint. Grönt och fint!

Kommentera