Svensk sjukvård *suck*

I onsdags sa Alex att han hade örsprång. Gav honom alvedon och avvaktade. Han mådde inte dåligt för övrigt. Ingen feber eller påverkad av det på annat sätt och det gjorde inte ont hela tiden. Med tanke på allt badande och jeepsafari turer tänkte jag att han nog fått vatten i örat som satt sig eller att vinden från safarin gjort det. Jag kan få så då och då.

När vi ska checka in i Antalya säger Hasan – Titta så svullen Alex är bakom örat!

Oops, det hade ingen av oss sett och Alex hade inte känt något. Jaja, tänkte att vi får kolla upp det nu idag men hur gör man? När man ska besöka läkare i Sverige. Vi har ju aldrig behövt det, bara bvc och det har man ju blivit kallad till. Vet ju inte alls hur det funkar här nu.

Kollade iaf vårdcentralen på nätet och den som ligger här vid mamma hade drop in så efter att vi lämnat min kusin och kört tillbaka mamma till jobbet åkte vi dit. Kom dit 10.45 och fick veta att det var 6 pers före oss och att det skulle bli en väntetid på ca 30 min. Lugnt tyckte jag, Alex ska inte vara hos tandläkaren förrän 12.40.

När kl var 12.05 och vi fortfarande inte fått komma in fick vi helt enkelt strunta i det annars hade vi missat tandläkartiden.

Så här länge hade man aldrig behövt vänta i Turkiet. Dom gånger vi varit på sjukhuset har vi fått vänta max 5 minuter. Skrämmande dåligt och jag antar att denna vårdcentral inte är den enda med långa väntetider.

Kunde inte låta bli att skratta när jag läste på infon dom hade på tv´n där. Behövde man komma in akut kunde man beställa tid mellan 9-12.  Jag har nog hela mitt liv missuppfattat vad ordet akut betyder.

Önskar vi hade sett svullnaden innan vi åkte så hade vi fått kollat upp det och fått hjälp direkt och säkert fått en antibiotikakur oavsett vad det var. Nackdelen med sjukvården i Turkiet. All denna antibiotika.

Nu har vi ändå sån tur att Alex knappt haft ont i örat idag och inte behövt ta någon alvedon alls. Tur var också att han fick inte ont när vi flög. Var lite orolig att han skulle få jätte ont under flygresorna men han kände ingenting.

Håll tummarna att örsprånget försvinner helt nu. Vi har massa annat att göra än att sitta på en vårdcentral och häcka.

This entry was posted in Sverige. Bookmark the permalink.

8 Responses to Svensk sjukvård *suck*

 1. Usch då hoppas det inte blir värre för honom nu. Ja svensk sjukvård är verkligen inte den bästa. Jag gick till vårdcentralen och skulle kolla upp min handled då jag haft svinont och knappt kunnat greppa saker till och från i ett halv år. Doktorn tyckte så klart jag skulle hem och vila (tydligen en svensk huskur dom ger till dom flesta i Sverige!) hade min mamma inte varit med hade jag inte fått en remiss till sjukhuset. Men eftersom det inte var akut kom jag i nån kö på ca 1 och ett halvt år. Doktorn på sjukhuset hade ju opererat mig innan när jag bröt handleden så han visste direkt va det va och förstod att jag hade ont. Så ytterligare nån månad senare fick jag min operations tid! Underbar sjukvård!

 2. Sita says:

  Så är det med Svensk sjukvård. Var glad att du inte behövde beställa tid för att beställa tid. En del vårdcentraler har så. Man får ringa o beställa att dom ringer uppen viss tid, sen när dom gör det så får man kke en tid till läkaren. Om det inte är fullt alltså. Kram

 3. Anna says:

  Jobbigt:( skönt att Alex inte har ont, hoppas att det ger med sig. Jag säger också svensk sjukvård är verkligen inte det bästa. Var i Bodrum förra året var då tvungen att söka upp sjukhuset där. Vart så väll omhändertagen och rent var det också. Tyvärr är det inte så i Sverige längre mycket som tidigare varit bra är inte det längre. Hoppas Alex tänder mådde bra ivarjefall.
  Ta hand om er. Kram

  • Sand mellan tårna says:

   Tänker på alla dom som behöver komma in akut och så finns det tidsbeställning för det. Inte klokt och dessa väntetider, inte klokt det heller. Tänderna mådde bra men vi ska tillbaka på måndag för att dra ut en mjölktand som vägrar lossna. Det var lös men satte sig sen och den nya är ju uppe sen länge men kan inte komma fram så dom sa att då drar dom ut den. Spännande värre 😉
   Ha det gott, kram kram!

 4. Fia says:

  Godmorgon! Härliga sjukvård, så är det också lite här i öster…vänta vänta vänta. Sist jag var i Alanya fick jag en sån in i h-e tandvärk, som jag inte haft sen jag var barn. Stegade in på ett apotek och fick en sån dundermedicin att tandvärken försvann på typ5-10 minuter. Sån dundermedicin finns inte här 😀 Härligt annars att flygresan gick bra och att ni inte behöver svettas där i Sverige 😀 Vi har just nu + 14,3 grader och grå himmel, perfekt städväder bara det inte börjar regna. Angående ditt inlägg om att det är bra med mamma, jag håller med 🙂 min mamma har bra mkt bättre minne än vad jag har också. Ha en skön dag!

 5. Ama de casa says:

  Ja, då håller jag tummarna för det. Hårt.

 6. carola says:

  Ja svensk sjukvård är inte alls vad den varit.-… som här i Gävle ex…då blir man inte insläppt på akuten om man inte ringt innan!..På AKUTEN…sjukt..har man inte ringt får man vackert vänta utanför dörren……. o här hemma ges nog antibiotika till allt numera..så där är nog inte Turkiet unikt..:S..

Kommentera